York en de Nuwaubianen

Hier vind je meer over de vele andere broederschappen en genootschappen die hier in de afgelopen jaren op QFF besproken zijn.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23247
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 04 jun 2011, 19:22

Een enerverende ECHTE Illuminati BiQe tocht van QFF langs wat plekken uit het Werderbrüders topic en prachtige conversaties met Permuter 0., tijdens een waanzinnig mooie en zon-overgoten dag gisteren, brachten mij bij het heerschap Malachi Z. York en zijn Nuwaubianen. Deze jaren '70 cult-held en zijn cult-beweging leven tot op de dag van vandaag voort en is door de jaren heen in samenhang met de Process Church of the Final Judgement (hierover later in de volgende week een apart artikel hier op QFF) en nog tal van andere soortgelijke groeperingen de bron geweest voor vele wilde verhalen en conspiracies.

Malachi Z. York die eigenlijk geboren is als Dwight York maar ook bekend staat onder de namen Issa Al Haadi Al Mahdi & Et Alii, is de leider van de Nuwaubiaanse beweging. Daarnaast is hij tevens auteur, muzikant die daarnaast als 'black supremacist' diverse genootschappen en organisaties heeft opgericht. Ook was York een vrijmetselaar van de 33ste graad in de Scottish Rite bij de Georgia and Rameses 2 Lodge No. 9Maar hij staat dus bovenal bekend als leider van de Nuwaubiaanse beweging die hij indirect uit heeft laten groeien tot een grote organisatie die in heel Amerika aanhangers heeft. Ondanks de grote successen die zijn cult-beweging kende kwam York zelf in grote problemen na de veroordeling tot een gevangenisstraf van135 jaar wegens het seksueel misbruiken van minderjarige meiden. Sommigen zeggen dat York er in is geluisd omdat zijn volgelingen in aantal bleven groeien en toenemen en sommige van zijn vertellingen ook als bijzonder plausibel op vele mensen overkwamen.

Oorsprong en genealogie

York zijn biografie is moeilijk te staven op authenticiteit omdat veel van het verhaal dat hij en zijn volgelingen hebben verteld eerder mythologisch dan historisch van aard waren. York heeft erg zijn best gedaan om zijn roots te verbergen en ook echt verborgen te houden.

Volgens een geboorteakte afgegeven in de Verenigde Staten, werd York geboren in Boston, Massachusetts, maar andere bronnen melden o.a.; New Jersey, New York, Baltimore en Takoradi  in Ghana.

York zelf verteld dat hij werd geboren in Omdurman, Soedan.  Zijn moeder is Mary C. York ook bekend als Fatimah Maryam. York beweert dat zijn biologische vader Al Haadi Abdur Rahman Al Mahdi zou zijn.

York beweert dat de naam die hij kreeg bij de geboorte  "Isa Al Haadi Al Mahdi" zou zijn en dat hij de naam "York" (zonder voornaam) een maand later kreeg, toen de familie terugkeerde naar Boston.
Een grootvader aan de kant van York zijn vader (Al Haadi Abdur Rahman Al Mahdi's) was als Sayyid Abdur Rahman Al Mahdi. Dit zou York ook een afstammeling van Mohammed Ahmad maken.

Aan de zijde van zijn moeder, is Clarence Daniel "Bobby" Williams, Mary C. York 's vader, omschreven als "een Egyptische Moor genaamd Salah Hailak Al Ghala, een koopman / zeeman uit een klein dorpje genaamd Beluwla, in het Nubië van het oude Egypte"  maar een andere genealogische brom toont Bobby Williams vader als onbekend en zijn moeder als "Mevrouw Decontee" van de Bassa-stam uit Liberia.

York zou meerdere malen hebben beweerd dat hij een Yamassee Indiaans opperhoofd zou zijn en een Keltische Moor uit het huis van York maar ook een Nubische Egyptenaar, Liberiaan  met koninklijke Soedanees bloed en ga zo maar door...


York zegt dat hij is opgegroeid in Massachusetts en op de leeftijd van zeven naar Aswan in Egypte is verhuisd om de islam te leren. Zijn grootvader, Sayyid Abdur Rahman Al Mahdi, was Imaam in Soedan, en voorspelde hem dat hij tijdens zijn zoektocht ooit zou gaan beschikken over het licht. Daarna keerde York op zijn twaalfde terug naar de VS volgens zijn eigen zeggen. Hij zou terug gegaan zijn naar de VS om In New Jersey op te groeien.

In 1964 werd York veroordeeld tot reclassering na het bekennen van schuld wegens het aanranden van een 13 jarig meisje. In het jaar daarna werd hij weer opgepakt, dit keer wegens een geweldsdelict en toen hij in 1967 uit de gevangenis kwma trad hij toe tot de black panthers.

Aan het einde van de jaren '60 noemde York zichzelf: Amunnubi Rooakhptah, en richte hij een quasi-islamitische, zwart-nationalistische beweging op gebaseerd op wat hij noemde de wetenschap van Nuwaubu.

En zo ontstond zijn beweging van de Nuwaubianen. Even een korte introductie...

Nuwaubianisme is dus de term die wordt gebruikt om de verschillende doctrines en praktijken van de volgelingen van Maleachi Z. York te beschrijven, maar het is niet de exacte term die ze zelf gebruiken. De Nuwaubiaanse 'lessen' worden soms aangeduid als "Nuwaubu"/ "Nuwaupu", "Wu-Nuwaubu", "juiste kennis",  "Overstanding", en "Factology".

De term Nuwaubu is een afgeleide van het Arabische woord "Nubuwa" (????), die "profeetschap"of "profetie" definieert. Het stamt ook van het Hebreeuwse woord "Nebuwah" (?????, meestal weergegeven als nevuah), wat zoveel wil zeggen als "voorspelling " Een nog oudere verwijzing is het Soemerische woord "Nabu", die de term "profeet" (ziener) definieert.

De Nuwaubianen begonnen te opereren als een zwarte moslim groepering in New York in de vroege jaren '70 en vanaf dat moment ontwikkelde deze cult beweging tot een heuse organisatie met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk betrok de Groep in 1993 een nieuw hoofdkwartier in Putnam County.

Nuwaubianisme is een zogenaamde esoterische kosmologie, een soort van verzameling van religieuze leerstellingen. Door de jaren heen kende de organisatie steeds weer andere en nieuwe invloeden waardoor de boodschap die ze uit wilden dragen door de tijd heen nog wel eens van uiterlijk veranderde. De kern bleef grotendeels wel het zelfde, maar de verpakking ervan paste zich dus aan naar de omstandigheden en invloeden waaraan de groep onderhevig was.

Onder de vele verschillende invloeden waaraan de groep onderhevig was bevonden zich vele reeds eeuwenoude stromingen van diverse religies maar ook diverse new-age stromingen. Hierbij kun je denken aan Blavatsky, Astara, de Rozenkruisers, de Vrijmetselarij, de Shriners, de Moorse Science Tempel van Amerika, de revisionistische vorm van het christendom, de islamitische stroming van Mirza Ghulam Ahmad, de numerologie van Rashad Khalifa, de oude astronaut theorieën van Zecharia Sitchin, de vreemdeling cryptozoölogie van David Icke, de UFO-mythologie van grays en reptilians, de politieke en juridische theorieën van de patriot mythologie, de gebeurtenissen rondom Area 51, ??het Philadelphia Experiment , Project Blue Beam, Montauk Project, etc. etc.

De journalist Adam Heimlich besprak een aantal van York zijn boeken in 2000 en schreef daarover het volgende: ”York combineert diverse religieuze stromingen, sagen en mythologie waardoor een alles omvattend verhaal ontstaat waarin velen erg snel en makkelijk een bepaalde vorm van vertrouwen zullen vinden.”

Sommige volgelingen zien in York een ware god en aanbidden hem dan ook echt! Er zijn situaties geweest waarin York dit bevestigde door zichzelf ook echt God te noemen. En op andere momenten suggereerde hij alleen maar het goddelijke te kanaliseren door middel van verschillende persoonlijkheden. Hij heeft zichzelf ook meermaals uitgegeven en geïdentificeerd als Al-Khidr ("de groene") en als Melchizedek (waarvan York zegt, dat hij ook de aartsengel Michaël is) In de jaren daarna ontkende hij de diverse uitspraken weer door in een van zijn boeken het volgende te schrijven: ”Ik ben niet de Heer Adonai, Jezus Messias "Christus", noch ben ik een heilige man, noch een predikant! Ik ben een ware meester in het les geven, een heuse gids!!”

De Nuwaubianen mogen zichzelf ook zien als Goden, met behulp van bronnen zoals de Bijbel en de Thora mogen ze hun claims onderbouwen. De Nuwaubianen zien in het gebruik van het woord "God" slechts een verwijzing naar een universele schepper, maar tevens ook een titel die men ontvangt bij het ??bereiken van een bepaalde staat van perfectie of absolute macht. Met andere woorden, als je jezelf verlicht genoeg acht, kun je, jezelf God noemen.

"De vloek van Leviathan"

Het meest belangrijke doel van Nuwaubianen is de bestrijding van wat zij noemen "De vloek van Leviathan" of "De vloek van Kingu". Deze theorie en bestrijdings drang van de Nuwaubianen komt voort uit de Nuwaubiaanse mythologie, Leviathan is een god die in verband wordt gebracht met de maan, het geslacht van man en vrouw, sex, en 'de geest' ook bekend als Lucifer, Sin, Set, Thoth, Siva, Hermes, Jehova, Poseidon en de bijbelse slang.

Nuwaubianen geloven dat de ban van Leviathan werd uitgevoerd door de duivel, duizenden jaren geleden nom zwarte mensen te hypnotiseren en in "spirituele onwetendheid en onverschilligheid" te laten verkeren en zo een heel ras te verdoemen.

Sommige delen van de Nuwaubiaanse rassenleer zouden zijn ontleend  uit de overdragingen en sagen van de Moren en daarnaast uit de fundamentele leer van de Nation of Islam. Een soort van raciale filosofie zeg maar die zeg met name uit in een van York zijn meest belangrijke standpunten; waarin uitdrukkelijk wordt gesteld dat bepaalde zwarte mensen met Afrikaanse roots "Nubiërs"of "Melanieten" zijn van een superieur ras!

Toch ontkennen de meeste Nuwaubianen dat ze in rassen denken en op basis van ras en of oorsprong anderen beoordelen. York deed ooit de uitspraak: ”Geen ras zal de race om die van het beste ras kunnen winnen daar geen enkel ras superieur is aan het ander.”

Dit is echter onmogelijk te rijmen met andere verklaringen en uitspraken van York en zijn volgelingen. Zo zei York ooit tijdens een lezing: "Witte mensen zijn de duivels van deze wereld, zij stammen letterlijk voort uit Lucifer!”

Zo hebben ze bijvoorbeeld een heel rassenstelsel een een ware rassen-code ontwikkeld, waarover je hier meer kunt lezen.

Naast een complete rassenleer hebben de Nuwaubianen ook een heuse eigen taal en een eigen alfabet. Om een indruk te krijgen van hoe en wat omtrent de taal en het alfabet van de Nuwaubianen kun je het beste hier een kijkje nemen.Ook York zijn visie op tijd en ons bestaan, maar ook de oorsprong van de mens en de dieren is erg interessant te noemen. Het is dan ook niet vreemd dat York en zijn beweging een diepe indruk op velen hebben nagelaten in de vrije en ongeremde gang waarin de jaren '70 zijn vervlogen. Met name op muzikanten heeft York een enorme invloed gehad. Hip Hop koning Africa BamBaataa en George Clinton van Funkadelic zijn goede voorbeelden van muzikanten op wie York een belangrijke invloed heeft gehad. Van de muzikanten van nu zijn onder andere Nas, de heren van OutKast,De La Soul, Mobb Deep, Lisa “Left-Eye” Lopes, India.Arie, Musiq en ook Erykah Badu. Naast hun nog vele meer. En al die artiesten lieten hun Nuwaubiaanse religie doorschemeren in hun muziek om zo de boodschap verder te verspreiden. Een goed voorbeeld daarvan is de huidige website van Erykah Badu die echt is overladen met symboliek die verwijst naar Nuwaubianisme.Op Youtube is ontzettend veel over York en zijn Nuwaubiaanse volgelingen te vinden, waarvan hieronder een selectie:


Al met al een interessante persoon en een nog interessantere maar merkwaardige beweging, en daarom dus aandacht voor deze bovenstaande materie hier op QFF. Het bespreken van al dit moois kan zoals gewoonlijk hieronder in de comments, net als er over zeiken, commentaar komen leveren... Verder staat het natuurlijk vrij om de materie de bediscussiëren en of te voorzien van aanvullingen en of interessante links over Nuwaubianisme. Ik zal dit topic zelf de komende tijd nog verder aanvullen, daar er nog zo veel meer te vinden is over deze York en zijn volgelingen en het schier onmogelijk as dat allemaal in een artikel te proppen. Dus laten we proberen er met z'n allen een mooie vergaarbak met informatie van te maken! Alvast bedankt! En Permuter 0. nogmaals dank voor deze fantastische input!

EDIT: LOL Ik kom er net achter dat dit het duizendste artikel op de Frontpage van QFF is!!!
1119 AD
Gebruikersavatar
Permuter 0.
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1733
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

za 04 jun 2011, 21:17

Thanks Bapho !

Mooie introductie zo, de Malachi Z York doet hier en daar best opmerkelijke uitspraken als je een beetje door zijn kermisdecor heen kijkt.
het is niet wat het lijkt,... het is veel erger
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23247
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 04 jun 2011, 23:31

Tja er was echt zo veel te vinden over York en de Nuwaubiaanse beweging dat ik moeite had om alles in een keer in een artikel te proppen. Maar de comments van dit artikel zijn denk ik meer dan een mooie plek voor aanvullingen daar er zo veel te vinden is!

Ik moest ook denken aan Louis Theroux die op bezoek ging bij de Israëlieten in hun Tempel... Vette shit was dat ook! Die prachtige cult-figuren en hun cult kleding! Kramer uit Seinfeld is er niets bij!

[video][/video]

Dan denk ik ook direct aan de cult blacksploitation movies uit de 70's zoals Blacula en Blackenstein...

[video][/video]

[video][/video]

En nog vele andere...

Tja... over cult gesproken....

:whistle:
1119 AD
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

za 04 jun 2011, 23:36

Gebruikersavatar
Permuter 0.
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1733
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

zo 05 jun 2011, 01:27

I'm also black, black like William Shakespeare :woohoo:


Hoe je het ook wend of keert, muzikaal gezien ben ik 100% Muwaubian B)

Tsja, dit doet mij dan ook wel weer denken aan de Rasta's en hun geloof dat Haile Selassi God is, hoe is dat toch zo gekomen ?

The man who would be King over and over again :side:
het is niet wat het lijkt,... het is veel erger
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23247
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 05 jun 2011, 01:39

York word er door Rastafari ook van beschuldigd leden uit de Rastafari gemeenschap te hebben geronseld en zo in de vijver van de Rastafari te hebben gevist. Dit namen zij hem ontzettend kwalijk! Maar daar Haile ook een 33ste graad m3t23laar was zou het me niets verbazen als er tussen deze beide heerschappen ook nog ergens een link aan te tonen is...

En muzikaal gezien zou ik ook zeker Nuwaubiaan kunnen zijn...

:hoedje:
1119 AD
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

zo 05 jun 2011, 01:48

[quote=""baphomet" post=33589"]

En muzikaal gezien zou ik ook zeker Nuwaubiaan kunnen zijn...

:hoedje:[/quote]

Daar zijn er meer van hier..... :yeah:
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23247
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 05 jun 2011, 01:53

Even een paar leuke stukjes uit de Nuwaubiaanse Tabletten... :whistle:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De tabletten staan online hier: http://holytablets.nuwaubianfacts.com/index.htm
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23247
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 05 jun 2011, 02:37

LOL ik kom er net achter dat dit dus het duizendste artikel op de frontpage van QFF is! Hulde!! Whuhu LOL!!

Feestje!!

QFF'S ANUAL MILLE ARTICULA FEST!!

:silly:


:wortel:
1119 AD
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

zo 05 jun 2011, 03:35

Zeg maar gewoon D white. :) http://en.wikipedia.org/wiki/Dwight_York

20 of 30 maakt wel uit denk ik zelfs binnen Afrikaanse culturen. Waar je zoon je oma kan zijn. :lol:

Wat verouderen deze formulieren.. kost allemaal extra hoogspanning.. :evil: :whistle:
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23247
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

vr 11 mei 2012, 03:31

:bump:


:dd:
1119 AD
Plaats reactie

Terug naar “Broederschappen Algemeen”