Het Atomium

Hier vind je tientallen topics over de vele complotten en samenzweringen die de wereld rijk is.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 16 okt 2011, 14:55

Deze Zondagochtend trap ik af met wat aandacht voor dat bizar mooie gebouw in Brussel dat men ook wel het Atomium noemt... Hoe ik daar zo op kom? Nou ik zat net op Youtube een video te kijken van het liedje Trism van de B 52's (U weet wel dat John Titor liedje...) en ergens in die video was een tekening van een soortgelijk bouwwerk als het Atomium in Brussel te zien...En omdat ik dat gebouw al een keer of vier in en uitwendig heb bekeken, mijn vader vroeger een bedrijfslogo had dat deels leek op dit gebouw en de levensboom, en ik alle keren diep onder de indruk was na het zien van dit gebouw, besloot ik maar eens een artikel over dit bijzondere gebouw in Brussel te tikken...

Voor een algemene omschrijving neem ik jullie even mee naar Wikipedia... Leest U even mee...???

Het Atomium is een monument in het Heizelpark in Brussel.

Reden van bouw

Het Atomium staat voor de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958, de zogenaamde Expo 58, als symbool voor het metaal “ijzer“ dat sterk in ontwikkeling was en een belangrijke rol speelde in de optimistische kijk op ontwikkeling in de jaren vijftig. Het heeft de kubisch ruimtelijk gecentreerde structuur, niet de kubisch vlakgecentreerde zoals in zuiver ijzer. Vreemd genoeg werd bij de bouw besloten dat de bollen niet van staal, maar van aluminium moesten worden gemaakt. Dit materiaal was indertijd ook een materiaal in opkomst. Het is niet precies bekend waarom dit besluit werd genomen, maar het zal ermee te maken gehad hebben, dat aluminium op dat ogenblik aanmerkelijk beter bestand was tegen corrosie dan staal. Het gebouw zou volgens plan niet langer dan zes maanden blijven staan. Aan het eind van de wereldtentoonstelling werd echter besloten om het gebouw, dat enorm populair en bekend was geworden, toch maar te laten staan.

Opbouw van Atomium

Het betreft een stalen constructie die bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter, die allemaal precies 29 meter van elkaar afstaan, en samen de kubisch ruimtelijk gecentreerde kristalstructuur van ijzer uitbeelden, 165 miljard maal vergroot. Het gebouw, dat ontworpen is door architect André Waterkeyn, is, sinds de restauratie, bekleed met roestvrij staal (oorspronkelijk aluminium). De aluminium constructie woog destijds in lege staat 2500 ton. De bovenste bol van het Atomium werd naar zijn ontwerper André Waterkeyn genoemd, na diens dood in 2005.

Hoogte

De totale hoogte van het monument, de diagonaal van de kubus, is 102,705 meter. Het grondvlak is een zeshoek met een diagonaal van 94 meter. De negen bollen, die een diameter van 18 meter hebben, bestaan elk uit 48 driehoekige platen van 1 mm dik. Voor de restauratie waren er 720 platen per bol.

Verbinding

De bollen zijn met elkaar verbonden door middel van roltrappen en gewone trappen. De drie buitenste hoge bollen hebben geen verticale dragers en zijn om veiligheidsredenen gesloten voor publiek.

Er zijn 5 bollen toegankelijk: Met de lift kan men naar de bovenste bol waar een restaurant is gevestigd en men uitzicht heeft over de stad. Met de roltrappen en gewone trappen bereikt men:

de basisbol, waarin permanent Expo 58: de tentoonstelling en een terugblik naar de jaren 50 is te zien;
de tentoonstellingsbol met tijdelijke tentoonstellingen;
de centrale bol, waar een snackbar is ondergebracht;
de kinderbol, deze is niet algemeen toegankelijk voor het publiek, enkel voor schoolgroepen die er in overnachten.

ecente ontwikkelingen

Van 2004 tot 2006 onderging het monument een twee jaar durende opknapbeurt. Het Atomium was gedurende die tijd afgesloten voor het publiek. Onder meer werd de aluminium bekleding vervangen door een speciaal type roestvast staal (inox). Saillant detail is overigens dat dit type staal zowel in de kubisch ruimtelijk gecentreerde als de kubisch vlakgecentreerde variant voorkomt.

Op woensdag 21 december 2005 werd de buitenverlichting van het Atomium getest. Oorspronkelijk was het Atomium ook verlicht, maar de lampjes lieten het al snel afweten. Nu zouden ze 150 jaar meegaan.

De meridianen van elke bol zijn afgedekt met rechthoekige roestvrije staalplaten, waarin ledverlichting is geïntegreerd. De ledtoepassing zal de bollen verlichten, kan de lichten ook laten knipperen en kan de lichten op een meridiaan na elkaar laten knipperen, waardoor het traject van een elektron rond zijn kern wordt gesymboliseerd. Op dinsdag 14 februari 2006 werd het Atomium officieel heropend door Prins Filip en op zaterdag 18 februari 2006 ging het opnieuw open voor het publiek. Ter gelegenheid van de heropening is een munt van 2 euro met het jaartal 2006 uitgegeven.

Omdat het in 2008 50 jaar geleden is dat Expo 58 werd geopend, plaatste men op 11 april 2008 met behulp van een helikopter en paracommando's een Belgische driekleur van 15 vierkante meter op de bovenste bol, net zoals in 1958.

Enkele gegevens

Elke bol, die een "sphere" wordt genoemd, heeft een oppervlakte van 1082 m² en elk niveau heeft een oppervlakte van 240 m² (er zijn steeds twee niveaus per sphere). De Sphere Waterkeyn (dit is de bovenste bol) heeft drie niveaus.
De lift heeft een snelheid van 5 meter per seconde.
Er zijn 20 "verbindingsbuizen" tussen de bollen. Een verbindingsbuis heeft een diameter van 3 m en een lengte van 23 m of 18 m.
De "bipode" is de ondersteuning voor de onderste bollen. Deze heeft een hoogte van 35 m en telt 200 treden.


Auteursrecht

De erfgenamen van ontwerper André Waterkeyn hebben het auteursrecht op alle afbeeldingen van het Atomium. Om die reden, en omdat België géén panoramavrijheid kent, mogen er geen foto's van het Atomium geplaatst worden op Wikipedia. Pas in 2075, 70 jaar na de dood van Waterkeyn, zal het auteursrecht verlopen. Voor de viering van 50 jaar Expo 58, in 2008, werden er tijdelijk geen auteursrechten geïnd op amateurfoto's, die worden gebruikt voor de aankondiging van een tentoonstelling of evenement rond de viering.

Evenementen in de buurt van het Atomium

Met het atomium op de achtergrond organiseren enkele verenigingen evenementen rond het Atomium.

Stars of Europe
Brosella
Bruksellive

Trivia

Eén van de 6480 originele driehoekige aluminium platen, waarvan er een duizendtal zijn verkocht, om precies te zijn nummer 140, is anno 2005 te bezichtigen in de entreehal van de afdeling “Technische Materiaalwetenschappen” aan de TU Delft. In 2006 is de plaat aan materiaalkundig onderzoek onderworpen, en zowel onderzocht op microstructuur als op atomair niveau.

Het Suske en Wiske-verhaal Het machtige monument is geschreven ter ere van het vijftig jarig bestaan van het Atomium, de Expo 58 speelt een belangrijke rol. In het Jommekes-verhaal Het brein van Gobelijn is het Atomium te zien.

Tja... Dit gebouw lijkt misschien gewoon een gebouw voor de meeste mensen maar als je gaat kijken naar de symboliek die verwerkt is in de vorm van dit gebouw en naar de prominente plek die het inneemt zou je toch haast gaan denken dat dit meer dan alleen maar een gebouw is... Er is trouwens een prachtige webcam unit opgehangen in het Atomium...

En voor hen die echt nieuwsgierig zijn geworden maar niet om de hoek wonen van Brussel, is er ook een heuse mogelijkheid om een virtuele toer te ondergaan...

Ook op Youtube is er wel het een en ander over het Atomium te vinden... Kijkt U even mee...???


Anyways... Interessante architectuur daar in België... ;-)

Hieronder in de comments kan het verder...
1119 AD
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6279
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

zo 16 okt 2011, 20:59

The secret ley lines, vertices of occult power that ran out radially from beneath the Atomium in Brussels to the centre of each European capital, would be activated.....

http://www.schmoozeandbooze.co.uk/cs/ar ... _feat.html
illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 16 okt 2011, 22:36

Thanks BB!
1119 AD
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

zo 16 okt 2011, 23:18

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 16 okt 2011, 23:26

dude...

:blink:
1119 AD
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6279
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

zo 16 okt 2011, 23:40

Test Grids

Where to look? Starting with the Piri Reis map, one can get a pretty nice match using the Becker-Hagens grid. After playing around with the scripts, aligning various grids to various major landmarks including the Great Pyramids, I recalled an interesting passage from Umberto Eco’s book Foucault’s Pendulum:

Now we had the entire modern age filled with industrious moles tunneling through the earth, spying on the planet from below. But there had to be something else, another venture the Baconians had set in motion, whose results, whose stages were before everyone’s eyes, though no one had noticed them…The ground had been punctured and the deep strata tested, but the Celts and the Templars had not confined themselves to digging wells; they had planted their stations and aimed them straight to the heavens, to communicate from megalith to megalith, and to catch the influences of the stars.

The idea came to Belbo during a night of insomnia. He leaned out the window and saw in the distance, above the roofs of Milan, the lights of the steel tower of the Italian Radio, the great city antenna. A moderate, prudent Babel. And he understood. “The Eiffel Tower,” he said to us the next morning. “Why didn’t we think of it before? The metal megalith, the menhir of the last Celts, the hollow spire taller than all Gothic spires. What need did Paris have of this useless monument? It’s the celestial probe, the antenna that collects information from every hermetic valve stuck into the planet’s crust: the statues of Easter Island; Machu Picchu; the Statue of Liberty, conceived first by the initiate Lafayette; the obelisk of Luxor; the highest tower of Tomar; the Colossus of Rhodes, which still transmits from the depths of a harbor that no one can find; the temples of the Brahman jungle; the turrets of the Great Wall; the top of Ayers Rock; the spires of Strasbourg, which so delighted the initiate Goethe; the faces of Mount Rushmore — how much the initiate Hitchcock understood! — and the TV antenna of the Empire State Building. And tell me to what empire this creation of American initiates refers if not the empire of Rudolf of Prague! The Eiffel Tower picks up signals from underground and compares them with what comes from the sky. And who is it who gave us the first, terrifying movie image of the Tour Eiffel? Rene Clair, in Paris qui dort. Rene Clair, R.C.”

The entire history of science had to be reread. Even the space race became comprehensible, with those crazy satellites that did nothing but photograph the crust of the globe to localize invisible tensions, submarine tides, currents of warmer air. And speak among themselves, speak to the Tower, to Stonehenge….

Check out the book, it’s interesting and stocked with clues and secrets hidden in plain sight for those with eyes to see. Basic plot revolves around three intellectuals stumbling upon a Templar conspiracy to jack into the earth grid and thereby attain ultimate power, a conspiracy initiated six hundred years ago and awaiting a time when technology would be sufficient to make use of these gridpoints.

That the Eiffel Tower might be on a grid point seems logical, and with the Python scripts wouldn’t take much time to test. Inputs were as follows:

Shape? dodecahedron
Latitude of lock coordinate? 48.858209
Longitude of lock coordinate? 2.294359
Bearing? 0

Bingo! With one dodecahedron vertex on Paris, the other grid points aligned with the North and South poles, the two major Piri Reis map gridpoints, the Hawaiian Islands, and Mecca. The chances of this are pretty slim, so I would say with certainty that Paris was intentionally built on a major gridpoint. Here is the output:

Click here for map comparisons (this compares the Piri Reis map to a simpler plot created with PhiGrid instead of Google Earth because for this illustration it makes the points easier to see. The PhiGrid website is gone, but here is a copy of the PhiGrid software). You can download the KML showing a dodecahedron grid aligned to Paris and open it with Google Earth to see for yourself. The Becker-Hagens grid aligned to Paris may also be downloaded.

The calculated coordinates are close enough for horseshoes, off just a little perhaps due to either the rotational pole having wandered slightly or the calculations not taking into account the earth being a slightly oblate spheroid — most likely both.

The one shortcoming of the Becker-Hagens grid is that it has only one alignment. Perhaps there are other alignments. Before the Great Flood, the earth’s pole was located somewhere in middle to northern Hudson Bay, so the earth grid back then was aligned differently. In fact, it could wander over a period of several hundred or thousand years after a major pole shift before it settles into its stable configuration we know today. Different ancients sites built at different times may therefore be aligned to different grids due to the shifting grid alignment with shifting rotational pole orientation.

The ancients, if they were aware of these grids, would need a flexible way of calculating what gridpoints at one period in time correspond with gridpoints at another period in time — in fact, in the Becker-Hagens article linked above there is mention of a globe contraption with an adjustible grid cage over a sphere:

Afbeelding

...it may very well be possible these were used to calculate grid shifts over time, which would make sense only if gridpoints can be used for teleportation both through space and through time.

So Paris is on the grid. Perhaps other major landmarks are located on other grids. These other grids could be other Platonic shapes or perhaps the same shape but different alignment.


Afbeelding
Piri Reis map


http://montalk.net/science/115/earth-grid-research
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 okt 2011, 00:11

Die Piri map verdiend eigenlijk ook nog een eigen pleQje hier op QFF...

Zal ik binnenkort eens tijd insteken...

* doet piri map op to do list zetten *
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 okt 2011, 00:41

Afbeelding

tja...

Afbeelding
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6279
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

ma 10 mar 2014, 12:53

baphomet schreef:Die Piri map verdiend eigenlijk ook nog een eigen pleQje hier op QFF...

Zal ik binnenkort eens tijd insteken...

* doet piri map op to do list zetten *

+!!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 10 mar 2014, 13:20

blackbox schreef:
baphomet schreef:Die Piri map verdiend eigenlijk ook nog een eigen pleQje hier op QFF...

Zal ik binnenkort eens tijd insteken...

* doet piri map op to do list zetten *

+!!
Kuche Uche ;)

viewtopic.php?f=153&t=75396&p=78051
Plaats reactie

Terug naar “Complotten Algemeen”