St.Maarten blij met komst van Koningin Beatrix

Alles over beschaving tref je hier aan.
Plaats reactie
ddww

vr 04 nov 2011, 14:23

Sint Maarten huldigt koningin Beatrix

PHILIPSBURG - Sint Maarten heeft donderdagavond met een nationale manifestatie hulde gebracht aan de bezoekende koningin Beatrix.
Afbeelding
'Onze steun in goede tijden en in slechte tijden'', aldus minister-president Sarah Wescot-Williams in een toespraak, voorafgaand aan het festijn voor het regeringskantoor in het hart van de hoofdstad Philipsburg.
Afbeelding
''Ook in onze donkerste uren stond zij voor ons klaar'', zei de premier van het sinds 10 oktober 2010 zelfstandige land binnen het Koninkrijk.
Afbeelding
Sarah Wescot-Williams herinnerde daarmee aan het bezoek van de koningin in 1999, toen het eiland zwaar getroffen was door de orkaan Lenny. De koningin bedankte ze voor haar 'compassie en zorg'.
Vorderingen
Volgens de premier maakt Sint Maarten stap voor stap vorderingen, maar het eerste zelfstandige jaar is hectisch en moeilijk geweest. Wescot-Williams vertrouwde erop dat het kleine land (34 vierkante kilometer) zijn zaakjes op orde krijgt.
Koningin Beatrix liet zich op de eerste rij met prins Willem-Alexander en prinses Máxima meeslepen in het ritme van de 'St. Maarten Rhumba', waarmee de zanger 'Mighty Dow' York de duizenden op het plein aan het swingen kreeg.
''We hebben hier het beste van Sint Maarten gezien'', zei de vorstin in een geïmproviseerd dankwoord na afloop. ''Het is heerlijk om weer terug te zijn'', voegde ze er onder luid applaus van het publiek aan toe.
Indrukken
In sneltreinvaart heeft het koninklijk gezelschap donderdag na aankomst uit Curaçao indrukken opgedaan van de vorderingen die het nieuwe land maakt op het gebied van gezondheidszorg, beroepsonderwijs, natuurbescherming en milieu.
De koningin toonde bij een bezoek aan het Emilio Wilson Park, een voormalige suikerrietplantage en uniek natuurgebied, veel waardering voor jongeren die zich vrijwillig inzetten voor natuurbehoud en het schoonhouden van Sint Maarten.
''Heel belangrijk werk'', aldus Beatrix, die ook vroeg of de vrijwilligers er thuis steun voor kregen of voor gek werden verklaard. Beide kwam voor.

Bron: Nu.nl
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

vr 04 nov 2011, 14:26

Steun? Of geld?! :P
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15988
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 04 nov 2011, 16:18

[quote=""combi" post=45365"]Oranjes op de Antillen : de foto’s die u niet mag zien
http://www.geennieuws.com/2011/10/oranj ... -mag-zien/

Terwijl Nationale Omroep Sprookjes ( NOS ) verslaggeefster Marieke de Vries haar best deed om te begrijpen waarom een aantal inwoners van Bonaire het duidelijk niet eens zijn met de aankomst van het Haags Cabaretgezelschap, zal zonder twijfel de Arubaanse politie er wel voor zorgen, dat de beelden die wij laten zien voor Beatrix verborgen blijven. Boneiro ta ricibi La Reina cu manifestacion di protesta was de kop in een Bonairiaanse krant en de tekst zal u duidelijk zijn.

Afbeelding

Immers onze zelfgekozen moeder des vaderlands met aanhang moeten het idee hebben dat zij graag geziene gasten zijn op de Antillen. Nu kunt u over Antillianen denken wat u wilt, maar wij geven deze 2 demonstranten bij deze een compliment en vragen ons tevens af wie in ons eigen land het lef op zou brengen om met dergelikjke borden langs het trottoir te gaan staan op b.v. prinsjesdag. Het antwoord kunnen wij u gelijk ook geven, namelijk niemand. In ieder geval zult u de foto’s die de collega’s van 24Ora plaatsten weten te waarderen. Zij tonen overduidelijk aan dat het niet zoals de RVD en de meehuilende Nederlandse MSM u willen doen laten geloven allemaal rozegeur en manenschijn is tijdens het bezoek van de oranjes en dat er dus kennelijk wel “koninkrijkgenoten” zijn die daarvoor ook uit durven te komen.

Afbeelding

Wilt u de gehele fotoreportage eens op uw gemak doorkijken en misschien even aan uw oranje gezinde buren laten zien klik dan even op de link van 24ORA en bent u weer geheel op de hoogte hoe de situatie o.a. op Bonaire echt is en kunt u het nieuws vanavond overslaan met uitzondering natuurlijk van het programma Brandpunt vanavond om 22.15 op Nederland 2, want ,…..

*******De belangrijkste mensenrechtenadvocaat van Argentinië, Rodolfo Yanzón, is ervan overtuigd dat Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima, voor de rechter zal worden gedaagd om zich te verantwoorden voor een reeks verdwijningen, in de periode dat hij als politicus het regime-Videla diende. Hij doet die uitspraak aanstaande zondagavond in een speciale uitzending van KRO Brandpunt die geheel gewijd wordt aan dit onderwerp****** ( overgenomen van de Brandpunt site ).

Vandaag heeft de familie vrij, even bijkomen van de vermoeienissen, maar misschien hebben wij nog wat leuks voor u, stay tuned !

Misschien toch eens een voorbeeld nemen aan Antillianen ?[/quote]
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

vr 04 nov 2011, 16:33

SWW (Tante Sarah) haar familie is al eeuwen lang aan de macht op SXM maar ook vroeger op Statia en Saba... Kinderen uit die familie gaan allemaal hierheen om te studeren, terwijl anderen die graag willen niet kunnen of mogen. Het is krom en behoorlijk oneerlijk allemaal. Ik had verwacht dat DP (de partij van tante Sarah) niet meer aan de macht zou komen na de halve onafhankelijkheid van SXM, maar blijkbaar hebben ze met koelkasten en TV's van Klass Electronics de slechts 3500 stemgerechtigden op het eiland weer grotendeels om kunnen kopen... Is die gekke Roy Marlin toch weer druk bezig geweest?

Tja... hopelijk komt er ooit een dag dat Soualiga op een zo'n eerlijk mogelijke en voor alle bewoners op een goede manier bestuurd zal worden! Dat verdiend het eiland en dat verdienen de mensen van Soualiga!
1119 AD
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15988
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 21 mei 2014, 11:01

Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat 200 jaar! Om dat te vieren worden er in 2013, 2014 en 2015 diverse activiteiten georganiseerd. Op het Caribische eiland Sint Maarten zal van 20-22 mei 2014 het Koninkrijksjeugdparlement (KJP) bijeenkomen. Drie dagen lang debatteren vijftig jongeren uit Saba, Sint Eustatius, Bonaire, Sint Maarten, Aruba, Curaçao en Nederland over onderwerpen die hen raken.

http://kingdomyouthparliament.org/nl/about-kyp/

====A short movie about the opening of the Kingdom Youth Parliament on Sint Martin! Tuesday 20th of may Princess Beatrix opened the KYP.


http://kingdomyouthparliament.org/nl/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 21 mei 2014, 11:07

Dat gebouw (bij de salt pond) waar dit zit, daarover hebben ze 20 jaar gebouwd o.i.d.

:D Ik weet nog dat ze er mee begonnen en da de bouw stil kwam te liggen en dat ze weer verder gingen, hilarische tijden waren dat!!

Maar het is nu eindelijk af zie ik...
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 21 mei 2014, 11:09

Die auto van de police LOL!!! mijn ontwerp die livery!!!
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 21 mei 2014, 11:10

Ik zag de dochters van Buncamper, Milano, Wescott Williams en Marlin lopen (dat zijn de politieke zwaargewichten op het eiland...)
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 02 jun 2014, 15:56

Caribbean chikungunya outbreak grows, poses threat to US

Health officials are reporting a sharp rise in the number of patients sickened in a chikungunya fever outbreak centered on the Caribbean island of St. Martin, which may signal an increasing risk to the US mainland.

On the French part of the island, where most of the infections have been reported, the number of confirmed cases has risen from 26 to 66, according to a Dec 28 update from the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).

In addition, health officials from the Netherlands have confirmed the first case on the Dutch side of St. Martin (Sint Maarten), and illnesses have been detected on two other nearby islands: three on Martinique and one on Guadeloupe, according to the ECDC report. Both of those islands are south and slightly east of St. Martin.

The case in Guadeloupe represents the island's first documented local chikungunya case, which was detected because of enhanced surveillance for the disease in all French Caribbean territories, the ECDC said. The patient is co-infected with dengue serotype 4 and had not recently traveled to another area where chikungunya exists.

Meanwhile, health officials in the area are investigating a slew of suspected and probable cases. They include 167 suspected cases and 14 probable cases on the French side of St. Martin, and two patients have been hospitalized. Martinique has 27 suspected cases, and on the island of St. Barthelemy, 21 suspected cases are under investigation.

The outbreak represents the first known indigenous transmission of chikungunya fever in the Americas. The ECDC said in its update that the outbreak underscores the recommendations it made earlier this month, urging health providers to heighten their vigilance against the disease, especially with increased travel during the holidays.

Chikungunya is a viral disease spread mainly by Aedes aegypti and A albopictus mosquitoes. When symptomatic, it typically causes fever and arthralgia, similar to dengue.

The outbreak in the Caribbean recently prompted two alerts from the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC)—a Health Alert Network (HAN) notice to health providers and an advisory to travelers.

Steps to minimize US threat
Erin Staples, MD, PhD, a medical epidemiologist with the CDC's National Center for Emerging and Zoonotic Infectious Diseases in Fort Collins, Colo., told CIDRAP News that health officials are concerned that the chikungunya virus could gain a US foothold. Infected travelers who return home to the United States can introduce the virus into local A aegypti and A albopictus populations when bitten by the mosquitoes.

It's impossible to predict how the disease could spread in the United States, but there's a chance health officials could see small, focal outbreaks, similar to small pockets of dengue fever infections that have been detected in areas such as those near Miami, she said. "We're looking at this closely and staying on top of this."

The arrival of chikungunya fever in temperate areas of Europe in 2007 was a wake-up call that the virus could also surface in the United States, and the CDC has strengthened the ability of labs to detect the disease and has developed resources to allow clinicians to diagnose infections in patients, Staples said.

She said two key strategies for minimizing the threat to the United States are to encourage travelers to wear insect repellent and take other precautions against mosquitoes and to boost awareness among health providers so that they can recognize the disease early, which could curb virus transmission to local mosquitoes. Vector control at mosquito breeding sites is another important tool, Staples added.
Bron: ->> http://www.cidrap.umn.edu/news-perspect ... -threat-us
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: wodan
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Beschaving”