Paus Franciscus I

Hier tref je alle topics aan die te maken hebben met gnostiek en religieuze aangelegenheden.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23200
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 13 mar 2013, 22:14

Om exact dertien minuten over acht op dertien maart van het dertiende jaar in de eenentwintigste eeuw werd hij aangekondigd; Paus Franciscus I. De zesenzeventig jarige (7+6=13) jezuïet uit Argentinië is dan wel niet Petrus van Rome, maar wel de nieuwe paus. Benedictus exit, en Franciscus dus de nieuwe man aan het roer in Vaticaanstad. Op Nu.nl het onderstaande stukje tekst over de nieuwe paus... Leest U even mee...???


De kardinalen die in conclaaf bijeen waren in de Sixtijnse Kapel in Rome hebben de Argentijn Jorge Mario Bergoglio als nieuwe paus gekozen.
De nieuwe paus gaat Franciscus I heten. Bergoglio is 76 jaar oud en in het Argentijnse Buenos Aires geboren.
De Franse kardinaal Jean-Louis Tauran heeft dat bekendgemaakt op het balkon van de Sint Pieter.
Paus Franciscus I is woensdagavond voor het eerst voor de menigte gelovigen op het Sint-Pietersplein verschenen. ''Buona sera!'' (Goedenavond!) zei hij in het Italiaans.
''Jullie weten dat het de plicht van het conclaaf is om Rome een bisschop te geven'', zo vervolgde hij in het Italiaans. ''Zij hebben er een van ver weg gehaald.'' Hij kreeg applaus van de menigte, toen hij Rome ''deze mooie stad'' noemde.
Franciscus I bad het Onze Vader en wenste de wereld broederschap toe. Vervolgens sprak hij in het Latijn de zegen Urbi et Orbi uit, voor de stad Rome en de hele wereld. Daarna werd op het Sint-Pietersplein het Italiaanse volkslied gespeeld.
De paus vroeg de menigte vervolgens om voor hem te bidden. Hij nam afscheid van de gelovigen met de woorden: ''Goede nacht en welterusten!''.
Totale verrassing
De keuze voor Franciscus I is een totale verrassing. Hij is de eerste Latijns-Amerikaanse paus ooit en de eerste niet-Europese paus sinds Gregorius III (731-741). Hij is ook de eerste Jezuïet die paus is geworden en de eerste pater (lid van een religieuze orde of congregatie) sinds Gregorius XVI (1831-1846).
Honderdvijftien kardinalen vergaderden sinds dinsdag 12 maart over de opvolger van paus Benedictus XVI die op 28 februari zijn aftreden bekendmaakte.
Op het Sint-Pietersplein had zich ondanks het mistroostige weer een grote menigte geïnteresseerden gevormd. Ze braken uit in gejuich, zwaaiden met vlaggen en riepen 'Leve de paus'.
Stemrondes
Omdat de witte rook even na 19.00 uur uit de schoorsteen kwam, zijn er vermoedelijk vijf stemrondes geweest.
Dat is één meer dan in 2005, toen de Duitser Joseph Ratzinger tot paus werd gekozen. Hij trad om gezondheidsredenen op 28 februari af.
Twitter
Het pauselijke twitteraccount @pontifex is woensdagavond kort na het kiezen van een nieuwe paus, weer geactiveerd. De woorden 'Sede Vacante' (lege zetel) zijn verwijderd. Dat lijkt erop te wijzen dat de nieuwe paus zijn volgelingen via Twitter zal toespreken.

Tja... Wel een jezuïet dus, en de eerste paus die jezuïet is, the black pope dus... Maar goed... Euhhh, vanaf nu dus alles over de nieuwe popiejopie hieronder in de comments...1119 AD
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4230
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

wo 13 mar 2013, 22:30

:popiejopie:
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1867
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

wo 13 mar 2013, 22:54

[quote=""Toxopeus" post=69878"]:popiejopie:[/quote]
Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23200
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 14 mar 2013, 00:50

1119 AD
Gebruikersavatar
rp801
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 209
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 16:42

do 14 mar 2013, 02:59

Jezuïeten hadden tot nu alleen 'zwarte paus'

De Sociëteit van Jezus (jezuïeten), waartoe de nieuwe paus behoort, is met ongeveer 19.000 leden de grootste religieuze orde in de Rooms-Katholieke Kerk.

Hoewel de generaal-overste van de orde wel eens de zwarte paus wordt genoemd, heeft de orde nog nooit een paus voortgebracht.
De orde is in Nederland onder meer bekend door zijn scholen. Scholen als het Canisius College in Nijmegen en het Aloysius College in Den Haag golden als opleidingsinstituten voor de katholieke elite.

Onder anderen oud-premier Ruud Lubbers, D66-oprichter Hans van Mierlo, oud-PvdA-politicus Erik Jurgens en vele kinderen van katholieke ondernemers hebben een opleiding gevolgd aan een middelbare school van de jezuïeten. De orde richt zich erop in alle takken van wetenschappen vertegenwoordigers te hebben.

De orde is in 1534 opgericht door een groep vrienden rond de Spanjaard Inigo Lopez de Loyola, beter bekend als Ignatius van Loyola. Hij was de zoon van een edelman en leidde een losbandig leven tot hij in 1521 tijdens de Franse belegering van de Noord-Spaanse stad Pamplona gewond raakte.
Hij kwam tot inkeer en maakte in 1534 een pelgrimsreis naar Palestina. In 1540 keurde paus Paulus III de statuten van de orde goed. Bij de dood van Ignatius in 1556 had de orde al meer dan 1000 leden.

In de 18e eeuw zetten vooral de Franse koningen en geestelijken de paus onder druk om de orde te verbieden. Zij vonden haar te machtig. Clemens XIV gaf toe aan die druk en hief de jezuïeten in 1773 op. De vorsten Frederik de Grote van Pruisen en Catharina II van Rusland trokken zich niets van het pauselijk besluit aan, waardoor de orde in hun vorstendom bleef voortbestaan. Bovendien kwam het verbod nooit aan in het Verre Oosten, India en China. Pius VII In 1814 herstelde paus Pius VII de orde. Vooral de in Amsterdam geboren Jan Philip Roothaan heeft als 21e generaal-overste (1829-1853) zich zeer ingespannen voor de opbouw van de jezuïeten. Hij wordt wel de tweede stichter van de orde genoemd. Ook recentelijk stond een Nederlander aan het hoofd van de jezuïeten. Peter-Hans Kolvenbach was van 1983 tot en met 2008 generaal-overste.

Hij kwam aan de leiding van de jezuïeten, nadat paus Johannes Paulus II zijn zieke voorganger Pedro Arrupe aan de kant had geschoven. De paus vond dat de jezuïeten te veel hun eigen weg gingen en plaatste twee paters aan het hoofd die hen weer in het gareel moesten brengen.

http://www.nu.nl/buitenland/3368660/jez ... -paus.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
Z-PiLL
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 54
Lid geworden op: zo 23 dec 2012, 14:29

do 14 mar 2013, 04:01

Who is Cardinal Jorge Mario Bergoglio?:

Jorge Mario Bergoglio was born on December 17, 1936, in Argentina.
Background and Early Life of Jorge Mario Bergoglio:

Jorge Mario Bergoglio is a member of the Society of Jesus (Jesuits) and was ordained in 1969. After just four years as priest he became head of all the Jesuits in Argentina. After studying in Germany, Bergoglio became bishop of Buenos Aires in 1992 and archbishop in 1998. In general he has avoided taking on high-ranking posts in various organizations.
Status of Jorge Mario Bergoglio:

Before being elected Pope Francis I, Jorge Mario Bergoglio was archbishop of Buenos Aires, Argentina.
Theology of Jorge Mario Bergoglio:

Jorge Mario Bergoglio is generally conservative in his theology and is believed to be close to Communion & Liberation, a doctrinally conservative movement that grew in power and numbers under the guidance of John Paul II.
Assessment of Jorge Mario Bergoglio:

Jorge Mario Bergoglio is a strong supporter of helping the poor. When he was made cardinal in 2001, he discouraged people from spending the money to fly to Rome to celebrate with him and advised that they instead donate the funds to help alleviate poverty at home. He lived in a simple apartment and cooks his own meals.

Bergoglio has not, however, spent a great deal of time preaching about social justice. He instead preached about the importance of spirituality and assumed that a correct understanding of God would naturally lead people to care more about the poor.

The strongest factor working against Bergoglio being elected pope was the fact that he is a Jesuit. This means Bergoglio is the first Jesuit pope despite the continued strong anti-Jesuit feelings within the Catholic church. Even some Jesuits have opposed the idea of one of their own rising to the office of pope.
http://atheism.about.com/od/papalelecti ... goglio.htm
Relations with the Argentine government
Cardinal Jorge Bergoglio meets Argentine president Cristina Fernández de Kirchner.

On 15 April 2005, a human rights lawyer filed a criminal complaint against Bergoglio, as superior in the Society of Jesus of Argentina, accusing him of involvement in the kidnapping by the Navy in May 1976 (during the Dirty War) of two Jesuit priests.[17] The priests, Orlando Yorio and Franz Jalics, were found alive five months later, drugged and semi-naked. Yorio accused Bergoglio of effectively handing them over to the death squads by declining to tell the regime that he endorsed their work. Jalics refused to discuss it after moving into seclusion in a German monastery.[18] Horacio Verbitsky, an Argentine investigative journalist and former montonero, wrote a book about this and other related events titled El Silencio: de Paulo VI a Bergoglio: las relaciones secretas de la Iglesia con la ESMA.[19] Verbitsky also writes that the Argentine Navy with the help of Cardinal Bergoglio hid the dictatorship's political prisoners in Bergoglio's holiday home from a visiting delegation of the Inter-American Human Rights Commission.[20]

According to the book, after their release, Yorio accused the then Provincial of his Jesuit order San Miguel, Jorge Mario Bergoglio, to have denounced him. Father General Pedro Arrupe in Rome was informed by letter or during the abduction, both he and Orlando Yorio were excluded from the Jesuit Order.[21]

Bergoglio told his authorized biographer, Sergio Rubin, that after the priests' imprisonment, he worked behind the scenes for their release; Bergoglio's intercession with dictator Jorge Rafael Videla on their behalf may have saved their lives.[22] "The cardinal could not justify why these two priests were in a state of helplessness and exposed," according to Luis Zamora, who said that Bergoglio's testimony "demonstrates the role of the Church during the last military dictatorship."[23]

In 2010, Bergoglio told Sergio Rubin that he often sheltered people from the dictatorship on church property, and on one occasion gave his identity papers to a man who looked like him, to enable the recipient to flee Argentina.[24]

Bergoglio stated that adoption by same-sex couples is a form of discrimination against children. This position received a rebuke from Argentine president Cristina Fernández de Kirchner, who said the church's tone was reminiscent of "medieval times and the Inquisition."[25]
https://en.wikipedia.org/wiki/Jorge_Bergoglio
Profile: Cardinal Jorge Mario Bergoglio

Ever since John Paul II died, Argentine Archbishop Jorge Mario Bergoglio has been mooted as a possible successor. He certainly has the credentials.

The 68-year-old trained chemist and son of a railway worker has been a cardinal since 2001 and is widely seen as being open and compassionate.
He stands out for his humility, living in a modest apartment, rather than his luxury official residence.

"In favour of Bergoglio is his pastoral attitude, as they say in the Church - his relationship with the people," says Leandro Pastor, a philosophy professor at the University of Buenos Aires, who has known Cardinal Bergoglio for 25 years.

"He's a very simple man. He's very austere. And also, I think he's an intelligent man and someone who is very good at communicating."

He impressed fellow prelates in 2001 when he skilfully helped to manage a synod of bishops in Rome.

Buenos Aires' cardinal is also a strong advocate for the poor. And, as a Latin American, he comes from a region which is home to around half the world's billion or so Catholics.
According to Monsignor Osvaldo Musto, who was at seminary with him, the archbishop would also be a good choice in terms of continuity.

"He's as uncompromising as Pope John Paul II, in terms of the principles of the Church - everything it has defended regarding euthanasia, the death penalty, abortion, the right to life, human rights, celibacy of priests. All of this will continue if Bergoglio is made Pope."

Compromise choice

Another factor in his favour is that he speaks Italian - the official language of the Church - and that he traces his ancestry back to Italy.
In the event that cardinals struggle to decide whether to maintain a non-Italian papacy or to return to its traditional roots, Jorge Bergoglio could emerge as a choice of compromise.
But when the cardinals do get down to voting, they will also have to consider the Argentine's health.
For the past 20 years, he has lived with only one functioning lung, although he is said to be in good shape.
And then there is the fact that he is a Jesuit.
This order of the Church has never produced a Pope before.
Its members are supposed to avoid ecclesiastical honours and serve the Pope himself.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4456581.stm

Inderdaad de eerste zwarte paus dus, valt mooi samen met dit:
According to the prophecy of Daniel 9:27 and Revelation 13 and 17:10-18, the last pontiff will be the Devil-incarnate, and he will break Rome's covenant with the Jewish bankers. It seems Malachy made only 111 predictions so that John Paul II's successor, "Gloria Olivae" should be the final pope. It appears the Benedictines devised pope 112 to dissociate their order from the "Beast".
http://www.biblebelievers.org.au/malachy.htm
The "Prophecies" of Saint Malachy

These short prophetical announcements, in number 112, indicate some noticeable trait of all future popes from Celestine II, who was elected in the year 1130, until the end of the world.
Dus Benedictus was de laatste witte paus en dit de eerste zwarte paus die gaat breken met Jewish Bankers?

Spannond! :woohoo:
Gebruikersavatar
mozes
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 266
Lid geworden op: wo 15 dec 2010, 21:01

do 14 mar 2013, 06:29

De voorspelling klopt .. Sint Malachy 1094 – 1148
Nu is het alleen nog wachten op de aanslag op obama
Gebruikersavatar
abrakadaver
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 970
Lid geworden op: di 24 aug 2010, 21:53

do 14 mar 2013, 09:08

[quote=""mozes" post=69903"]De voorspelling klopt .. Sint Malachy 1094 – 1148
Nu is het alleen nog wachten op de aanslag op obama[/quote]

Kun je dit misschien verduidelijken met bronnen of quotes?
;-)
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2552
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

do 14 mar 2013, 09:52

Tja... ik vermoedde al Zuid Amerikaans.

Ik noemde het al eerder op de FB pagina van Bakas...:

"...De Condor van het Zuiden, zal de Arend van het Noorden ontmoeten...".

Over de inhoud ervan ga ik nu niet in.

Zelf dacht ik dus aan een Braziliaanse paus, maar het is dus een paus geworden van het buurland Argentinië.

Goh! ik denk dat ik mijn naam maar ga veranderen in Dolle de Nostradamus
...


Trouwens met deze keuze zal de gristelijke koninklijke familie Bea & Co wel blij mee wezen... :whistle:
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15970
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 14 mar 2013, 15:22

Eerst een ex-nazi aan het roer nu een jezuïet, zomaar een hersenscheet:

De jezuïeten hielpen nazi-oorlogsmisdadigers te ontsnappen met behulp van Vaticaanse paspoorten. Zie: het boek, "Aftermath" door Ladislas Farago, Avon Books [paperback], 1975, pagina's 185-186, 184-187

index.php?option=com_k2&view=item&id=548
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15970
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 14 mar 2013, 16:32

Don't cry
donderdag 14 maart 2013
www.stelling.nl/kleintje/actueel/NWCO1363255585.html


Dwars door alle feestelijkheden rond pappa Franciscus aka Jorge Bergoglio weerklonken vanuit Argentina ook heftige dissonanten. Zo kreeg Reynaldo Bignone gisteren levenslang. De laatste Argentijnse juntaleider tot nu toe ontving deze surprise vanwege zijn aandeel in operatie Condor. Een in 1975 door de CIA en Zuidamerikaanse rechtse regimes op de rails gezette geheime campagne om alles wat naar links rook te elimineren. Naar schatting 60.000 mensen waren de sjaak. Kan ook nog wel een onsje meer zijn.

Als de slachtoffers jonge kinderen hadden werden die vaak overgedragen aan koterloze rijke stinkers. Dat was uiteraard niet aan de orde bij linkse geestelijken (hoewel) die her en der wegens hun al te sociale praktijken vroegtijdig door de Condors werden verenigd met hun lieveheer. Of zo werden gekoejeneerd dat het bidden hun verging.

Zoals bijvoorbeeld de twee Argentijnse jezuïeten Orlando Yolio en Franz Jalics. Na vijf maanden de juntahel te hebben meegemaakt keerden zij totaal verkreukeld terug op aarde. Toen hij alles weer een beetje op een rijtje had beschuldigde Yolio zijn jezuïtische principaal Bergoglio ervan hem en zijn makker te hebben uitgeleverd aan Bignone's knuppelaars.
Was het waar? Ben je gek. De gisteren voor het eerst aan ons verschenen Franciscus zorgde er dan ook voor dat ze uit de orde werden gemieterd.

Verder zou hij handlangers van juntakopstuk en P2-logelid admiraal Massera toestemming hebben gegeven om diens polletieke gevangenen onder te brengen in zijn vakantiehuisje op een eiland in de River Plate met de uiterst toepasselijke naam El Silencio. Was het waar? Ben je mal.

En dan was er nog de familie De la Cuadra. Die verloor tijdens het regime van Videla en zijn opvolgers vijf bloedverwanten, onder wie een 5 maanden zwangere vrouw. Zij was in 1977 opgehaald en vervolgens verdwenen. De familie wendde zich tot Bergoglio voor hulp en die gaf een loslopende monseigneur opdracht om de zaak uit te vlooien. Diens maandenlange missie leverde niet meer op dan een brieffie van een kolonel. De bewuste vrouw bleek in gevangenschap een meisje te hebben gebaard en was daarna gekeeld. Het meisje was liefderijk opgenomen in een gezin dat “te belangrijk” was om de identiteit ervan te onthullen.
Einde historia.

Bergoglio deed verder niks meer en waste zijn handen in onschuld.
Leuke gozer, die Franciscus. Zo eenvoudig en menselijk. Goddank gaat deze pappa niet zover als die van onze toekomstige koningin. Hij heeft niet gezegd dat ie er niks van gewusst heeft.
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

do 14 mar 2013, 18:38

Photo of the Jose Bergoglio now known as the New Pope, with Jorge Rafael Videla of Argentina during its dictatorship;http://armandomayacastro.blogspot.nl/20 ... lices.html

Bergoglio is een conservatieve man met een troebel verleden
http://www.demorgen.be/dm/nl/15777/De-P ... eden.dhtml

Afbeelding
Gebruikersavatar
Fulltime Vrijwilliger
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 50
Lid geworden op: do 20 okt 2011, 15:26

do 14 mar 2013, 19:24

Zijn de Jezuieten dan toch de baas in Europa? Of althans hun leerlingen? Als we Herman van Rompuy mogen geloven wel
Van Rompuy: "Ik stel dit rapport samen in zeer nauwe samenwerking met José Manuel [Barroso], Jean-Claude [Juncker] en Mario Draghi. Ik wil die niet bij zijn voornaam noemen: dat zou de indruk wekken dat hij bij onze groep behoort, wat niet het geval is. Onze enige band is dat hij en ik beiden een Jezuitenschool gevolgd hebben
http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuw ... ieten.html
Gebruikersavatar
Nexion
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 3016
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:10

do 14 mar 2013, 20:04

De Jezuiten Orde is zowat de baas van alles, ga maar eens spitten. De meeste QFF'ers hier zijn " gek" op WWII en wat er mee te maken heeft, ga maar eens onderzoeken wat de Jezuiten toen hebben uitgevreten......of met de Katharen, de Pytagorese mysterie school........

Hell, het hele Vaticaan en Katholieke apparaat werkt in opdracht van de Jezuiten en IS van de Jezuiten.....

Open up that can of worms, QFF. ;)
Plaats reactie

Terug naar “Gnostiek / Religie”