Onze Europarlementariers onkreukbaar?

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

za 26 mar 2011, 11:00

EU Brussel, doorlopende corruptie

Dat de mannen en vrouwen in Brussel goed voor zich zelf zorgen is geen nieuws. Maar een nieuw bewijs hiervoor werd geleverd door een aantal journalsten van het Britse blad The Times. Zij deden zich voor als lobbyisten, benaderden een aantal EU parlements leden en voor 100.000 euro per man gingen deze sociaal democraten door de knieën.

Het is begrijpelijk dat er in de oude Oostblok staten wel eens geprikkeld wordt gereageerd om de verwijten van de EU in Brussel, dat het in landen als Roemenië, Bulgarije met de “eerlijkheid” soms nog al tegen valt. Wij trachten dit niet goed te praten, maar als voorbeeld : een Bulgaarse agent verdient circa 100 Euro per maand, terwijl een armmoedig flatje soms 300 Euro per mand kost. Resultaat ? De man gaat “bijverdienden”. Brussel zette vorig jaar de betalingen aan Bulgarije ( 486 miljoen Euro ) stil, omdat men in Brussel van mening is, dat het EU geld sneller in de zakken van lokale politici verdwijnt dan dat het aankomt. Maar hoe zit het in Brussel zelf ?

“Bijverdienen” in Brussel zou niet nodig moeten zijn . Salarissen van tussen de 2300 en 16.000 Euro netto per maand zijn eerder regel dan uitzondering en toch is dat niet genoeg en is het niet overdreven te stellen dat qua corruptie “Brussel ” niet onderddoet voor de voormalige Oostbloklanden.

Maar nu zijn er 3 EU parlementsleden gepakt. Het gaat om Ernst Strasser uit Oostenrijk ( voormalig minister) en zijn Roemeense eveneens voormalig minster collega Adrian Severin en ten slotte nog een oud minister , namelijk Zoran Thaler uit Slowakije. De twee laatstgenoemden zijn sociaal democraten. Journalisten van het Britse blad The Times deden zich voor als lobbyisten en trachtten gedurende 8 maanden in het totaal 60 EU parlementsleden zo ver te krijgen dat zij in ruil voor gunsten als het gaat om voor of tegen een bepaalde wet te stemmen, de lobbyisten een dienst zouden bewijzen en dat in ruil voor 100.000 Euro. Drie van de parlementariërs bleven aan de haak hangen, ondanks het feit dat twee van hen nu natuurlijk in alle toonaarden de beschuldigingen trachten te ontkennen. Toch stellen de Times journalisten dat dit slechts het bekende topje van de ijsberg is en wij hebben alle reden om aan te nemen , dat zij hierin gelijk hebben.

Ernst Strasser ex minister van Biza van Oostenrijk heeft inmiddels zijn aftreden bekend gemaakt, zeker nadat bleek dat hij actief is in verschillende Consulting en Lobby bedrijven. Oud minster van Buza van Slowakije Zoran Thaler tracht het nog even vol te houden, ondanks het feit dat ook hij nog ïn zaken” zit. Adrian Severin, eveneens voormalig minister van Buza in Roemenië weet ook nog even van niets, maar zoals wij in de loop van de jaren hebben mogen constateren is de betrouwbaarheid van veel politici ver onder nul als het gaat om een leuke bijverdienste, daar slechts rondkomen van een EU salaris toch maar op een houtje bijten is.

Bron:
http://www.geennieuws.com/2011/03/eu-br ... corruptie/
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23671
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 26 mar 2011, 19:10

Corrupt zijn is toch een van de kernwaarden waaraan een goed bestuurder volgens de waarden en normen van de politiek / bureaucratie aan moet voldoen?

Man ik heb met name in mijn tijd op een eiland in de Caribbean te veel van dit soort graaiers meegemaakt, en ergens kan je het ze niet kwalijk nemen, ze krijgen immers het goede voorbeeld van de bestuurders elders in de wereld...

Maar goed zelfs hier in het immer gezellige en super gereformeerde Assen is het niet anders, hier en daar gaan er heel wat enveloppen met inhoud onder de tafel door om zaken maar geregeld te krijgen, kan ik je verzekeren!

:sick:
1119 AD
Gebruikersavatar
wodan
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 900
Lid geworden op: ma 30 aug 2010, 15:08

za 26 mar 2011, 23:24

Tja, ze zijn er ook heel goed in om dingen te declareren die helemaal niks met hun werk te maken hebben of om te stemmen over een verhoging van hun eigen onkostenvergoeding.

En maar afvragen waarom burgers geen vertrouwen hebben in Europa (of de politiek in het algemeen).
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15999
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 28 mar 2011, 02:10

Bij anarchiel een mooi stuk:

Parlementaire enquête politieke invloed vrijmetselarij en jezuïeten
Door Ui om 16:59 op 27-03-2011 in Politiek
http://www.anarchiel.com/stortplaats/to ... _jezuieten

Twee weken terug sprak ik bij de borrel na een besloten lezing twee parlementariërs, een ouder Belgisch politicus (M of V, ik vervolg met ‘hij’) en een wat jongere Nederlander (M of V, ik vervolg met ‘hij’). We ontwikkelden een boeiend gesprek en gingen gedriëen verder in een café verderop. Het eerste deel van het gesprek ging over Libië, de moeilijkheid om de situatie daar echt goed te begrijpen en de keuze om dan toch maar Amerika en Frankrijk te volgen in de strijd.

Gaandeweg en wat pintjes verder bespraken we de formaties in beide landen, die in België nog complexer is dan in Nederland. De Belg en ikzelf spraken onze verbazing uit over de positie van het CDA in Nederland, met name na de enorme nederlaag die die partij leed bij de laatste parlementsverkiezingen. Ik zei dat het het talent van de jezuïet Maxima Verhagen was dat er voor zorgde dat hij, ondanks de halvering van het aantal CDA-stemmers, nu vice-premier was met een half CDA-kabinet erbij. De Belg grinnikte en de Nederlander was wat stil.

Het gesprek ging verder over personen en ministers in beide landen en hun achtergronden. De Nederlander kwam vervolgens los, nadat hij uitdrukkelijk had gesteld dat hij geen vrijmetselaar was. Waarom hij dat stelde was eerst niet helder, aangezien noch de Belg noch ikzelf daarover waren begonnen. Hij wilde ons zijn dilemma duidelijk maken. Wat hem in de loop der jaren was opgevallen, was dat de bevlogenheid en het idealisme van veel politici en bestuurders sterk achteruit was gegaan. Ik gaf aan dat ik dat maatschappijbreed ook zag: 30 jaar geleden gingen veel mensen de straat op tegen bijv. kernwapens, terwijl nu de hel in Japan speelt en de raketten met verarmd uranium Libië invliegen er vrijwel niets gebeurt. De Nederlander erkende dat, maar hij wilde terug naar het onderwerp van de politici. Hij vroeg de Belg wie of wat volgens hem in België dan de grootste - onzichtbare - invloed had. De Belg antwoordde indirect en noemde Van Rompuy, een man met dezelfde jezuïetenachtergrond als Verhagen in Nederland. Hij noemde de jezuïeten niet als ‘de controleurs’, maar zei wel dat het belangrijk is om te beseffen hoe ver vantevoren premiers en sommige andere belangrijke bestuurders al worden voorbereid op hun taak. En dat, volgens hem, verklaarde het verminderde idealisme en de huidige klinische bestuursstijl van dit soort heren.

Bij het sluiten van de avond (nacht inmiddels) vroeg ik ze beiden dan maar of het niet de (structuur van) de vrijmetselarij is die achter een groot deel van politiek en bestuur zit? De Belg sloot het vervolgens zacht fluisterend af. Hij zei letterlijk:
“De politicus die die vraag, die van wezenlijk belang is, in een parlementaire enquête vertaald krijgt, die politicus zal mijn steun krijgen. Ik voorspel u echter ook dat die politicus er niet is, en als hij er is, dan is hij er waarschijnlijk snel geweest.”

Ik moest beloven er niet over te praten. Dat doe ik met dit geschrijf ook niet. Mijn conclusie: de angst regeert, zowel in Brussel als in Den Haag.

(PS Ben zelf een kleinkind van een lagegraads vrijmetselaar en Rotarian, die bekende alleen voor zijn netwerk deze clubs te hebben opgezocht. Hij was een middelgrote regionale ondernemer zonder echte politieke interesse. Bij zijn begrafenis ontmoette ik er veel uit zijn netwerk, waarbij het uiteraard niet over bovenstaande ging.)
Bijbehorende url:
http://www.freemasonrywatch.org/index.html
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15999
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 29 mar 2011, 01:09

:pope:

Het Europees antifraudebureau OLAF krijgt van het Europarlement geen toestemming om onderzoek te doen naar van corruptie beschuldigde Europarlementariërs. Dat zou namelijk een zaak zijn van de lidstaten waar de in opspraak geraakte parlementsleden vandaan komen.
B. Lenssen | 28 maa 2011
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... ement.html


Drie Europarlementariërs toonden zich in een undercoveroperatie van The Sunday Times bereid steekpenningen aan te nemen. Twee van hen, een Sloveen en een Oostenrijker, hebben hun zetel inmiddels vrijwillig opgegeven. De derde, een Roemeen, is uit de sociaaldemocratiche fractie gezet waarvan hij deel uitmaakte.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15999
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 09 jun 2011, 00:15

Wat lul je? 5% extra per jaar betalen zul je!
Brusselmans
08-06-11 | 15:22
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments


Huiskamervraag: Van wie de de navolgende kwoot? "Er mag geen euro bij. Nul is nul. Brussel moet net als iedereen de broekriem aanhalen. Het is niet meer dan normaal dat wanneer alle lidstaten bezuinigen, Europa dat ook doet." Drie keer raden. Wilders? Nog een keer. Roemer? Mispoes. Het was Ronald Plasterk, rising star binnen de PvdA. Het ging over de vraag of de Nederlandse bijdrage aan het geldverslindende Europees Parlement voor de begroting van 2012 conform de inflatie moest meestijgen.

En daar wisten onze volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer wel antwoord op: Over my dead body, brulden behalve de PvdA ook de PVV, SP, ChristenUnie en de SGP in koor. Maar vandaag werd er in het EP gestempt en die 5% extra per jaar is keurig door de stemprocedure heen gefrommeld.
U bent benieuwd naar het stemgedrag van de NL partijen? Komtie: PVV - TEGEN. VVD - TEGEN (behalve Jan Mulder die VOOR stemde). CU - TEGEN. SGP - TEGEN. Tot zo ver niks verrassends.
De partijen die zoals gebruikelijk slaafs de portemonnee trekken voor het EP zijn het CDA, D66 en Groenlinks.

En de Partij van de Arbeid? Die hebben zich onthouden van stemming. Eerst met Plasterk voor de camera's een grote mond opzetten en dan als het puntje bij paaltje komt heel lafjes de harde keutel intrekken. Daar maken ze bij RechtsBlond uiteraard gehakt van. En terecht. Dit grapje kost de komende tijd 16 miljard euro extra bovenop een begroting van 152 miljard euro. Voor een ondemocratische, dikwijls frauderende, inefficiënte en oncontroleerbare gedrocht van een bestuurslaag. En dan klagen dat mensen niet blijven mee hossen in de Europese polonaise...
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15999
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 22 jun 2011, 21:58

Onkostenvergoedingen

woensdag 22 juni 2011
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start


Zo'n jaar of twee geleden brak in Engeland de pleuris uit toen een krant de onkosten declaraties van parlementsleden ging publiceren. Van repen chocolade tot vogelhuisjes, van pornovideos tot dubbele huur, alles werd gedeclareerd. Dat er nogal wat Labour parlementsleden zich te buiten gingen aan excessief declaratie gedrag was een factor bij de verkiezingsnederlaag van Labour.

Uiteraard zou zoiets nooit meer gebeuren, scherpere regels. Maar ook geroep om scherpere regels omtrent privacy, je kan toch niet zomaar die declaraties publiceren... Dat vindt al jaren het Europese Parlement, met regelmaat trekken de schandalen voorbij, reiskosten, dagvergoeding, ga maar door.

Alles moet uiteraard achter gesloten deuren blijven. Dezelfde parlementariërs die zo oproepen om het financiële stelsel te redden ten kosten van de bevolking, vullen de zakken.

Vandaag zal er wel weer een gezwel openbreken, omdat het Europese Hof van Justitie besloten heeft dat een intern rapport van het Europees Parlement publiek gemaakt behoort te worden.

Dat rapport was gebaseerd op een steekproef van 167 betalingen van de maand oktober 2004. Eén van de uitkomsten was dat een EU parlementslid door systematisch misbruik te maken van de onkosten vergoedingen binnen de zittingstermijn van vijf jaar miljonair is.

De Ierse advocaat Claran Toland heeft een jarenlange juridische strijd moeten voeren om het openbaar te krijgen. Het soort openbaarheid dat Donner niet wenst.
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

vr 24 jun 2011, 17:07

Waarom zou ik voorlopig in ieder geval ambtenaar willen worden. Ik zie het al een oom van mij verviervoudiging van waarde van vaste activa gedurende zijn carrière bij de gemeente ongeveer. Heel z'n wijk continu op de schop.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15999
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 11 nov 2011, 04:23

Hoe lieg je je daar nu weer uit?
Frauderende EU-parlementsleden

http://www.leugens.nl/2011/11/10/fraude ... entsleden/


Bekend feit, maar leuk om te zien: parlementsleden die voor hun 384 euro daggeld komen tekenen en dan naar huis gaan.

Gezien: RTL Deutschland Explosiv Weekend.

Slim genoeg gingen de journalisten op vrijdagmorgen vroeg posten op de etage van het parlement in Straatsburg leden zich vanaf 7.00 kunnen inschrijven voor de vergadering van die dag. Al vóór aanvang verzamelt zich een tiental parlementariërs om te gaan tekenen, koffer gepakt om snel te kunnen afreizen naar hun permanente woonplaats.

Per vergadering wordt 284 euo daggeld uitgekeerd. Gemiddeld per maand zijn er twaalf vergaderdagen wat 3.400 euro per jaar kan opleveren. Het frauderen is geen dagelijkse gewoonte van ieder lid, maar komt meer dan eens voor.

Overigens is het salaris per maand 7.339 euro, plus een belastingvrije uitkering van bijna 4.000 euro, maakt 11.320 euro per maand. Daar komt dan het daggeld van maximaal 3.400 euro bovenop, samen 176.400 euro per jaar.

* De eerste gesnapte parlementariër: “That’s not your business.”

* De Ierse afgevaardigde Kathy Sinnott: “Ik heb nu net als zeven uur gewerkt. Weest u voorzichtig wat u gaat beweren.”

* Nummer 3 met een eerder gehoorde smoes: “Ik moet in mijn kiesdistrict nog werken vandaag.”

* Nummer vier komt de lift uit en vlucht direct de lift weer in zonder te tekenen

* Hiltrud Breyer (Grünen) probeert dat ook maar ziet zich gestalkt tot in de lift door de verslaggevers, vlucht eruit. “Ik vind het onbeschaamd.”

* Evelyne Gebhardt (SPD) vlucht niet, maar beweert: “Ik werk hier vandaag nog in het parlement en heb nog veel te doen. Ik heb recht op de tegemoetkoming.”

Geen van de verschafte redenen is waar. Het vluchten een teken opzicht. De cameraploeg wordt uit het gebouw gezet.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15999
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 29 dec 2011, 20:47

Crisis of niet: Europese ambtenaren krijgen opslag
29/12/11, 09:57
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Eur ... slag.dhtml


De Europese Commissie weigert de lonen van 44.000 Europese ambtenaren te bevriezen. Maar de lidstaten vinden dat iedereen moet inleveren in tijden van crisis. Ze stapten naar het Europees hof van Justitie.
Zo'n 17.500 Europese ambtenaren in Brussel verdienen meer dan 6.500 euro per maand, berekende de eurosceptische denktank Open Europe. Maar als het aan de Commissie ligt, wordt het loon van alle 44.000 ambtenaren vanaf januari nog eens met 1,7 procent verhoogd. Dat melden enkele Belgische kranten vandaag.

Het gaat om een automatische loonaanpassing, die elk jaar wordt berekend op basis van de ontwikkeling van de koopkracht van ambtenaren in acht West-Europese lidstaten en op de lengte van de carrière in Brussel.

Voorbeeld
De salarisverhoging stuit al maanden op hevig verzet bij lidstaten, die vinden dat de eurocraten in tijden van crisis het goede voorbeeld moeten geven. De Europese raad van ministers, die de nationale regeringen vertegenwoordigt, heeft besloten om naar het Europese hof van Justitie te stappen. Een meerderheid van 20 landen stemde voor.

Toch is de kans klein dat de lidstaten gelijk krijgen. In een gelijkaardige rechtszaak vorig jaar kreeg de Commissie gelijk toen ze de lonen met 3,7 procent wilde verhogen. Bovendien is de opslag van 1,7 procent nog niet half zo hoog als de Belgische loonindexering en de inflatie in België.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15999
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 08 jan 2012, 22:38

BRIEF! SP'er sloopt corruptie Europese Unie
Van Rossem |

07-01-12 | 20:59
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... opese.html


Europarlementariërs. Het is een bij elkaar geraapt zooitje democratie-ontduikers dat ver weg van de Gewone Europeaan probeert om allerlei schimmige dingen te doen om van de EU een onstopbare superstaat te maken. Het clubje van zevenhonderdnogwat grijze pakken voert zelfs tweewekelijks onttrekkende manoeuvres uit tussen Brussel en Straatsburg om uit het zicht van de burger te blijven. En ondertussen via allerlei kromme kudtconstructies lekker poen scheppen terwijl half Europa momenteel leeft op een stuk droog brood en een homp ouwe kaas (behalve de Grieken, die worden kapotverwend omdat ze goed zijn in groots falen). Voorbeeldconstructie: een maandelijks kantoorbudget van 4 mille. Per persoon. Daar koop je dus genoeg pennen van om heel Afrika een jaar lang te laten schrijven. We somden de rest van de graaikansen en uitbuitingsopties voor Europarlementariërs aan het begin van de crisis al eens op. Maar vandaag ontvingen we post van binnenuit.

Van Dennis de Jong, SP-fractievoorzitter in het EP. Zoals het een goede afdracht-SP'er betaamt, zit het maffiose declaratiegedrag van zijn collega's hem ontzettend dwars en dat wilde hij graag met ons delen. Zijn bijdrage aan een eerlijker & opener Europa vindt u na de lees verder. Belangwekkende noot voor overige politieke partijen: deze ingezonden brief plaatsen wij omdat hij geen partijpropaganda bevat, maar pleisters van schrijnende wonden trekt door te handelen naar rationeel en goed democratisch fatsoen. Aangezien we het eurofiele zootje dat jullie door de bank genomen zijn niet heel hoog hebben zitten op die gebieden, hoeven jullie dus niet ineens óók stukkies in te gaan zenden.

Beste redactie van geenstijl.nl,

In de afgelopen weken ontving ik veel e-mails van verontruste mensen die een bepaald filmpje hadden bekeken. Het betreft een uitzending van RTL (Duitsland) Explosiv Weekend. In de uitzending wordt het zakkenvullen door Europarlementariërs aan de kaak gesteld [Edit: is oud filmpje, maar gebeurt dus blijkbaar nog steeds - red.]. Juist omdat zoveel mensen zich hier - terecht - kwaad over maken, denk ik dat het voor geenstijl.nl interessant zou kunnen zijn om dit als item op te nemen. Vandaar dat ik u hier even op attendeer. Hieronder mijn commentaar dat u natuurlijk, als u dat wenst, ook kunt publiceren.

Het filmpje stelt eigenlijk alleen een symptoom aan de kaak: Europarlementariërs die gauw even tekenen om een dagvergoeding te incasseren van niet €284 zoals het filmpje zegt, maar €304. Die kwestie ligt iets genuanceerder dan het filmpje weergeeft, maar waar RTL volkomen gelijk in heeft, is dat de vergoedingen voor Europarlementariërs absurd hoog zijn. Zo krijg ik iedere maand een vergoeding voor kantoorbehoeften van €4202. Daar kun je weliswaar geen dingen voor kopen die niets met het werk te maken hebben, maar ik houd ieder jaar gemakkelijk tussen de €20.000 en €30.000 over dat ik dan terugstort in de kas van het EP. Daarnaast kom je met een salaris en dagvergoedingen netto per jaar al gauw op €100.000 aan inkomsten uit.

Te gek voor woorden natuurlijk. Het was dan ook heel teleurstellend te moeten zien dat een voorstel dat ik eind vorig jaar indiende om de vergoedingen met 5% te korten, werd verworpen door een meerderheid van mijn collega's. Ik houd me aan de normbedragen voor SP-volksvertegenwoordigers en wat ik overhoud, geef ik aan goede doelen, maar de hoge salarissen en vergoedingen hebben een heel negatief effect op hoe gewone mensen tegen het Europees Parlement aankijken en hoeveel ik ook terugstort, dat imago blijft aan je kleven. Kortom, de mensen hebben volkomen gelijk, als ze zeggen dat het in Brussel met salarissen en vergoedingen de spuigaten uitloopt en dat moet, wat mij betreft, zo snel mogelijk veranderen.

Nog even over de concrete kwestie die in het filmpje wordt getoond. De dagvergoedingen zijn bedoeld om onkosten uit te betalen die je hebt door het verblijf buiten je eigen woonplaats. Zo betaal ik er mijn verblijfskosten in Brussel en Straatsburg uit. Nu zag ik in het filmpje allemaal collega's waar ik nog nooit van gehoord had (!!) en hoewel je nooit alle 736 EP'ers kunt kennen, duidt dit er misschien toch wel op dat die er de kantjes van aflopen. Het filmpje is gemaakt op de vrijdag tijdens een Straatsburgweek. Zolang er geen regering is die serieus werk maakt van het opheffen van het verhuiscircus, zitten we daar aan vast, maar feit is dat de belangrijkste vergaderingen op donderdag rond lunchtijd zijn afgelopen. Alleen het handjevol collega's dat nog deelneemt aan de mensenrechtendebatten op donderdagmiddag, heeft in Straatsburg nog wat te doen. In theorie kunnen zij een probleem hebben om op donderdagavond nog naar Brussel of naar huis terug te keren, maar ik kan me niet voorstellen dat dit voor alle collega's geldt die nog op vrijdag kwamen tekenen om de vergoeding te incasseren om vervolgens alsnog als een speer naar huis te gaan.

Kennelijk zijn er Europarlementariërs die uitgerekend hebben dat ze zelfs met een extra hotelovernachting erbij, altijd nog meer geld overhouden op deze manier dan wanneer ze na de vergaderingen gelijk naar huis zouden zijn gegaan. Ik vind dat schandalig. De regeling moet dan ook z.s.m. worden gewijzigd: alleen Europarlementariërs die aantoonbaar op vrijdag in Straatsburg vergaderingen hebben, of op donderdag niet meer uit Straatsburg weg konden, zouden recht op de dagvergoeding moeten houden.

Ik wil dit jaar opnieuw voorstellen gaan indienen om de vergoedingen flink omlaag te brengen. Het zou me helpen als de lezers van geenstijl.nl de druk op zouden voeren. Dan krijg ik hopelijk z.s.m. in ieder geval de steun van andere Nederlandse Europarlementariërs en kan ik van daaruit verder werken.

Met hartelijke groet,
Dennis de Jong
SP-Europarlementariër
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

do 19 jan 2012, 23:12

Gebruikersavatar
langeharry
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 671
Lid geworden op: di 14 sep 2010, 11:32

vr 20 jan 2012, 19:32

[video][/video]

De ESM is de nieuwe financiele europese dictator (FED). Wanneer en zo vaak als men wenst, kan de ESM miljarden euro's eisen van de regeringen in de eurozone, welke dan binnen 7 dagen moeten betalen. De ESM kan elk EU land binnen 7 dagen ruïneren!!!

Het ziet er naar uit dat premier Rutte dit jaar namens u en mij een blanco cheque heeft getekend voor het Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM) verdrag. Via ESM zal Nederland financieel ten onder gaan.

Er is door de Europese Raad (staatshoofden en regeringsleiders) besloten tot instelling van het Europees Stabiliteits Mechanisme (ESM) die uiterlijk begin 2013 in werking treed. Eind juni bereikten de ministers van financiën overeenstemming over de ontwerpverdragstekst die de instelling van het ESM regelt.

In Duitsland is grote ophef ontstaan n.a.v. de bovenstaande video die laat zien wat de ESM verdragstekst gaat betekenen. Wij raden iedereen aan de video te bekijken.

Ook voor Nederland pakt het ESM helemaal rampzalig uit. Volgens artikel 8 van het ontwerpverdrag zal het startkapitaal van het ESM 700 miljard euro bedragen (Nederland 50 miljard), maar de 'Gouvernementsraad' kan volgens artikel 10 zelfstandig besluiten om dit kapitaal onbeperkt te verhogen.

Nederland heeft geen veto en kan niet verhinderen dat het kapitaal van het ESM wordt verhoogd tot bijvoorbeeld 2000 of 3000 miljard (Nederland 280 of 420 miljard), bedragen die de laatste tijd circuleren in verband met de problemen in Spanje en Italië.

Het is werkelijk onvoorstelbaar, maar hier hebben premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager namens u dus hun handtekening onder gezet. Alleen de Tweede Kamer kan dit rampzalige verdrag nog naar de prullenmand verwijzen.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15999
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 02 feb 2012, 23:50

Peperdure dienstreisjes Europarlementariërs
do 02 feb 2012, 05:30

Op een reis van een grote delegatie in november naar Kinshasa in Congo werd 1.025.530 euro uitgegeven. Koploper als duurste reis per hoofd was een tripje van vier parlementariërs naar het Argentijnse Buenos Aires in maart. Per deelnemend parlementslid kostte dat liefst 5259 euro per dag.

meer: http://www.telegraaf.nl/binnenland/1142 ... _EP__.html
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15999
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

za 09 jun 2012, 04:19

Just how corrupt is Europe?
New report reveals corruption due to lack of transparency and accountability contributing to the eurozone's debt crisis.

Modified: 08 Jun 2012 07:35
http://www.aljazeera.com/programmes/ins ... 74596.html


Anti-corruption watchdog Transparency International (TI) says the close relationships between governments and big businesses are enabling corruption and fuelling the eurozone's debt crisis.

The warning comes in a new report that says poor governance contributed to financial and political scandals in almost every European country during 2011.

Greece, Italy and Spain are listed as among the most corrupt countries on the continent.

Political parties, businesses and the public sector are said to be the worst institutions for corruption, while electoral commissions and state auditors performed the best.

The report named Greece, Italy, Portugal and Spain – the eurozone's most financially-troubled nations – as having deeply-rooted problems in their public administrations where officials are not accountable for their actions.

Political lobbying is also seen as a major cause for concern. Out of 25 European countries 19 have no regulations on political lobbying.

Party funding, with the influence of lobbyists on decision-makers remaining veiled in secrecy, is seen as ripe for abuse by big businesses. The report says Europe's political parties must do more to make funding transparent.

And lastly the report found high levels of corruption in public procurement, where politicians and business leaders use their influence to win contracts and sway policies.

The recommendations TI made to European legislators to counter rising corruption include implementing mandatory regulations on political party funding and a cap on donations; a mandatory register of lobbyists; passing comprehensive laws granting access to information.

In this show Inside Story asks: How corrupt is Europe?

Joining presenter Dareen Abughaida to discuss this are guests: Chandu Krishnan, the executive director of Transparency International UK; Meghnad Desai, an economist and a member of UK's House of Lords; and Carl Haglund, a member of the European parliament.

"Access to the Executive [branch of government] is being sold to businesses, clearly means that they can influence policy…The biggest danger is that businesses can find ways to pass a lot of money to people in government to get their way to bend the rules slightly in their favour."

Meghnad Desai, an economist and a member of UK's House of LordsCORRUPTION SCANDALS IN EUROPE:

In Italy, there is the famous corruption scandal of Silvio Berlusconi. The former Italian prime minister has been accused of embezzlement, tax fraud and false accounting along with attempting to bribe a judge. But he has always denied wrongdoing and has never been convicted.

In Spain, there is the corruption case involving Inaki Urdangarin, the son-in-law of Spain's King Juan Carlos. Urdangarin, the Duke of Palma, along with his business partner, are accused of diverting millions of euros of public money meant for a non-profit organisation they controlled to private offshore accounts. The duke has denied any wrongdoing in the case, which has been a rare embarrassment for the Spanish royal family.

In Britain, several members of parliament were convicted after it was revealed that they were misusing their expense accounts.
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”