Antilliaans gesteggel

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 08 okt 2011, 16:50

Deze Zaterdagochtend wil ik heel erg graag aftrappen met wat aandacht voor de situatie op de Nederlandse Antillen. Zoals jullie allemaal weten, heb ik lange tijd gewoond op een van de eilanden en daarom blijft het nieuws omtrent de eilanden mij dan ook altijd bezig houden...Nu is het weer de PVV die echt elke mogelijkheid aangrijpt om de Antillen op een kwalijke manier in het daglicht te zetten. Zo las ik zojuist in een artikel op de website van PowNed dat men zelfs al spreekt over een negatief reisadvies... Leest U even mee...???

De veiligheid van Nederlanders op Curaçao is in het geding. Daarvoor is de PVV bang na een 'oorlogsverklaring' op internet, meldt De Telegraaf.

De gedoogpartner eist actie van minister Donner (Koninkrijksrelaties) voor de situatie uit de hand loopt. "Er moet extra marechaussee worden ingezet om de veiligheid van Nederlanders te garanderen, zegt PVV-Kamerlid Lucassen, die wil dat er een negatief reisadvies wordt gegeven.

De PVV schrok van inmiddels verwijderde berichten op Facebook. Daar werd onder meer opgeroepen om 'ten strijd te trekken tegen alle 'kontlikkers' die Nederland een helpende hand willen geven om van Curaçao een ander BES-eiland te maken'. "Ben je klaar om de oorlog aan te gaan?'', viel er te lezen.

Tja... Zijn ze godverdomme soms vergeten hoe de ellende op de Antillen is begonnen? Altijd hoor je mensen in Nederland over het leed dat Antillianen en de Antillen aan zouden richten in de beurs van de belastingbetalende Nederlander... Maar nooit of zeer zelden hoor je wat over het leed dat Nederland aan heeft gericht op de Antillen... Corruptie bestaat nu eenmaal, hier in Nederland net zo hard als daar... Alleen hier gebeurt het in het geniep, stiekem achter de schermen en daar gebeurt het allemaal wat opener en daarmee dus eigenlijk ook minder geniepig als hier in Nederland...

Daarnaast wordt er zelden bij verteld dat het op alle Antilliaanse eilanden stikt van de Nederlanders die daar gewoon moderne slavendrijvers spelen... De W.I.C. mentaliteit leeft daar dus nog volop mensen! Tel daar bij op dat er zoveel onzichtbare armoede is op de Antillen die men hier in Nederland liever verborgen wil houden en U snapt waarom men altijd maar aan het afgeven is op de Antillen...

Ik heb tijdens mijn verblijf op de Antillen in mijn vrije tijd altijd vrijwilligerswerk gedaan in de vorm van het geven van voetbaltrainingen en het begeleiden van jongeren die door de Nederlandse overheid op voorhand bestempeld worden als kansarm en lastig... Wel mensen, ik kan U melden dat ik me zelden ergens fijner heb gevoeld dan tussen deze jongeren. Kinderen die soms op blote voetjes naar het voetbalveld kwamen omdat ze geen schoenen hadden... Ik deed dit voor de Johan Cruyff Foundation die belangeloos op ieder eiland van de Nederlandse Antillen een voetbalveld aan heeft gelegd... Ik ben al deze kids dan ook tot op de dag van vandaag dankbaar dat ik ze heb mogen ontmoeten en met ze heb mogen voetballen! Kinderen die echt NIETS hebben en toch gelukkig zijn! Iets wat je hier zelden ziet, want armoede zoals het daar bestaat dat zul je hier simpelweg niet tegen komen... Door veel Nederlanders die op het eiland zaten werd ik met regelmaat raar aangekeken omdat ik als enige "Whitey" een paar keer per week te vinden was tussen de mensen die zij "locals" noemen... Maar ik voelde me daar meer op mijn gemak dan bij die Nederlanders die zo op mij neer keken...

Het koninkrijk der Nederlanden kent dus gewoon nog derde wereld toestanden, maar daarover spreekt men liever niet... Want dat bestaat gewoon niet in de ogen van de Nederlandse overheid... En dan hebben we het verder nog niet eens over de duizenden bedrijven die via een van de eilanden op de Antillen witwasconstructies hebben opgezet om maar zo min mogelijk effectieve belasting te betalen... Of over het feit dat 6 van de 10 (60%!!!) van de kinderen onder de 14 jaar te maken krijgt met H.I.V. door of zelf een besmetting op te lopen of doordat iemand in hun nabije omgeving er mee te maken krijgt...

Of wat te denken van het feit dat er Nederlanders zijn die naar de eilanden komen om lekker decadent te genieten van het geluk dat ze daar vinden (lees: profiteren van allerlei alleen voor Nederlanders geldende voordeeltjes) en terwijl ze genieten van het geen waarvoor ze kwamen, gewoon Sinterklaas gaan vieren inclusief geschminkte Zwarte Piet... Ja mensen, zo erg is het oprecht gesteld met sommige van de idioten die daar heen gaan om hun geluk te vinden!

En dan zal ik het verder maar niet hebben over de kanonnen van de W.I.C. die nog op menig eiland te vinden zijn en waarmee men kogels af loopt te vuren als BeaBitch op bezoek komt... Ziek hé? Tja, welkom op de Nederlandse Antillen mensen!

De Antillen en de Antillianen hebben in mijn hart in ieder geval een bijzonder plekje weten te veroveren en St. Maarten is voor mij voor altijd een van de plekken op deze aardbol die ik THUIS durf te noemen! En dat komt niet door al die lelijke kaaskoppen die daar zitten en misbruik maken van regeltjes die alleen voor hun gelden en niet voor anderen...

Anyways... Op deze manier wil ik ook een keer de andere kant van het verhaal belichten! Want al die negatieve berichtgeving is er op gericht om maar een zo slecht mogelijk beeld te creëren van de eilanden die er eigenlijk alleen maar zijn om de Nederlandse elite te pleasen, want je moet tenslotte toch op een of andere manier profiteren als je veel geld hebt... Of niet dan? ;-)

Het wordt godverdomme tijd dat er eens wat van die W.I.C. figuranten afgestraft gaan worden voor hun belachelijke gedrag en hun gestoorde mentaliteit!

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft verder, ik wil een ieder dan ook verzoeken om de comments onder dit artikel te gebruiken om een mooie vergaarbak met informatie te creëren over de toestanden op de prachtige eilanden die vallen onder de Nederlandse Antillen...

Ik ga weer even in gedachten aan een van mijn favoriete stranden liggen...
;-)
 

Spam Modus Aanzetten doet:

SXM Advertising Agency

Advertising Agency SXM

St. Maarten Advertising Agency

St. Martin Advertising Agency

Caribbean Advertising Agency

Dutch West Indies Advertising Agency

Winward Islands Advertising Agency

St. Barths Advertising Agency

Gustavia Advertising Agency

ROFL!

Mea Culpa!

This is a Test! :P


 
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 15 okt 2011, 14:28

'Sint Maarten zal onafhankelijk worden'

PHILIPSBURG - Sint Maarten zal op een gegeven moment onafhankelijk van Nederland worden. Dat zei William Marlin, leider van de grootste partij op Sint Maarten vrijdagavond na een gesprek met fractievoorzitters uit de Tweede Kamer.
Foto: Vakantie.nl

Volgens Marlin is de huidige relatie tussen Nederland en Sint Maarten niet volwassen en niet gelijkwaardig. Het voelt voor Sint Maarten alsof het nog inwoont in het ouderlijk huis van het Koninkrijk der Nederlanden.

Nederland heeft een veel grotere invloed op Sint Maarten dan andersom. Uiteindelijk zal Sint Maarten daarom toch ''baas in eigen land'' willen zijn, aldus Marlin.

Daar moet je ook naar streven, vindt hij. Een concreet plan ligt er nog niet; Sint Maarten moet zich eerst op bestuurlijk vlak nog verder ontwikkelen.

Reis

Zijn partij, de Nationale Alliantie, is de grootste geworden bij de laatste verkiezingen, maar hij zit niet in de regering. Twee andere partijen vormden samen een coalitie.

Zes van de tien fractievoorzitters uit de Tweede Kamer maken deze week een reis langs de BES-eilanden en langs Sint Maarten, Curaçao en Aruba, die zelfstandige landen binnen het Koninkrijk zijn.

Visumwet

Over onafhankelijkheid van Sint Maarten was het gesprek met de Nederlandse delegatie overigens niet gegaan, zei Marlin na afloop. Dat ging onder meer over het financieel toezicht dat Nederland op de begroting van Sint Maarten uitoefent en over de rijksvisumwet die ook voor Sint Maarten moet gaan gelden.

Sint Maarten heeft daar moeite mee; daar wil men zelf kunnen bepalen van wie men wel of niet een visum vraagt. Sint Maarten ontvangt bijvoorbeeld graag Dominicanen die in de horeca willen werken.
Bron: http://www.nu.nl/politiek/2642080/sint- ... orden.html

Ze roepen dat nu al jaren, maar of Soualiga ooit onafhankelijk zal worden? Ik hoop het hoor! En ik ben dan ook een van de eerste die zich daar voor goed zal vestigen, terug naar huis, dat idee... Maar zal Nederland SXM ooit los kunnen laten???
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 okt 2011, 01:53

Ik ben oprecht woest nu ik dit lees:
SABA - Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moet een grotere rol opeisen in de contacten met Saba, het piepkleine Caribische eilandje met nog geen 2000 inwoners dat sinds vorig jaar oktober een bijzondere gemeente van Nederland is.

Dat vinden in elk geval de VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. De partijen zijn het eens met klachten van eilandbewoners dat de contacten met Den Haag nu te versplinterd zijn.

Dat bleek zaterdag tijdens een bezoek van zes van de tien fractievoorzitters uit de Tweede Kamer aan Saba. Het bezoek is onderdeel van een reis langs de zes Antilliaanse eilanden, waarvan drie (Curacao, Aruba, Sint Maarten) sinds 10 oktober vorig jaar (10-10-10) een zelfstandig land vormen binnen het Koninkrijk en de drie overige (Saba, Bonaire, Sint Eustatius) nu bijzondere gemeenten van Nederland zijn.

'Absurd'

PvdA-leider Job Cohen noemde de huidige situatie waarin de Sabanen zich tot verschillende departementen in Den Haag moeten wenden ,,absurd''.

Sommige ministers houden de Sabanen ook op afstand. Zo klagen de lokale bestuurders dat ze al een jaar lang vergeefs proberen een gesprek te krijgen op het ministerie van Volksgezondheid. ,,Schande'', vindt D66-leider Alexander Pechtold.

De fractieleiders werden zaterdagochtend naast de ultrakorte landingsstrip van Saba opgewacht door een veertigtal demonstranten die duidelijk maakten dat ze zich tweederangs burgers voelen in Nederland. De gezondheidszorg is door veel bureaucratie verslechterd, er is een stapeling van nieuwe of hogere belastingen en de hoge inflatie van bijna 7 procent per kwartaal heeft geleid tot een fors koopkrachtverlies.

Brood

Voor de Sabanen was het de eerste demonstratie ooit. Zaterdagmiddag volgden emotionele betogen tijdens een bijeenkomst van de fractieleiders met zo'n tweehonderd Sabanen. Hoe moet een moeder van drie kinderen rondkomen als een brood alleen al bijna 5 Amerikaanse dollar kost?

Sommige gepensioneerden hebben met een uitkering van 566 dollar geen geld voor paracetamol of een verjaardagscadeau voor hun kleinkinderen, zeiden aanwezigen. Voor operaties worden Sabanen door de zorgverzekeraar soms naar een ziekenhuis in Colombia of Guadeloupe gestuurd, waar de specialist alleen Spaans of Frans spreekt.

Veel veranderingen zijn sinds vorig jaar oktober ook te snel, te rigide en te bureaucratisch ingevoerd, zegt de lokale bevolking. Kritiek is er ook op de Rijksvertegenwoordiger Wilbert Stolte. Hij zou vooral op Bonaire zitten en zich nauwelijks laten zien op Saba. ,,Zorgelijk'', zegt VVD-fractievoorzitter Stef Blok.
Bron: http://www.nu.nl/politiek/2643061/donne ... -saba.html

Vuile achterbakse schijt gereformeerden! Allemaal tegen de muur en de Qogel! Qut politici! Nu opeens wel het lot van de Antillen aantrekken maar toen ze zelf regeerden NIETS doen voor die eilanden!

Gadverdamme! Hypocriete eikelbijters in den Haag!

En waar waren ze na Huricane Luis? Toen waren de allerarmsten opeens dakloos! 20.000 mensen zonder huis! Wat stuurden ze toen? een boot met wat Qut mariniers die daar gewoon op stap gingen lomp lopen doen ipv de mensen te helpen!

Er zijn delen (Shantie Town en de Mullet Area oa) van St. Maarten die nooit opnieuw zijn opgebouwd! Maar de NL overheid verstrekte vanuit Den Haag godverdomme wel vergunningen voor Seksclubs, bordelen,casino's, dubieuze banken en witwasconstructies!!

Allemaal in een hok en vergassen dat tuig!
1119 AD
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

ma 17 okt 2011, 02:05

En WEER die naam Donner .... die duikt wel verdomde vaak op bij duistere zaakjes de laatste tijd.

Vandaar dat ze hem willen lozen bij de Raad van state ..... :pinch:
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 okt 2011, 02:20

zo lang een liter whiskey of rum of een slof sigaretten daar goedkoper zijn dan paracetamol en brood blijft het probleem bestaan... En die luxe shit is alleen maar zo cheap om toeristen binnen te halen...

En die Donner (met zijn evil achterbaks gereformeerde smoelwerk) mogen ze van mij morgen dood vinden met de broek op de enkels bij een gay parking in het zuiden van Zeeland ofzo...
1119 AD
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

ma 17 okt 2011, 02:22

[quote=""baphomet" post=43505"]
En die Donner (met zijn evil achterbaks gereformeerde smoelwerk) mogen ze van mij morgen dood vinden met de broek op de enkels bij een gay parking in het zuiden van Zeeland ofzo...[/quote]

Van mij mag die ook gewoon alleen maar dood gevonden worden hoor, maakt mij niet zoveel uit.
:rudolfsteiner:
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 okt 2011, 02:25

dat is waar maar voor het thuisfront is dat van die gay-parking wel zo mooi... voor de beeldvorming dan hé...? :P
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 okt 2011, 02:26

Nek doorgekapt met machete mag natuurlijk ook... Maar dan wel met een real caribbean machete ;-)

:yeah:
1119 AD
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15995
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 19 feb 2012, 02:43

Sint Maarten hekelt minister Spies
Laatste update: 18 februari 2012 07:08

WILLEMSTAD - De regering van het eiland Sint Maarten bestrijdt de kritiek die minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) deze week heeft geuit.

De minister had gezegd dat Sint Maarten de financiën en justitie moet verbeteren en de buurlanden Saba en Sint Eustatius moet helpen.

''Ze komt voor de eerste keer van haar leven op Sint Maarten en heeft meteen kritiek'', zegt minister van Justitie Roland Duncan van Sint Maarten. ''Ze kan zich beter eerst dieper in de materie verdiepen.''

meer: http://www.nu.nl/politiek/2744012/sint- ... spies.html
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15995
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 04 jun 2012, 15:52

Rellen dreigen op Bonaire uit onvrede met Nederland
maandag 4 juni 2012
Door: Gerard Driehuis
http://www.welingelichtekringen.nl/2216 ... rland.html


Er dreigt een opstand als in 1969, toen Nederlandse mariniers de vrede moesten terugbrengen. De situatie op Bonaire dreigt uit de hand te lopen, schrijft Cedric Soleana van de Actiegroep Bezorgde Bonairianen in een brief aan gezaghebber Lydia Emerencia.

De Bezorgde Bonairianen klagen al geruime tijd over de gestegen prijzen en de slechte verhouding tussen de eilandbewoners en het Nederlandse bestuur, schrijft De Volkskrant. Bonaire hoort als 'openbaar lichaam', een sort gemeente, bij Nederland. Soleana en zijn groep willen dat niet. Ze willen een nieuwe volksraadpleging.

Het leven is te duur geworden. Tegelijkertijd stijgt het aantal (Nederlandse) emigranten op Bonaire. Tussen de verschillende bevolkingsgroepen dreigt grote vijandschap te ontstaan, zegt Soleana.

Bron: De Volkskrant
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15995
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 23 aug 2012, 23:06

Antillen overspoeld door tsunami van ambtenaren
Pritt Stift

23-08-12 20:00
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... asjes.html


Fijn onderzoekje van de wobhommels & telgeiten van RTL Research. Het Nederlandse ambtenarenapparaat boekte afgelopen jaren massaal tripjes naar onze Caribische waddeneilanden (video). Moet kunnen zult u denken. Zonder dergelijke werkbezoeken met lekker veel airmiles voor Jolande staat gansch het raderwerk stil en vervallen die roversnesten verder en dieper in totale anarchie en corruptie. Maar nu komt-ie. De tropische tripjes waren allesbehalve werkbezoeken maar onzintripjes.

Maar om er toch een zweem van drukdrukdruk aan te geven werden de midweekjes en weekendjes omschreven als: Kennismakingsbezoeken, Oriëntatiebezoeken, Overleg- bezoeken. Implementatiebezoeken, Voorbezoeken, Werkvoorbereidings- bezoeken, Bilateraalbezoeken, Tussenbezoeken, Heroriëntatiebezoeken, Nacontrolebezoeken, Visitatiebezoeken, Conjugaalbezoeken en uiteraard Afscheidsbezoeken.
En ondertussen maar zuipen en naaien aan de rand van het zwembad en vreten op kosten van de belastingbetaler.

Deskpalm van de Dag in de RTL-berichtgeving: Volgens wethouder Chris Johnson was een bezoek van het Commissariaat voor de Media tekenend voor de onzin van veel reizen. "Ze kwamen hier om te praten over de vrijheid van meningsuiting op televisie. Maar we hebben hier helemaal geen televisiezenders. Dat gesprek duurde vijf minuten."
Bonk bonk bonk. Man man man, het Commissariaat voor de Media. Dat zijn dus de mensen die je een boete van 75000 euro geven als je een bedrijfslogo 10 seconden te lang op de NPO toont. Fukking klaplopers. Gewoon terugbetalen die trip, tot de laatste cent. Kan iemand (en dan niet GeertWildersPVV) daar even wat kamervragen over stellen? Namens de natie, bedankt!
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 10 mar 2013, 11:38

Huiszoekingen St. Maarten na vermeende omkoping

Op Sint Maarten zijn zaterdag huiszoekingen verricht in het bordeel ‘Bada Bing’ van de Nederlandse bordeelhouder Jaap van den Heuvel en bij de lokale parlementariër Patrick Illidge.

Dit gebeurde naar aanleiding van berichten in De Telegraaf van afgelopen donderdag over vermeende omkoping op het eiland.
Ook de immigratiedienst op het eiland is onderzocht. Bij de onderzoeken zijn onder meer vuurwapens, geld, officiële papieren, camera’s en computers in beslag genomen.
Onderhandelen
De zaak draait om een video waarbij Van den Heuvel praat met Illidge, huidig parlementariër op Sint Maarten en voormalig staatssecretaris van Volksgezondheid voor de Nederlandse Antillen.
Daarbij wordt een envelop overhandigd, en er wordt gesproken over meerdere betalingen, vergunningen voor animeermeisjes en openingstijden.
'Mogelijke corruptie'
Volgens De Telegraaf en lokale media op de Caribische eilanden van het Koninkrijk is het een duidelijk geval van omkoping. Het Openbaar Ministerie op de eiland spreekt van ‘mogelijke corruptie’, en vindt het ernstig genoeg om een onderzoek te beginnen.
In de gesprekken vallen de woorden ‘Roland’ en ‘minister’. Dat zou kunnen gaan over de huidige minister van Justitie op Sint Maarten, Roland Duncan. Oppositiepartij UP stelt dat Illidge met zijn actie de integriteit van het eiland danig heeft geschaad.
Door: ANP
Bron: ->> http://www.nu.nl/politiek/3364558/huisz ... oping.html

Wat een gedoe om niets! Ik ken alle genoemde personen persoonlijk en dat zijn allemaal kruimeldieven! Oke, oke, oke, Bada Bing eigenaar van den Heuvel is misschien een iets groter boefje, maar het zijn en blijven allemaal kruimeldieven! Laat de Nederlandse media nou eens aandacht schenken aan de grote bedrijven die daar de belasting ontduiken, en de ECHTE GROTE criminelen van het eiland! Die zijn er in overvloed namelijk! Echt de mensen waarover nu bericht wordt, die zullen wel van het eiland af moeten om wat voor reden dan ook, en dat gaat dan vaak d.m.v. dit soort berichtgevingen.

Leer mij mijn thuis kennen zeg... Tjongejonge de Antillen zijn gewoon ver van m'n bed show voor de NL media, en daarom dit soort berichtgeving in plaats van zich er echt in te verdiepen!
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: abrakadaver, Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

di 12 mar 2013, 23:58

[quote=""baphomet" post=69622"]
Huiszoekingen St. Maarten na vermeende omkoping

Op Sint Maarten zijn zaterdag huiszoekingen verricht in het bordeel ‘Bada Bing’ van de Nederlandse bordeelhouder Jaap van den Heuvel en bij de lokale parlementariër Patrick Illidge.

Dit gebeurde naar aanleiding van berichten in De Telegraaf van afgelopen donderdag over vermeende omkoping op het eiland.
Ook de immigratiedienst op het eiland is onderzocht. Bij de onderzoeken zijn onder meer vuurwapens, geld, officiële papieren, camera’s en computers in beslag genomen.
Onderhandelen
De zaak draait om een video waarbij Van den Heuvel praat met Illidge, huidig parlementariër op Sint Maarten en voormalig staatssecretaris van Volksgezondheid voor de Nederlandse Antillen.
Daarbij wordt een envelop overhandigd, en er wordt gesproken over meerdere betalingen, vergunningen voor animeermeisjes en openingstijden.
'Mogelijke corruptie'
Volgens De Telegraaf en lokale media op de Caribische eilanden van het Koninkrijk is het een duidelijk geval van omkoping. Het Openbaar Ministerie op de eiland spreekt van ‘mogelijke corruptie’, en vindt het ernstig genoeg om een onderzoek te beginnen.
In de gesprekken vallen de woorden ‘Roland’ en ‘minister’. Dat zou kunnen gaan over de huidige minister van Justitie op Sint Maarten, Roland Duncan. Oppositiepartij UP stelt dat Illidge met zijn actie de integriteit van het eiland danig heeft geschaad.
Door: ANP
Bron: ->> http://www.nu.nl/politiek/3364558/huisz ... oping.html

Wat een gedoe om niets! Ik ken alle genoemde personen persoonlijk en dat zijn allemaal kruimeldieven! Oke, oke, oke, Bada Bing eigenaar van den Heuvel is misschien een iets groter boefje, maar het zijn en blijven allemaal kruimeldieven! Laat de Nederlandse media nou eens aandacht schenken aan de grote bedrijven die daar de belasting ontduiken, en de ECHTE GROTE criminelen van het eiland! Die zijn er in overvloed namelijk! Echt de mensen waarover nu bericht wordt, die zullen wel van het eiland af moeten om wat voor reden dan ook, en dat gaat dan vaak d.m.v. dit soort berichtgevingen.

Leer mij mijn thuis kennen zeg... Tjongejonge de Antillen zijn gewoon ver van m'n bed show voor de NL media, en daarom dit soort berichtgeving in plaats van zich er echt in te verdiepen![/quote]

Inderdaad, net als wat ik op Bonaire zag waren het meestal kruimeldieven. De politici van de christelijke partij, mede gefinacieerd door het CDA, waren de echte criminelen die veel in macht en middelen in handen hebben. Nee, de Haagse politici kunnen er ook wat van: index.php?option=com_k2&view=item&id=18 ... -en-regels
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

ma 06 mei 2013, 19:06

Politicus Helmin Wiels op Curaçao doodgeschoten

Op Curaçao is zondagavond politicus Helmin Wiels, leider van de grootste regeringspartij van het eiland, doodgeschoten.

Helmin Wiels doodgeschoten
Dat hebben de autoriteiten op het eiland bevestigd. Twee mannen zouden op een strand van Pompoen in totaal vijf schoten op hem hebben afgevuurd. Het is nog niet bekend wie de daders zijn.
De politicus werd bedreigd en stond sinds enige tijd onder beveiliging. Dat heeft minister van Justitie Nelson Navarro zondagavond bekendgemaakt. Wiels had zelf besloten om op zondag de straat op te gaan zonder beveiligers, aldus Navarro.
De 54- jarige Wiels is doodgeschoten toen hij op het strand een biertje dronk. De Curaçaose politiecommissaris Marlon Wernet beloofde dat het misdrijf zo goed mogelijk zal worden onderzocht.
Bij het incident raakte verder niemand gewond. Ook zijn de dader of daders nog spoorloos. Ooggetuigen zagen dat Wiels op het kleine strand werd getroffen en dat de aanvallers er daarna in een goudkleurige auto vandoor gingen.
Onafhankelijkheid
De politicus streed voor de onafhankelijkheid van Curaçao. Zijn partij Pueblo Soberano won in oktober de parlementsverkiezingen en vormt met enkele coalitiepartners de regering.
Wiels was maatschappelijk werker en had negen jaar lang een dagelijks radioprogramma met actualiteiten. Hij nam zelden een blad voor de mond. Tijdens de verkiezingen van vorig jaar beledigde hij volgens politieke tegenstanders Nederland, vrouwen en de Rooms-Katholieke Kerk.

Rutte
De moord op Wiels heeft de Nederlandse regering geschokt. "Veel is nog onduidelijk, maar niets kan een dergelijke laffe daad rechtvaardigen", zei minister-president Mark Rutte maandag.
"Curaçao verliest met Helmin Wiels een gedreven politicus. Een man die vocht voor zijn idealen, stond voor zijn zaak en bovenal hart had voor zijn land Curaçao."
In een telefoongesprek met premier Daniel Hodge van Curaçao heeft Rutte de deelneming van de Nederlandse bevolking overgebracht. Hij wenst de kinderen van Wiels, die in Nederland wonen, en de bevolking van Curaçao ''veel sterkte in deze tijd van verdriet en rouw''.
Groot hart
Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties typeerde Wiels als een man met een groot hart voor zijn land Curaçao.
''Hij stond voor zijn overtuiging dat de politiek het leven voor de gewone mensen op Curaçao beter moest maken en streed tegen corruptie en misdaad.''
Wiels was de afgelopen 9 jaar de leider van de partij Pueblo Soberano. Een charismatisch, maar omstreden politicus.

http://www.nu.nl/binnenland/3415285/pol ... hoten.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

za 18 mei 2013, 23:20

Wiels on fire
zaterdag 18 mei 2013

Nicolas Maduro pakte de gladiolen bij de Venezolaanse presidentsverkiezingen op 14 april. Maar er kon hooguit een pakkie vloeitjes tussen het aantal kiezers dat Chavez' tweede man triomfantelijk op het schild hesen en de oppositie die meer zag in de zwaar door de USSA gestiekte Henrique Capriles. En er hoeft niks te gebeuren of de zaak gaat in de hens. Want als het niet langs democratische weg kan, dan maar via een regelrechte coup. Komt er daarna misschien wat Hondurees gepruttel uit Washington en desnoods Brussel, maar na het opruimen van pakembeet een paar duizend dwarsliggers komt het weer helemaal goed met Venezuela. En vervolgens moeten we eens gaan kijken hoe we die malloot in Bolivia een flying sidekick kunnen bezorgen.
Bij deze in ere herstelde Pax Americana is het voor Obomba cs. uiteraard noodzakelijk om de militaire strategische posities in de regio te handhaven en liefst uit te breiden. Bijvoorbeeld in onze randgemeenten in de west. En mochten daar in de plaatselijke polletiek lieden opstaan die de Amerikaanse Pax niet zien zitten, dan moeten zijn krullen gewassen worden. Intrigetje hier, wat dollartjes daar en hoppa, probleempje geklaard.
Een van die tegenstanders was Helmin Wiels. Leider van de grootste partij op Curacao, de Pueblo Soberano (1). Afgeschoten op 5 mei 2013. Gewoon op klaarlichte dag door een paar heren met een gun. De heren zijn daarna zonder twijfel van het eiland afgeloodst. Einde verhaal. O ja, Helmin's vriendin vertelt vandaag in de hondvriendelijke Telegrof dat de moord werd bedisseld door een partijgenoot. Wordt een sisser van een kilometer. Op zeker. En die Amerikaanse faciliteiten? Wat dacht u?

(1) Zie ook het artikeltje “Jan Peter for President” dd. 21 november 2009

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start

Eigen note: De Antillen zijn van zeer groot strategisch belang gezien de ligging tegen Venezuela. De laatste tijd is er een aanzienlijke stijging in militaire activiteiten op Curacao, zowel vanuit Nederlandse zijde als Amerikaanse zijde. Vanuit Nederland voert het CDA al jarenlang een diepe en actieve inmenging in de politiek van deze eilanden.
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”