De week van de waarheid

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 20 feb 2012, 15:41

Deze Maandagochtend wil ik aftrappen met een klein artikeltje over dat wat er al een tijdje speelt, maar hetgeen steeds serieuzere vormen aan begint te nemen... De dreigende situatie in het Midden-Oosten is de situatie waar ik dus op doel... Maanden geleden, wat ik bedoel jaren geleden begon het gesteggel, en door de jaren heen nam de intensiteit toe maar ook weer af...Om U even mee te nemen naar hoe het allemaal begon, moet ik even terug in de tijd... Terug naar het begin van de jaren '50 toen het gedonder begon... !953 om heel precies te zijn... En nu kan ik een heel verhaal op gaan hangen door even flink los te gaan op mijn toetsenbord, maar er is een prachtige korte samenvatting te vinden in de vorm van een video op Youtube... Kijkt U even mee...???Tja... een conflict dat dus diepe wortels heeft en dat deze aanstaande week wel eens tot een clash zou kunnen komen... Waarom? Wellicht omdat het geduld van Israël op is en deze een tijd geleden al gewaarschuwd hebben dat ze de VS en de NATO pas 24 uur voor een eventuele aanval op de hoogte zullen brengen... Deze week is er een nieuwe maan... De ideale situatie voor een aanval... Tenminste als we het geheel vanuit militair oogpunt bekijken...

Maar hoe ideaal zou een oorlog met Iran zijn? Dusdanig oninteressant dat de VS en ook Groot Brittannië een waarschuwing aan het adres van Israël hebben afgegeven om Iran niet aan te vallen. Ja heus waar... Echt waar... U leest het goed! Gisteravond in de loop van het late deel van de avond, druppelden er her en der berichten naar buiten over het feit dat Amerika en Engeland hun bondgenoot Israël dus gewaarschuwd hebben om niet tot een aanval over te gaan daar dit zeer nadelige consequenties zou kunnen hebben. Iran zou namelijk nog wel eens rationeel kunnen handelen...  Op de website van Nu.nl stond er het volgende over te lezen in een artikel... Leest U even mee...???

De Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben Israël zondag op het hart gedrukt niet over te gaan tot een aanval op de atoominstallaties van Iran.

Volgens de Amerikaanse stafchef generaal Martin Dempsey en de Britse minister van buitenlandse zaken William Hague zou een aanval ernstige gevolgen hebben voor de gehele regio. Israël moet volgens hen internationale economische en financiële sancties tegen Iran hun werk laten doen.

'Rationeel'

Dempsey en Hague noemden een eventuele aanval 'niet verstandig'. Volgens Dempsey zou Israël met een aanval de nucleaire ambities van Iran misschien een paar jaar terug kunnen zetten, maar zullen sommige doelwitten waarschijnlijk buiten het bereik van Israël blijven. Een aanval zou allerlei gevolgen kunnen hebben voor Amerikaanse doelwitten in het Golfgebied en Afghanistan. Omdat Iran 'rationeel' handelt, denkt Dempsey dat internationale sancties effect zullen sorteren. In een interview met CNN zei Dempsey dat ook Israël zal inzien 'dat een aanval destabiliserend zou zijn en het langetermijndoel niet zou verwezenlijken'.

Barak

De Britse minister Hague zei voor de BBC dat Israël de sancties die westerse landen hebben getroffen hun werk moet laten doen. Ondertussen is de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Tom Donilon voor besprekingen in Israël aangekomen. Hij zou praten met premier Benjamin Netanyahu en minister van defensie Ehud Barak alvorens maandag weer te vertrekken.

IAEA

Een delegatie van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) is maandag in Teheran aangekomen om te spreken over het vooral in westerse ogen omstreden nucleaire programma van het land. Het is de tweede keer in 3 weken tijd dat een belangrijke delegatie van het IAEA poolshoogte neemt in Iran. Het IAEA wil vooral weten in hoeverre Iran bereid is in alle openheid te spreken over de activiteiten die het agentschap als mogelijk verdacht inschat. Teheran zou in het geheim aan kernwapens kunnen werken. De Iraanse regering spreekt deze beschuldiging al jaren fel tegen. Aan het hoofd van de delegatie die 2 dagen in Iran is, staat nucleair inspecteur Herman Nackaerts.

Tja... Dat kan twee dingen betekenen... Of Israël heeft gisteren laten weten dat er nog 24 uur te gaan zijn alvorens ze over gaan tot een aanval (dit hebben ze namelijk herhaaldelijk aangekondigd de afgelopen 14 dagen), die dan mogelijk later vandaag plaats zou kunnen vinden... Of het is oprecht te gevaarlijk om Iran aan te vallen en men is bang voor de eventuele gevolgen voor de veiligheid op aarde... Of speelt er nog wat anders achter de schermen en is de olieprijs nog niet hoog genoeg en moet deze eerst nog wat verder worden opgedreven? Of is men gewoon fucking bang dat een nieuwe grote oorlog de ogen van nog veel meer mensen zal openen waardoor de besturende elite straks wel eens lelijk met de rug tegen de muur zou kunnen komen te staan?

We zullen het zien... Mijn persoonlijke visie op dit gebeuren is dat het oprecht deze week wel eens los kon gaan... Er waren niet voor niets een aantal insiders die via diverse kanalen hebben geprobeerd mensen te waarschuwen voor het feit dat de goudprijzen wel eens rare dingen zouden kunnen  gaan doen in de week die nu vandaag begonnen is... Enfin.. We zullen zien...

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft in ieder geval verder...


1119 AD
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2560
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

ma 20 feb 2012, 16:42

Idd Baps!

Te schaakstukken lijken te zijn gezet.

Iran heeft twee fregatten opstomen door het Seuzkanaal, richting de Middenlandse zee. Genoeg aanleiding om het bloed van Isreal te laten koken.

In de Zweedse media wordt ook al aangegeven dat Israel op niemand zal wachten en de keuze ZELF zal maken...:

http://svt.se/2.22584/1.2714797/usa_til ... _inte_iran

Maar, de USA heeft nog steeds onderhandelaren en inspecteurs in Iran zitten. Zolang die daar nog zitten zal Israel niet doen.

Nog steeds is er géén hard bewijs dat Iran atoomwapens maakt. Wie weet hebben ze wel een baanbrekende techniek ontwikkeld betreft electriciteitvoorziening, dat de hele oliemarkt overbodig zal maken....

Maar ja, de klok tikt nu door....
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
ninti
Administrator
Administrator
Berichten: 991
Lid geworden op: di 11 jan 2011, 23:28

ma 20 feb 2012, 16:57

The top US military officer said on Sunday that a military strike would be premature as it was not clear that Tehran would use its nuclear capabilities to build an atomic bomb.

"I believe it is unclear [that Iran would assemble a bomb] and on that basis, I think it would be premature to exclusively decide that the time for a military option was upon us," said General Martin Dempsey, chairman of the US military's joint chiefs of staff.

He said he believed the Iranian government was a "rational actor".
http://www.guardian.co.uk/world/2012/fe ... lear-talks

Dit is niet wat Israel wil horen ... ze zien hun "window of opportunity" sluiten en zouden inderdaad wel eens fatale bokkesprong kunnen gaan maken.

Ik snap de angst zowiezo niet echt.... wanneer Tehran zou beschikken over een atoombom en die zou gebruiken is dat suicide.... kansloos (hebben ze zelf ook gezegd). :whistle:

Mijn gevoel zegt dat Israel dit als excuus wil gebruiken om een oorlog te beginnen ..
"The presence of those seeking the truth is infinitely to be preferred to the presence of those
who think they've found it."
Sir Terry Pratchett
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
pilgrim
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1230
Lid geworden op: ma 23 aug 2010, 08:19

ma 20 feb 2012, 19:19

mijn gevoel zegt dat er eind van deze maan...nog niks gebeurd is
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

ma 20 feb 2012, 21:59

Dat denk ik ook Dingo.

edit: lol @ adds hierboven 'Bel Iran voor slechts ... p/m'
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

di 21 feb 2012, 01:44

Duurt al zoon 2 jaar deze dreigementen, voorlopig gaat het niet gebeuren. (denk ik)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 21 feb 2012, 03:30

Het is nu echter al een week of wat geen dreigen meer...


:whistle:

Olieboycot, Handelsembargo's, Internationaal bankverkeer van en naar Iran voor een deel onmogelijk maken door sancties en zelfs het bevriezen van tegoeden...

Allemaal geen dreigen meer, en allemaal recent in werking gegaan...

Gewoon de duimschroef aandraaien om te kijken of ze de fout in gaan... Werkt doorgaans erg goed... Libië is niet voor niets geënterd en veroverd om de olieproductie die wegvalt vanuit Iran op te kunnen vangen... De onrust in Egypte is ook niet geheel toevallig zo maar uit de lucht komen vallen. Door deze onrust en onzekerheid is het Egyptische volk veel te druk met zichzelf bezig om Israël lastig te gaan vallen, op het moment dat Israël in een strijd verwikkeld zou raken met een land als zeg en spreek eens Iran voor het gemak...

Vergeet daarnaast ook niet de recente bezoekjes van Rutte aan Obama en het bezoek van Benjamin Netanyahu aan Nederland, of het bezoek van onze QoningQut aan Oman een dikke anderhalve maand geleden...

En Rusland en China gaan zich echt niet in de strijd mengen... China heeft haar ogen voorlopig wel even Gericht op de mogelijke gevolgen die voort komen / zullen komen uit de ramp in Japan (Fukushima) en op de groeiende spanningen tussen beide Korea's die weer met elkaar aan het steggelen zijn geslagen... Al dan niet bewust zo geënsceneerd door de Yanks...

En Rusland heeft het druk met de interne machtsstrijd en zullen daarnaast ook hun ogen gericht houden op de mogelijke gevolgen vanuit Fukushima... Ze zijn er niet voor niets experts in...

Dat ze een grote mond hebben en blaffen, wil nog niet zeggen dat ze ook echt bijten of zullen gaan bijten... Ze blaffen nu in de hoop op betere deals voor zichzelf... Een land als China is er alles aan gelegen om er straks een goede deal uit te slepen na de oorlog in Iran om ook dan nog steeds onder gunstige voorwaarden olie uit Iran te kunnen kopen. De Chinezen voerden de afgelopen jaren niet voor niets per dag dubbel zoveel olie in als ze nodig hadden... Voorraadje aanleggen noemen we zoiets ook wel geloof ik...

It's all in the game people en alle partijen spelen het goed mee... Daar hebben ze ook de juiste acteurs voor ingehuurd immers...
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 21 feb 2012, 03:44

Daarnaast vraag ik me ook af of we wel zo bang moeten zijn voor kernwapens... In hoeverre is eigenlijk bewezen dat ze bestaan en werken op grote schaal? Ik bedoel ja natuurlijk zijn er allerlei filmpjes over atoombommen en het testen er van maar wie zegt mij niet dat Hiroshima en Nagasaki op een andere manier zijn platgebombardeerd en vervolgens zijn bestraald door radioactief afval om het op wat anders te laten lijken dan het was omdat bleek na het testen van de atoombom dat het eigenlijk niet zo goed werkte als verwacht....

EN ja de koude oorlog, pffffffff al die atoombom filmpjes... perfect materiaal om angst in te zaaien...

En nee ik ben niet gek geworden maar ik realiseer me in eens dat na de koude oorlog de angst er flink uit was en de vrijheden geen grenzen leken te kennen... De muur viel, het ijzeren gordijn daarmee ook en de UDSSR of CCCP viel uit elkaar... Communisme was geen vijand meer en men moest op zoek gaan naar een andere vijand...

Toen kreeg je het internet, en de technologische ontwikkeling die volgde was enorm... En tijdens de elektronische revolutie van de jaren 90 bedacht men een nieuwe gemeenschappelijke vijand... De terrorist (bij voorkeur een islamitische) en voila een nieuwe vijand was geboren...

In 2001 deed men er een schepje bovenop om en wat smoezelige zaakjes te verdoezelen en daarnaast een nieuw gat in de markt die we ook wel "oorlogsvoering" noemen te boren... We weten vast allemaal nog wel waar we waren toen dat gebeurde...

2 oorlogen die volgden en de gemeenschappelijke vijand was gecreëerd... Alleen na enkele maanden bleek al snel dat zich dankzij de snel ontwikkelde technologie (het internet) allerlei groeperingen begonnen te vormen die dit begonnen te ontkrachten en de echte waarheden begonnen te vertellen... Conspiracy websites sprongen als paddenstoelen uit de grond en vele waarheden kwamen aan het licht en verspreiden zich als een snelle griep onder grote delen van met name de jongere bevolking van planeet aarde...

Een nieuw probleem dus... Want de gemeenschappelijke vijand die geen vijand leek was er opeens ook niet meer... Dus wat doe je dan? Je grijpt terug op een oude bekende... De angst voor kernwapens... Om het nucleaire gevaar te benadrukken zet je HAARP even full pull open voor een half uurtje richting de vrienden van Tepco in Japan en voila een reminder om de mens even te laten wennen aan het idee van de oude angst voor kernwapens en kernkracht (lees: energie)...

En we zijn weer terug bij af... Ga daarnaast de vrijheden op het internet beperken en indammen en we leven weer in de jaren '80... Beetje economische doom en ellende erbij om het feest compleet te maken en je bevind je opeens terug in een tijd waar je al dik 20 jaar vanaf dacht te zijn...

Of zie ik de dingen ineens heel raar en vreemd???

;-)

(Top R)amen

:sambal:
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron, ninti, mesa
Omhoog
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

di 21 feb 2012, 03:51

Grappig hoe onze gedachtengangen hierover parallel lopen Bapho ..... ;)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 21 feb 2012, 03:55

[quote=""FreeElectron" post=51401"]Grappig hoe onze gedachtengangen hierover parallel lopen Bapho ..... ;)[/quote]

Tja en met ons wel meer mensen... Sprak vandaag mijn vriend de sjamaan (Inuksuk) hij had een bijna soortgelijke visie op het bovenstaande...

Verder vrees ik alleen voor de levens van hen die heen zullen gaan in deze nieuwe vooraanstaande ongekend grote oorlog die in een groot deel van het Midden Oosten zal woeden als gevolg van de aanval waarmee het zal beginnen... En wie zal als eerste toeslaan...???

We zullen zien hoe de regisseurs het voor ogen hadden toen ze het script uitwerkten...
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 21 feb 2012, 04:02

Gas Prices Soar Due To Tensions With Iran, Refinery Closures

LOS ANGELES (CBS) — Soaring gas prices are giving drivers a new round of pain at the pump.

Fuel prices have risen 25 of the past 26 days in Los Angeles and Orange counties, according to AAA.

At an average of $4.06 a gallon, prices are at their highest point since last summer.

CBS2’s Kara Finnstrom reports that a gallon of self-serve regular unleaded gasoline is $4.93 a gallon at a Shell station in the Miracle Mile district.

It’s not unusual to have price jumps in February, but AAA and the Oil Price Information Service say gas prices were already at record highs.

Motorists across the Southland say they are not only checking prices, but they are also doing their best to conserve gas.

Analysts say prices are on the rise due to escalating tensions with Iran over its nuclear program, as well as the closings of several California refineries for maintenance.
Bron: http://losangeles.cbslocal.com/2012/02/ ... -closures/
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 21 feb 2012, 04:10

En het onderstaande bericht is natuurlijk ook geheel in de lijn der verwachting...
Two Senators Say U.S. Should Arm Syrian Rebels

Afbeelding

KABUL, Afghanistan — With the Syrian government continuing its deadly crackdown on its citizens, two senior American senators who were on their way to the Middle East spoke out strongly on Sunday in favor of arming the Syrian opposition forces.

The senators, John McCain of Arizona and Lindsey Graham of South Carolina, both Republicans, laid out a series of diplomatic, humanitarian and military aid proposals that would put the United States squarely behind the effort to topple President Bashar al-Assad of Syria. The senators, both of whom are on the Senate Armed Services Committee, said that rebel fighters deserved to be armed and that helping them take on the Syrian government would aid Washington’s effort to weaken Iran.

Syria relies on Iran for financial and military support, and the governments in Damascus and Tehran have sectarian ties as well: Iran has strongly backed the Syrian Shiite minority and the offshoot Alawite sect that makes up Syria’s ruling class.

“I believe there are ways to get weapons to the opposition without direct United States involvement,” Mr. McCain said. “The Iranians and the Russians are providing Bashar Assad with weapons. People that are being massacred deserve to have the ability to defend themselves.”

“So I am not only not opposed,” he said, “but I am in favor of weapons being obtained by the opposition.”

Syria’s crackdown continued on Sunday, including action near the heart of Damascus, in the Mezze neighborhood near the presidential palace. A day after security forces opened fire on a large demonstration there, killing at least one person, residents reported a heavy concentration of troops throughout the city, apparently sent to head off another protest.

At least 14 people were reported killed around the country, some by the government and some by armed opposition forces, according to the Syrian Observatory for Human Rights, an opposition group that operates out of Britain.

The Syrian state news media said that three people — a senior prosecutor, a judge and their driver — were killed by an “armed terrorist group” in Idlib Province. Idlib has seen heavy fighting between government forces and an armed network of military defectors, Turkish-based opposition forces and local rebels loosely organized under the banner of the Syrian Free Army.

Egypt on Sunday became the latest Arab country to withdraw its diplomatic mission to Syria. Egyptian state news media said that the nation’s ambassador would leave in answer to a call by the Arab League for its members to break ties with Damascus. The Syrian Embassy in Cairo has been vacant since it was ransacked by a largely Syrian crowd two weeks ago, leaving it battered and burned.

The detail in the American senators’ comments, made at a news conference during their visit to the Afghan capital, Kabul, appeared to signal that these were themes they would address when they arrived in Cairo, their next stop. The senators are leading a bipartisan delegation that stopped in Kabul to meet with military officials, diplomats and President Hamid Karzai.

The senators’ statements supporting arming the opposition went beyond the Obama administration’s public comments about Syria. After Russia and China vetoed a United Nations Security Council resolution on Syria this month, Secretary of State Hillary Rodham Clinton said that the United States would continue to “support the opposition’s peaceful political plans for change,” but then added: “Many Syrians, under attack from their own government, are moving to defend themselves, which is to be expected.”

Still, the administration has made a point of working through the Arab League and the United Nations rather than giving the appearance that the United States is trying to intervene in Syria, in part to avoid giving Iran any excuse to get involved on behalf of its regional ally, analysts say.

The senators, on the other hand, cited Iran as a major reason for action in Syria, even if only indirectly.

Mr. McCain said the United States would not have to send weapons directly to the opposition but could work through “third-world countries” and the Arab League.

Mr. Graham also endorsed arming those who are fighting Mr. Assad, and he suggested that the Arab League, which has called for Mr. Assad’s departure, could be a conduit. A byproduct of a more interventionist policy would be to weaken Iran.

“Breaking Syria apart from Iran could be as important to containing a nuclear Iran as sanctions,” Mr. Graham said. “If the Syrian regime is replaced with another form of government that doesn’t tie its future to the Iranians, the world is a better place.”
Bron: http://www.nytimes.com/2012/02/20/world ... ml?_r=1&hp

Ook erg jaren '80...

Retro is hip, dus rebellen bewapenen ook... Handel is handel immers... Maar die movement in Syrië dat zijn toch gewoon de zelfde ex-al qaida strijders die ook in Libië voor rebel gespeeld hebben?

;-)

U snapt vast allen wel waar ik heen wil...

Enfin, alle pijlen zijn gericht op een of meerdere bepaalde doelen zullen we maar zeggen en de boog die was nog niet gespannen tot voor kort, maar sinds enkele weken (zo'n 14 dagen onderhand) lijkt de boog toch echt te zijn aangetrokken...
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15995
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 21 feb 2012, 04:13

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

di 21 feb 2012, 04:15

Goh, deze film heb ik allang gezien Bapho. :lol:
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 21 feb 2012, 04:17

Verder zou je ook nog kunnen stellen dat er pas actief sinds een week of twee ook daadwerkelijk wat aandacht wordt besteed aan de situatie in de Nederlandse MSM, iets wat voorheen echt veel minder was... De berichtgeving beperkte zich voornamelijk tot summiere berichten met weinig inhoud en / of achtergrondinformatie met betrekking tot wat er gaande is...

Is in Amerika en de rest van de wereld wel wat anders, en dat West Europa er nu ook de persen voor warm laat draaien spreekwoordelijk gezien dat zegt toch wel iets...

Daarnaast las ik afgelopen weekend op een Israëlisch forum waar ik wel eens wat rondklik tijdens het surfen op ons wereldwijde web, las ik dat er sinds eergisteravond enorm veel pers is gearriveerd in Tel Aviv... Hetgeen mij toch wel enigszins aan het denken heeft gezet...
1119 AD
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”