Frankrijk slaat linksaf

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23671
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 07 mei 2012, 13:06

En op deze zo op het eerste oog zonovergoten maandagochtend trap ik hier op QFF af met wat aandacht voor de verkiezingen in Frankrijk. De afgelopen weken was men er behoorlijk druk mee in de media, want Frankrijk is natuurlijk nog steeds een groot en daarmee dus belangrijk land binnen de Europese Unie maar ook in de rest van de wereld. Grotendeels heeft dit natuurlijk ook gewoon te maken met het feit dat Frankrijk een groot land is als we gaan kijken naar de geschiedenis van het land. Maar goed, het gaat nu even niet om die geschiedenis, maar om de uitslag van de verkiezingen die gisteren zijn gehouden in Frankrijk.In Frankrijk gaat namelijk naar aanleiding van deze zelfde verkiezingen een kleine aardverschuiving plaats vinden op politiek vlak. Waar de populistische enigszins rechts georiënteerde Sarkozy het podium mag verlaten, komt er vanuit de linker zijde van het toneel een nieuwe man aangelopen om de taken van Sarkozy over te nemen...

In een artikel op de website van Nu.nl staat er het onderstaande te lezen over de verkiezingen in Frankrijk, leest U even mee...???

PARIJS - Frankrijk heeft zondag de socialist François Hollande gekozen tot president. Het land kiest daarmee op een voor Europa cruciaal moment voor een linkse politiek.  Hollande kreeg zondag 51,7 procent van de stemmen. Dat blijkt uit cijfers van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken nadat 99 procent van de stemmen is geteld. De centrumrechtse Nicolas Sarkozy, de zittende president, behaalde 48,3 procent en is de 11e Europese leider die sinds de wereldwijde economische crisis uitbrak in 2008 het veld moet ruimen. De centrumrechtse president wenste Hollande binnen 20 minuten na het sluiten van de stembureaus geluk.

Verandering

Hollande zei in zijn woonplaats Tulle dat de Fransen hebben gekozen voor verandering. Hij beloofde een leider te zijn die alle Fransen zal verenigen. De nieuwe president wil aan het einde van zijn ambtstermijn erop worden afgerekend of hij de eerlijkheid in de samenleving en de positie van de jongeren op de arbeidsmarkt heeft bevorderd. Sarkozy heeft de verkiezingen onder meer verloren, omdat hij belangrijke verkiezingsbeloften niet kon inlossen. Zo slaagde hij er in de 5 jaar dat hij president was, niet in de werkloosheid van zo'n 10 procent terug te dringen. Ook maakte hij zich niet populair met zijn uitbundige persoonlijke stijl en stelde hij veel mensen teleur met harde bezuinigingen.

Beloofd

Hollande heeft onder meer beloofd de rijken zwaarder te belasten. Met het geld dat dat oplevert, moeten banen worden geschapen en de 'acquis sociaux', de sociale verworvenheden, overeind worden gehouden. Waar Sarkozy al aan de verworvenheden heeft getornd, zal Hollande dat herstellen. Zo moet de pensioengerechtigde leeftijd volgens hem terug naar 60 jaar. Of Hollande dat allemaal waar kan maken is de vraag, maar de nieuwe linkse wind in Frankrijk kan gevolgen hebben voor de koers van de Europese Unie. Hollande heeft al verklaard dat hij het verdrag over de begrotingsafspraken, het Europese stabiliteitspact, wil aanpassen, zodat er meer kans zou zijn op economische groei.

Merkel

Hij zal daarin waarschijnlijk een weg moeten vinden met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. In de aanpak van de Europese schuldencrisis speelde de Duits/Franse tandem Merkel en Sarkozy tot nu toe een leidende rol. Hollande wordt de tweede socialistische president van Frankrijk sinds de invoering van de Vijfde Republiek in 1958. François Mitterrand (1981 tot 1995) ging hem voor. Hollandes rivaal Sarkozy is de tweede president sinds 1958 die niet is herkozen. Eerder verloor Valéry Giscard d' Estaing in 1981 na zijn eerste termijn van Mitterrand.

België

52,9 procent van de in België woonachtige Fransen die hun stem uitbrachten bij de Franse presidentsverkiezingen koos zondag voor Nicolas Sarkozy. De winnaar van de verkiezingen François Hollande behaalde 47,1 procent van de stemmen. Dat blijkt uit cijfers die het Franse consulaat in België in de nacht van zondag op maandag bekendmaakte. In totaal brachten 34.728 van de 66.945 kiesgerechtigde mensen met de Franse nationaliteit in België hun stem uit.

Sarkozy

Sarkozy liet weten dat hij zich na 35 jaar terugtrekt uit de politiek. ''Ik bereid mij erop voor weer een Fransman onder de Fransen te worden", aldus de 57-jarige vertrekkende president. Hollande is zondag naar het Place de la Bastille in Parijs afgereisd om met tienduizenden medestanders zijn overwinning bij de Franse presidentsverkiezingen te vieren.

Tja, al met al meer dan genoeg reden om er eens wat aandacht aan te schenken hier op QFF... Hieronder in de comments kan het uiteraard verder...
1119 AD
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

di 08 mei 2012, 02:01

PRESIDENT HOLLANDE ZAL ALLE BELOFTEN BREKEN

http://herstelderepubliek.wordpress.com ... en-breken/


Hollande gaat als eerste naar Duitsland

De eerste grote uitdaging voor Hollande is Duitsland, aldus persbureau AP. Hollande heeft al aangegeven opnieuw te willen onderhandelen over het Europese begrotingstekort waar Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel voor streden. Hollande heeft al toegezegd dat zijn eerste buitenlandse reis naar Duitsland zal zijn. (Foto: Place de la Bastille)

Ook op het gebied van binnenlands beleid wil Hollande beleid van Sarkozy terug draaien.

De hervorming van het pensioenstelsel moet worden teruggedraaid. Sarkozy verhoogde de minimale pensioenleeftijd naar 62, maar Hollande wil dat sommige mensen al op hun zestigste verjaardag kunnen stoppen met werken.
De economie meer stimuleren door meer subsidies en overheidssteun
De koopkracht stimuleren door minder te bezuinigen
Minder kernenergie gebruiken.
Legaliseren van euthanasie en het homohuwelijk.

Tot zover de feestelijke programmapunten van een verkiezingscampagne, over naar……
De werkelijkheid

De verse president gaat eerst naar de oudbakken Merkel. Waarschijnlijk om zijn “plannen” toe te lichten, c.q. af te zwakken, maar in iedere geval te bevestigen, dat hij het beleid van Sarkozy gaat voortzetten, ongeacht wat hij er in het openbaar van zegt. Want bijna de helft van de Fransen wil deze president dus NIET! Zo werkt de democratie in de gemankeerde Vijfde Republiek.

De punten die we hierboven noemen zijn zeer aansprekend voor iemand die wil beginnen met een sprookjesboek te schrijven. De kosten gaan weer voor de baat uit, blijkbaar. De economie stimuleren, door er belastinggeld in te pompen heeft nog nooit gewerkt. Door bovendien ook de bezuinigingen ongedaan te maken, zal de staat er dus flink bij moeten lenen bij de particuliere grootbanken. Nog meer staatsschuld dus.

Nederland als grootste netto-betaler zal de pensioen-leeftijd op moeten trekken naar 67 of 70 jaar, in Frankrijk maken ze dankbaar gebruik van de regelingetjes in Brussel: eerder met pensioen. Laten we onze bijdrage maar acuut stoppen.
Binnen een jaar.

Binnen een jaar zullen alle feestbalonnetjes zijn leeggelopen en marcheert Monsieur le Président netjes in het gareel van Brussel - Washington - The Crown-London – zo voorspellen wij u nu reeds. Het zal toch allemaal onhaalbaar blijken, die mooie rooie plannen, de president zal er een goed jaar over doen om de verkiezingsbeloften te breken. Doet hij dat niet, dan treft Frankrijk de ene na de andere ramp, waarbij we moeten denken aan terreur-aanslagen en andere vreemde calamiteiten in kerncentrales.

Maakt u zich geen zorgen: de planning voor OPERATIE EUssR-2039 wordt door deze zogenaamde “ruk naar links” zeker niet verstoord, maar nog eerder versneld.

Als verkiezingen, ook in de Vijfde Republiek iets zouden veranderen, waren ze namelijk allang verboden.

STEM NIET – DENK NA!

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”