Extreemrechtse politicus Jair Borsonaro wint Braziliaanse presidentsverkiezingen

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
nova
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 516
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 16:36

ma 29 okt 2018, 12:32

Afbeelding

'Extreemrechtse' Policitus Jair Bolsonaro heeft de Braziliaanse presidentsverkiezingen gewonnen (nu.nl, 2018).

Wie is deze man? is hij zo extreem als MSM wil doen overkomen? Door het volk gekozen? Is er een 'shift' gaande van links naar rechts.. is dit het principe van dualiteit/oppositie en het principe van ritme wat hier van invloed is als in: '' the measure of the swing to the right is the measure of the swing to the left; rhythm compensates."--The
Kybalion''

Of is hier iets anders gaande...
We kunnen er in ieder geval niet omheen dat rechts meer een meer een ''trend'' lijkt te worden op het politiek vlak en zo ook onder burgers in meerdere delen van de wereld.

Lees hieronder en deel uw mening.

De extreemrechtse politicus Jair Bolsonaro (63) heeft zondag de tweede ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezingen gewonnen. De omstreden Bolsonaro wordt daarmee het nieuwe staatshoofd van het Zuid-Amerikaanse land.
Bolsonaro heeft 55,7 procent van de stemmen behaald, meldt de Braziliaanse kiescommissie. Hij heeft daarmee met ruime afstand gewonnen van zijn linkse uitdager Fernando Haddad van de Arbeiderspartij (PT).
De oud-burgemeester van São Paulo kreeg 44,3 procent van de stemmen. In totaal mochten ongeveer 147 miljoen Brazilianen een stem uitbrengen.

"Brazilië!", schrijft de nieuwe president op Twitter, gevolgd door een emoticon van de Braziliaanse vlag en een duimpje. "Vanaf nu wordt niet meer geflirt met socialisme, communisme, populisme en links-extremisme. Nu zullen we leiden met God" zei hij in een boodschap op zijn Facebook-account. "We wisten waar Brazilië naar op weg was en nu weten we waar we naartoe willen."
Haddad liet na zijn nederlaag weten het als een verplichting te zien om de "nationale belangen" te verdedigen. Zijn partij had eigenlijk de populaire oud-president Lula da Silva als presidentskandidaat gewild, maar daar staken rechters een stokje voor. Lula is vanwege corruptie veroordeeld en zit in de gevangenis.
BRASIL! 🇧🇷👍🏻

Bolsonaro vertoont overeenkomsten met Trump en Duterte
Bolsonaro is een oud-paratroeper, die al bijna dertig jaar actief is in de Braziliaanse politiek. Hij heeft voor een tiental partijen in het parlement gezeten.
In westerse media wordt de rechts-populistische politicus vaak omschreven als een 'tropische Trump'. Zijn denkbeelden vertonen ook veel overeenkomsten met die van de Filipijnse president Rodrigo Duterte.

In tegenstelling tot zo'n drie kwart van zijn collega-parlementariërs, wordt Bolsonaro niet verdacht van betrokkenheid bij het enorme corruptieschandaal dat de Braziliaanse politiek al jaren in zijn greep houdt.
Hij belooft de corruptie hard te zullen aanpakken, onder meer door militairen te benoemen in zijn kabinet en het aantal ministeries en parlementariërs te verminderen.
Fotoserie: Presidentsverkiezingen in Brazilië


Kiezer gevoelig voor beloftes over aanpakken criminaliteit
Brazilië kampt ook met een moordcijfer dat vorig jaar een recordhoogte bereikte en veel andere vormen van criminaliteit. Voor Braziliaanse kiezers was dat het belangrijkste verkiezingsthema. Bolsonaro belooft dat de politie nog vaker op criminelen zal schieten. "De enige goede crimineel is een dode crimineel", is een van zijn motto's. Net als: "Een politieman die niemand doodt, is geen politieman".

Minder strenge wapenwetten moeten er daarnaast voor zorgen dat elke Braziliaan een vuurwapen kan kopen om zich tegen criminelen te beschermen.
De populistische politicus staat niet welwillend tegenover de lhbt-gemeenschap. In het verleden stelde Bolsonaro al eens dat hij liever een dode, dan een homoseksuele zoon zou hebben.

"Ik ben geen homofoob, maar als ik twee mannen op straat zie kussen, krijgen ze klappen van me", zei hij onlangs.
Ook heeft hij racistische uitlatingen gedaan. Over mensen met een donkere huid zei hij: "Zwarten zijn dom en lui."

Brazilianen vieren massaal winst extreemrechtse president
Geen 'speciale behandeling' voor minderheden
Minderheden moeten volgens Bolsonaro niet denken dat ze aanspraak kunnen maken op een speciale behandeling. Dat geldt ook voor vrouwen, mensenrechten- en milieuactivisten, kritische journalisten en mensen in de culturele sector, zoals kunstenaars.

"Dit land is van ons, niet van hen", zei hij daarover, waarmee hij doelde op de meerderheid van "normale Brazilianen" die hij zegt te vertegenwoordigen. De nieuwe president heeft tijdens zijn campagne meermaals gezegd met weemoed terug te denken aan de militaire dictatuur.

Amazonegebied open voor landbouw, mijnbouw en industrie
Bolsonaro gelooft niet in klimaatverandering en wil zijn land terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Milieuwetgeving in het algemeen is ook niet belangrijk, meent hij.

Het ministerie van Milieu moet onder zijn regering opgaan in het ministerie van Landbouw. Bedrijven moeten toestemming krijgen om economische activiteiten, zoals houtkap en mijnbouw, te ontplooien in beschermde gebieden in het Amazonegebied. De inheemse volken die daar wonen, moeten verkassen, vindt Bolsonaro.

Daarnaast moet de Braziliaanse economie volgens hem worden gestimuleerd met lagere belastingen, minder bureaucratie en de privatisering van zeker vijftig staatsbedrijven.

Bron: NU.nl/Reuters | Beeld: ANP

(edit Fr3bzY : plaatje toegevoegd ivbm veurpagina)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2588
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

ma 29 okt 2018, 21:12

Het is sowieso de schuld van Trump...

Hij zal best dingen gezegd hebben, maar waarschijnlijk wel iets genuanceerder als in dit artikel wordt gebracht

Maar goed...het blijft Brazilië natuurlijk
Daar gebeuren wel gestoorde dingen over het algemeen
Misschien is het wel een gigantische mafklapper.
sowieso werkt democratie niet in een gesticht.

en betreft 'links'...
#walkaway
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2599
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

ma 29 okt 2018, 22:33

'Total Control' is wederom een stapje dichterbij, ofwel een wereld van Equilibrium.

Maar er zal altijd weerstand blijven ;-)

Goeie film overigens!

https://www.youtube.com/watch?v=jvIwGEa6oXg
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Permuter 0.
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1774
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

di 30 okt 2018, 00:07

Zijn kop spreekt boekdelen...
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
ninti
Administrator
Administrator
Berichten: 1008
Lid geworden op: di 11 jan 2011, 23:28

di 30 okt 2018, 20:38

Permuter 0. schreef:
di 30 okt 2018, 00:07
Zijn kop spreekt boekdelen...
Mee eens, brrrr! Roept bij mij zelfde gevoelens op als dieeene Paus (weet niet meer zo goed hoe hij heet..) Ratzinger?
Dat van zijn plannen om restricties van exploitatie Amazone gebied op te heffenis in een woord rampzalig. :(
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
nova
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 516
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 16:36

vr 02 nov 2018, 12:29

Ik begrijp iig. iets beter waar zijn ''koloniale'' 'mind set' betreffende het Amazonegebied en diens bewoners vandaan komt.

Bron Wiki:

Bolsonaro was born on 21 March 1955 in the town of Glicério, São Paulo,[17] in the southeast region of Brazil, to Percy Geraldo Bolsonaro and Olinda Bonturi.[18][19] Jair Bolsonaro is of mostly Italian with some German ancestry. On his father's side, he is the great-grandson of Italians from Veneto and Calabria.[20] His paternal grandfather's family comes from Veneto, more precisely the city of Anguillara Veneta, in the province of Padua. His great-grandfather, Vittorio Bolzonaro (the surname was originally written with a Z), was born on April 12, 1878. Vittorio's parents emigrated to Brazil when he was ten, together with his little sister Giovanna and his little brother Tranquillo.[21][20] His German ancestry came from his father's maternal grandfather, Carl "Carlos" Hintze, who was born in Hamburg around 1876 and immigrated to Brazil in 1883.[20] His maternal grandparents were born in the Italian city of Lucca, Tuscany, and immigrated to Brazil in the 1890s.[20]
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, Permuter 0., #F#, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2599
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

ma 17 dec 2018, 01:35

Tja en dan gebeurt het... Moet ik toch even oude gevoelige zooi uit het archief halen helaas!

Wat wil nu.... 'John of God' de spirituele heler in Brazilië wordt aangeklaagd van sexueel misbruik op wel meer dan 300 vrouwen...

Tja.... Wat heeft dit met die nieuwe ultra rechtse Braziliaanse president te maken?

Ik denk héél erg veel!

De NOS schrijft:

Politie arresteert Braziliaans medium beticht van misbruik
Vandaag, 20:30 - Buitenland

De Braziliaanse politie heeft het beroemde medium João Teixeira de Faria gearresteerd. De gebedsgenezer, beter bekend als João de Deus ('Jan van God'), wordt door meer dan 300 vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Hij weerspreekt de aantijgingen.

Onder de vermoedelijke slachtoffers is ook zijn dochter. Zij zegt dat ze onder het mom van een spirituele behandeling tussen haar 10de en 14de door haar vader is verkracht.

De incest zou zijn opgehouden toen ze in verwachting raakte van een van zijn werknemers. Haar vader zou haar vervolgens zo ernstig hebben mishandeld, dat ze een miskraam kreeg. "Mijn vader is een monster", zei ze in een interview met een tijdschrift.

Nederlandse zwengelde zaak aan
Een rechter vaardigde vrijdag een arrestatiebevel uit en gaf De Faria tot gistermiddag de tijd om zich bij de politie te melden. Dat deed hij pas ruim een etmaal later.

Deze in potentie grootste misbruikzaak van Brazilië ooit werd aangezwengeld door een Nederlandse. In een tv-programma met andere slachtoffers was zij de enige die herkenbaar in beeld haar verhaal wilde doen
.

Link: https://nos.nl/artikel/2263895-politie- ... AOLXXBsK_Q

O0
Tja... de NOS hét roze onderbroekje van 'TV Globe' en weet de NOS niet eens goed te knippen en te plakken.... Want het is niet 'Jan van God', het is: 'John of God'.

Mijn eigen liefste reisde al 11 keer naar Brazilië, naar de bijzonder plek van Joao. Hier op QFF nogal verhitte discussies over gevoerd, maar dat boeQ is dicht en blijft dicht!

Mijn liefje is best een lekker ding, maar van enige aantijgingen van de nu verdachte Joao Teixeira de Faria heeft zij nooit wat kunnen merken. Hooguit dat mijn lief 'verliefd' is op de tuinman van de casa :o

Over het algemeen ziet ze nauwelijks een glimp van de man tijdens haar bezoeken aan de casa. En als zij hem dan zag dan ziet hij er doodvermoeid uit of zat hij helemaal in trance op het podium in zijn stoel alsof hij 6 kilo wiet had zitten wegroken...

De man zé´lfe is altijd hartstikke druk met het verwerken van dikke rijen met mensen die allemaal om genezing vragen. De man zit in trance, is omgeven door zijn vrijwillige medewerkers en buiten de poorten staan lijfwachten om de 'mirakelman' te beschermen van snode en donkere machten. Volgens mij heeft hij amper de tijd om zich te vergrijpen op de casa of krijgt hij gewoonweg niet de gelegenheid. Maar wie ben ik....

Ja, hij heeft een dochter, en is een mooi wijf! Zij kan zo meedoen aan de Braziliaanse Bum-Bum verkiezingen. Maar dat mokkel is verwend als de pleuris! Nu klaagt dat kreng haar vader dus aan van sexueel misbruik. Tja.... ieder huisje draagt zijn inlegkruisje... datdanweerwel...

Ongetwijfeld, door het religieuze succes van vaderlief, is er ongetwijfeld een 'haat-liefde' ikstaalsdochteropdetweedeplaatsverhouding tussen deze twee ontstaan dat kan in het heethoofdige Brazilië gemakkelijk tegendraadse wendingen krijgen. Dochterlief Bum-Bum had eens een relatie met een hoteleigenaar van het locale plaatsje waar het healing centrum zich bevind. Maar de hotelboer vond dat zij ook maar eens iets voor de kost zou mogen doen. Toen ging zij dus bij pappie Joao huilen en klagen. Pappie Joao weer boos op hotelboer. Echter draaide dat bij, want pappie vond eigenlijk wél dat de hotelboer gelijk had. Dus dochterlief Bum-Bum weer boos op pappie Joao. Tja... maak nooit een Braziliaanse vrouw kwaad, ook al is het je eigen dochter...! (trouwens éérste hands informatie dit!).

Okay, nu dan het verhaal van die Nederlandse choreograaf Zahira Lieneke Mous. Zij vertelde in de uitzending op de Braziliaans staat TV Globe, als enige herkenbaar in beeld, hoe de genezer haar verkrachtte. Ze bezocht hem voor een spiritueel consult.

Ook zou ze als vrijwilliger op het podium hebben gestaan en Joao geassisteerd te hebben tijdens zijn spirituele operaties. Kan ik even niet bevestigen. Mocht dat dus zo zijn, dan heeft dat enige tijd geduurd voordat je die privelége krijgt, je staat namelijk niet zomaar op dat podium. Dus met andere woorden, moet zij Joao al wat langer 'gekend' hebben...

Hmm choreograaf... denk ik dan... kan goed toneelspelen en geld doet alles met je. Maar nu implementeer ik dingen, dus schrappen we deze regel...... niet!

Héél vreemd verhaal. Want Joao doet hélemáál géén privé sessies!
Mijn mooie babe kan dit bevestigen, evenals zoveel 1000-en anderen die Joao en het centrum hebben bezocht.

Vreemde QoeQ dus weer. Dus dan maar eventjes QooQlen en dan kom je toch datdanweerwel veel informatie tegen, zoals het wel en wee over de Braziliaanse staats TV Globe.

Op WiQi staat het volgende:
Rede Globo is het grootste Braziliaans televisiebedrijf en televisienetwerk. Het was opgericht in 1965 door Roberto Marinho en zijn hoofdkwartier is in Rio de Janeiro. Ongeveer 200 miljoenen mensen bekijken dagelijks naar het kanaal. Het is het tweede grootste televisienetwerk wereldwijd; alleen ABC groter is.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rede_Globo

WTF! :o

Heeft u weleens van dit gigantische TV Globe gehoord? Nou ik nog nooit eerlijk gezegd. Dat maakt mij weer uitermate 'nieuws'-gierig en hopla, zo maar weer even een willekeurig Qonijnenholletje in.....

Opnieuw WiQi...:
Criticism of Rede Globo refers to the extensive history of controversies involving the Brazilian television network and Brazilian society. The broadcaster has an unparalleled ability to influence Brazil's culture and to shape the country's public opinion.

https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Rede_Globo

En dit:
How Globo media manipulated the impeachment of Brazilian President Dilma Rousseff

Research Article - First Published February 28, 2017
https://journals.sagepub.com/doi/abs/10 ... 1317691838

En nog meer verdieping:
Through the popularization of telenovelas (soap operas), the creation of an award winning news program and Globo’s presence in every aspect of Brazilian life, the Globonetwork has the power to change views on politics and customs, including the way people speak about and view the rest of the world....

https://kb.osu.edu/bitstream/handle/181 ... Thesis.pdf

Sjow hé! Da's een hoop leeswerk. Nàh, daar hebbu we geen tijd voor! Dus smullen we lekker met 'Copy - Past' artikelen van de staats NOS.

Ja, Joao is inmiddels gearresteerd 16:30 op zondag de 16:e december. Wat hier allemaal uit zal komen? Ik vrees het ergste. Brazilië stevent af op een nieuwe orde en die trend zien we overal.

Geen flauw idee wat Joao daadwerkelijk uit heeft gespookt, maar 'rijk' werd hij van de casa niet. Alleen de lokale ondernemers floreerde erbij. De gaarkeuken maakte elke dag eten voor de vele honderden bezoekers én voor de vele armen in het dorp.

Joao verdiende wél een heule berg geld erbij met mineralen, stenen en juwelen prachtig! Volwassen vrouwen zijn daar immers gek op... o ja, en ook volwassen mannen >:D

Er zijn heel veel mensen in Brazilië jaloers op deze ex-kleermaker, die zo 'rijk' en 'machtig' is geworden. Al jaren proberen donkere boze snode personen Joao van de baan te krijgen. Wellicht lukt het deze keer onder de mom van de #MeToo hysterie.

Macht met macht bestrijden.... ofzoiets.

Er is weer een nieuwe martelaar opgeworpen, terwijl het Vaticaan zijn pedofiele puntmusten gewoon legaal mag laten rondlopen, globaal!

Ook de Cum-ex'-en trekken nog een flesje wijn van de LIDL open en schuddenbuiken bij de berichten van TV Global over de Mirakelman João Teixeira de Faria.

Persoonlijk vind ik het verhaal vreemd. Het zou pijnlijk zijn als Joao inderdaad zijn handjes niet heeft thuis kunnen laten. Al vind ik het aantal wél verdacht hoog.

Tja en dan nog die critische menschjes die nóg steeds niet begrijpen dat de man zélfe niemand geneest, maar er juist sprake is van een 'Spiritueel-Zelfgenezend fenomeen' dat tot de dag van vandaag niet te verklaren is. Tevens dat Spirituele genezing niets te maken hoeft te hebben met lichamelijk genezing. Maar ja... wat weten we nou werkelijk echt?

Het staat in de krant, het is te zien op TV, dus dan moet het waar zijn....

Hier sneeuwt het als een Dolle! Ja da's écht waar!

Truste lieverds! <3
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, fr3bzy, nova, Toxopeus, #F#, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2588
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

zo 30 dec 2018, 15:16

[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
NoMore
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 821
Lid geworden op: di 16 aug 2011, 21:10

di 08 jan 2019, 09:03

Bolsonaro zet aanval in op bescherming Amazone

De nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, legt het toezicht op de regenwouden in het Amazonegebied bij het ministerie van Landbouw. Lokale leiders vrezen dat het met de bescherming van natuur en inheemse bevolking gedaan is.

Brasilia

De rechtse Bolsonaro bepaalde enkele uren na zijn inauguratie dat het toezicht op de bescherming van het Amazonegebied wordt overgedragen aan het ministerie van Landbouw, waar grote agrarische bedrijven een dikke vinger in de pap hebben..... ::)

https://www.nd.nl/nieuws/buitenland/bol ... 6953.lynkx

7 omstreden uitspraken van de Trump van de tropen

In de Braziliaanse hoofdstad Brasilia is de extreemrechtse Jaïr Bolsonaro gisteren beëdigd als nieuwe president. Hij reed met zijn vrouw staande in een open Rolls-Royce naar het regeringscentrum. Vanwege zijn radicale uitspraken wordt hij de ‘Trump van de tropen’ genoemd. Zeven omstreden uitspraken van deze kersverse leider.....

Dat zijn uitspraken nog weleens over de schreef gaan, wordt hem blijkbaar vergeven. Hieronder zijn zeven meest dubieuze citaten:

1. 'De enige goede crimineel is een dode crimineel’.

2. ‘Ik zou nooit van een homoseksuele zoon kunnen houden, ik zou liever hebben dat hij omkomt bij een verkeersongeluk’

3. ‘Ik zal je niet verkrachten, want je bent te lelijk.’ (Tegen een collega-parlementslid )

4. ‘Een politieman die niet doodt, is geen politieman’

5. ‘Als ik twee mannen zie kussen op straat, zal ik ze slaan.’

6. ‘Ik heb mijn ex-vrouw nooit geslagen. Maar ik heb haar vaak neer willen knallen.’

7. 'Ik heb vijf kinderen. Vier van hen zijn zonen. Bij de vijfde had ik een zwak moment, dat werd een meisje.’

https://www.sevendays.nl/nieuws/7-omstr ... -de-tropen

President Bolsonaro baart opzien met suggestie voor militaire basis VS in Brazilië

De nieuwe Braziliaanse president Jair Bolsonaro doet opnieuw de wenkbrauwen fronsen in de regio met zijn opmerking dat hij een Amerikaanse militaire basis in Brazilië niet zou afwijzen. De militaire aanwezigheid van de VS in Zuid-Amerika is altijd een gevoelig en beladen onderwerp geweest........

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bbeb6cda/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
ninti
Administrator
Administrator
Berichten: 1008
Lid geworden op: di 11 jan 2011, 23:28

vr 20 dec 2019, 16:06

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... women.html

Celebrity faith healer 'John of God' is jailed for 19 years in Brazil for raping four women
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”