Stargate

Alles over televisie, films en documentaires tref je hier aan.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23311
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 09 aug 2011, 02:57

Tja mensen, het moest er toch maar eens van komen, dus bij deze een heus topic over de sciencefiction TV series en films van Stargate... Ik ben zelf een groot fan van Stargate, net als van Star Wars (waar al een topic over bestaat hier op QFF) en van Startrek (Dat topic mag mijn grote broer FE maken), dus een topic kon natuurlijk niet langer ontbreken...Bij deze trap ik dus maar af door jullie mee te nemen naar de Wikipedia pagina over Stargate voor een redelijke weergave van dat wat Stargate nu exact is... Leest U even mee...???

Stargate is de naam van een sciencefiction-franchise bestaande uit drie televisieseries en een speelfilm en een aantal geplande televisiefilms.

De franchise draait om de gelijknamige fictieve poort waarmee men door het universum kan reizen.

De franchise is in handen van MGM en is 14 jaar na zijn creatie nog altijd succesvol.

De Stargate is waar het voornamelijk om draait in de serie. Het is een poort die middels vele soortgelijke poorten honderden planeten met elkaar verbindt.

De drie series Stargate SG-1 , Stargate Atlantis en Stargate Universe spelen zich af in de huidige tijd, en niet zoals Star Trek in de toekomst. Wel wordt geregeld gerefereerd naar het verleden, en dan met name oude Aardse mythologieën. In het Stargate universum zijn de meeste Aardse mythologieën gebaseerd op buitenaardse wezens die in het verleden de aarde bezochten en zich daar voordeden als goden.

In het Stargate-universum komen veel verschillende vormen van technologie voor. Deze technologie is van zowel aardse als buitenaardse oorsprong.

In het Stargate-Universum komen naast mensen ook veel buitenaardse rassen voor. Vooral bekend zijn de Goa'uld, de vier oude rassen (Asgard, Ancients, Nox en Furlings) en de Wraith

Films

Het franchise begon in 1994 met de speelfilm Stargate. Deze film legde de basis voor alle producties die later zouden volgen. In de film is te zien hoe de Stargate voor het eerst wordt ontdekt en geactiveerd.

Televisieseries

* Stargate SG-1: de eerste serie, die qua verhaal een direct vervolg vormde op de film. De serie liep 10 seizoenen met meer dan 200 afleveringen.
* Stargate Infinity: een animatieserie gebaseerd op Stargate SG-1. Deze serie vertoonde geen gelijkenis met de verfilmde series die zich afspelen in het Stargate universum, en is wegens tegenvallende kijkcijfers al snel van de buis gehaald.
* Stargate Atlantis: een spin-off van Stargate SG-1. Deze serie liep 5 seizoenen, de laatste aflevering van het 5de seizoen werd uitgezonden op 9 januari 2009. Er werd aangekondigd dat er nog een 2 uur lange film zou komen om de serie af te sluiten. Deze werd verwacht in maart 2009 maar die datum is uitgesteld. De titel van de film is al wel bekend: Stargate: Extinction.
* Stargate Universe: een vierde serie, die in 2009 debuteerde, deze serie is na twee seizoenen beëindigd.

DVD-films

De volgende afleveringen zijn losstaand en hebben de speelduur van een film:

* Stargate: The Ark of Truth: de eerste van twee direct-naar-dvd films. Deze film is gemaakt om de verhaallijn uit seizoen 10 van de serie Stargate SG-1 af te sluiten.
* Stargate: Continuum: de tweede film met de cast van Stargate SG-1 in de hoofdrol, waarin de verhaallijn rond de Goa'uld weer terugkeert, met Baal als belangrijkste antagonist.

Boeken

Er zijn drie series van romans gebaseerd op het Stargate franchise. Een gebaseerd op de originele film, en twee gebaseerd op Stargate SG-1 en Stargate Atlantis.

Een serie boeken gepubliceerd door Bill McCay werd uitgebracht tussen 1996 en 1999. Deze boeken waren onofficiële vervolgen op de film.

Van 1999 tot 2001 publiceerde ROC vier romannen gebaseerd op Stargate SG-1, geschreven door Ashley McConnell. In 2004 bracht het Britse Fandemonium Press een nieuwe serie boeken uit, maar door conflicten met ROC werden deze boeken niet in de Verenigde Staten uitgebracht.

Een serie stripboeken gebaseerd op Stargate SG-1 en Stargate Atlantis werd uitgebracht door Avatar Press in 2003.

In februari 2008 werd bekend dat Big Finish Productions een aantal officiële audioboeken zal gaan uitbrengen over de serie.

Spellen

* Een Stargate Trading Card-spel werd uitgebracht in mei 2007.
* Een Stargate rollenspel werd geproduceerd door Alderac Entertainment.
* Twee computerspellen gebaseerd op de film werden uitgebracht door Acclaim Entertainment: een side-scrolling platformspel voor de Super Nintendo Entertainment System (SNES) en Sega Genesis, en een Tetrisachtig puzzelspel voor de Sega Game Gear en Nintendo Game Boy.
* Stargate SG-1: The Alliance was een computerspel gebaseerd op het Stargate-universum. Dit spel is echter niet uitgebracht.
* De attractieparken Six Flags Kentucky Kingdom, Six Flags Great America, and Six Flags Marine World hebben alle drie de simulator Stargate SG-3000.
* Stargate Worlds is een Stargate-universum MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) in ontwikkeling.
* Een Stargate flipperkastspel is ontwikkeld door Gottlieb.


Tja dat is het algemene verhaal, maar er liepen / lopen verschillende series en daar wil ik dus ook zonder meer nog even wat dieper op in gaan, daarvoor neem ik U eerst eens mee naar de Wikipedia pagina over de eerste serie van Stargate, namelijk Stargate SG1... Leest U weer even mee...???

Stargate SG-1 is een sciencefictionserie gebaseerd op de film Stargate uit 1994. De eerste aflevering werd uitgezonden op 28 juli 1997 op de zender Showtime. Op deze zender werden de eerste 5 seizoenen van de serie uitgezonden. De latere seizoenen werden opgepakt door Sci Fi channel. Tegelijk met het achtste seizoen (2004) werd het eerste seizoen van de spin-offserie Stargate Atlantis uitgezonden.

Op 21 augustus 2006 werd door The SciFi Channel aangekondigd dat dit het programma niet wilde voortzetten. Executive producer Robert C. Cooper heeft aangekondigd dat hij met de verhalen wil doorgaan in een nog te beslissen vorm. Het gaat om twee direct-to-DVD films (komen niet in de bioscoop). De eerste film Stargate: The Ark of Truth gaat het Ori-verhaal afsluiten, in de tweede film Stargate: Continuum gaat de laatste Goa'uld Ba'al terug in de tijd om de geschiedenis te veranderen.

De serie gaat verder waar de film ophield.

In de serie draait het grotendeels om militaire teams die met behulp van een apparaat van buitenaardse oorsprong, genaamd de Stargate, het heelal verkennen. Het gehele Stargate-programma is in handen van de Amerikaanse luchtmacht en wordt strikt geheimgehouden. Later in de serie wordt er gebruikgemaakt van de Russische Stargate. In ruil hiervoor krijgt Rusland een eigen SG-team. Later krijgen ze zelfs een schip (De Korolev) maar die wordt al spoedig daarna vernietigd. In de serie zijn Frankrijk, Engeland en China ook actief betrokken bij het programma.

Goa'uld-saga

De eerste verhaallijn van de serie draaide om de strijd met een ras genaamd de Goa'uld, die in de film werden geïntroduceerd. Wanneer de systeemheer Apophis de aarde bezoekt, wordt het SGC team uit de film weer bijeen geroepen. Ze ontdekken dat er nog meer systeemheren zijn die onderling vechten om macht in het universum, en dat de Stargate meer werelden verbindt dan de aarde en Abydos. Een nieuw team wordt samengesteld om de Goa'uld te bevechten: het SG-1 team.

Het SG-1 team krijgt al snel versterking van de Jaffa Teal'c, de voormalige rechterhand van Apophis. SG-1 vormt ook allianties met andere rassen die de Goa'uld bevechten, waaronder de Tok'ra, de Tollan, de Nox en de Asgard.

Naast de Goa'uld krijgt het team ook te maken met vijandige mensen die de Stargate in handen willen krijgen, waaronder een NID-agent. In seizoen 3 duikt een ander vijandig ras op, de Replicators.

Aan het eind van seizoen vier werd een laatste grote slag geleverd met Apophis.

Nadat Apophis was verslagen, nam begin seizoen 5 de systeemheer Anubis zijn plaats in als de primaire vijand van het SG-1 team. Anubis had veel kennis van de Ouden en hun technologie.

In seizoen 6 voegt Jonas Quinn zich bij het team, waarbij hij de plek in nam van Daniel.

In seizoen 8 verkrijgt de systeemheer Ba'al veel van Anubis’s macht. Ondertussen beginnen de replicators de systeemheren aan te vallen. Tegen het eind van het seizoen probeert Anubis al het leven in de melkweg te vernietigen met het Dakara Superwapen, zodat hij de melkweg kan herbouwen zoals hij dat wil. SG-1 krijgt het wapen echter in handen, en gebruikt het om alle replicators uit te roeien. De Jaffa maken van de gelegenheid gebruik om de systeemheren voorgoed uit te schakelen, waardoor ze hun vrijheid terugkrijgen.

In seizoen 8 kreeg Jack O'Neill de rang van brigadier-generaal. In seizoen 9 verliet hij SGC. Hij werd opgevolgd door Majoor General Hank Landry.

Bij een ongepland bezoekje aan een ander melkwegstelsel trekt het team de aandacht van een nieuw ras, de Ori. De Ori sturen hun handlangers, de Priors, naar de melkweg. De Priors nemen een religie mee genaamd Origin.

Om de Ori te bevechten zoekt het team hulp van Merlijn, een voormalige Oude die aan de basis stond van de legends rondom koning Arthur. Dit wapen, de Sangraal, blijkt zelf de basis te vormen van de legendes rond de heilige graal. De Ori proberen ondertussen de melkweg binnen te komen met een zelfgebouwde Stargate, groot genoeg voor hun vloot. Deze vloot vernietigt met gemak de schepen van de mensen, Jaffa, Asgard en Lucian Alliance.

In seizoen 10 wordt Adria, de dochter van Vala, geboren. Ze wordt in een mum van tijd volwassen, dankzij de invloed van de Ori, en wordt de leider van de Ori in de melkweg.

Na een bezoekje aan Atlantis ontdekt Daniel van de Oude Morgan Le Fay dat het wapen van Merlijn mogelijk verborgen is op twee planeten. De Jaffa gebruiken het Dakara Superwapen om de bemannig van een Orischip uit te roeien, maar Adria overleeft de aanval en vernietigt het wapen. SG-1 reist naar de planeet waar de Sangraal zou zijn, alwaar ze een reeks testen moeten ondergaan. Ze vinden Merlijn, die zijn bewustzijn overbrengt op Daniël. Hij begint meteen met het maken van de Sangraal. Daarna wordt Daniël opzettelijk een Prior zodat hij het wapen door de Stargate naar het Ori-universum kan sturen.

Verschillende verhaallijnen tijdens deze saga zijn nog niet afgerond. Deze dienen als uitgangspunt voor de direct-naar-video film Stargate: The Ark of Truth.

Verschillen tussen de film en de serie

Het Stargate-principe uit de originele film is op een aantal punten aangepast voor de serie Stargate SG-1. Onder andere:

* Ra, het buitenaardse wezen uit de film, was daar de laatste van zijn soort. In de serie is dat niet zo. Bovendien speelt Ra een hoofdrol in de film en wordt hij maar kort aangehaald in de laatste aflevering van seizoen 8 (Moebius)
* Ra is in de film een alien die een mensenlichaam beheerst, in de serie zijn hij en zijn mede-Goa'uld slangachtige parasieten die zich aan de hersenschors van een mens hechten en zo het lichaam overnemen.
* Kolonel Jack O'Neill's naam werd gespeld als O'Neil.
* De zoon van O'Neil heette in de film Tyler, in plaats van Charlie in de serie.
* Kawalsky's voornaam was Adam, in plaats van Charles.
* Jackson's vrouw heette Sha'uri, in plaats van Sha're.
* De chevrons van de Stargate lichtten in de film niet op als ze werden geactiveerd.
* Gebruikers (reizigers) van de Stargate hadden een klein laagje rijp op hun lichaam na aankomst. Dit wordt wel verklaard in de serie doordat ze in de serie op een betere manier reizen.
* Abydos bevond zich in de film "aan de andere kant van het voor ons bekende universum". In de serie is Abydos een stuk dichterbij.
* In de film bevond de Stargate zich in Creek Mountain. In de serie bevindt de Stargate zich in Cheyenne Mountain.
* In de serie bestaan de legers uit Jaffa en in de film zijn het gewoon mensen.

Cast
Hoofdpersonen
•     Maj Gen     George Hammond     –   Don S. Davis
•     Maj Gen     Jack O'Neill     –   Richard Dean Anderson
•     Maj Gen     Hank Landry     –   Beau Bridges
•     Lt. Kol.     Samantha Carter     –   Amanda Tapping
•     Lt. Kol.     Cameron Mitchell     –   Ben Browder
•     Dr.     Daniel Jackson     –   Michael Shanks
•         Teal'c     –   Christopher Judge
•         Vala Mal Doran     –   Claudia Black
•         Jonas Quinn     –   Corin Nemec
•     Dr.     Janet Fraiser     –   Teryl Rothery

Andere belangrijke personen
•     Maj Gen     Jacob Carter     –   Carmen Argenziano
•     Master     Bra'tac     –   Tony Amendola
•     Senator     Robert Kinsey     –   Ronny Cox
•     Kolonel     Maybourne     –   Tom McBeath
•     Kolonel     Frank Simmons     –   John de Lancie
•     Majoor     Paul Davis     –   Colin Cunningham
•     MSgt     Walter Harriman     –   Gary Jones
•     MSgt     Siler     –   Dan Shea
•     Systeemheer     Apophis     –   Peter Williams
•     Systeemheer     Ba'al     –   Cliff Simon
•     Systeemheer     Anubis     –   David Palffy
•         Sokar     –   David Palffy
•     Systeemheer     Yu-huang Shang Ti     –   Vince Crestejo
•         Thor     –   Michael Shanks (stem)
•         Loki     –   Peter DeLuise (stem)
•         Martouf     –   JR Bourne
•         Kasuf     –   Erick Avari
•         Gerak     –   Louis Gossett Jr.

Een aflevering van de serie begint meestal met SG-1 die een nieuwe planeet onderzoekt voor potentiële technologie en bondgenoten. Indien ze intelligent leven vinden, vertoont het personage Daniel Jackson direct interesse in antropologie, buitenaardse gemeenschappen, cultuur en morele vragen. Tijdens de serie worden veel sociale verschillen tussen de culturen van de aarde en die van buitenaardse rassen verkend.

Menselijke nieuwsgierigheid wordt in de serie vaak neergezet als een bron van onaangename gebeurtenissen:

* Nadat de mensen de Stargate heractiveren gaan de Goa'uld hen als bedreiging zien.
* De Replicators waren gemaakt door een androïde die zelf was gemaakt door een mensachtige wetenschapper.
* De Ori kwamen achter de locatie van de melkweg toen Daniel Jackson en Vala Mal Doran per ongeluk het universum van de Ori bezoeken.

* Fysieke en biologische bedreigingen worden geregeld door de Stargate naar de aarde gehaald.

De serie refereert ook geregeld naar andere series en films, zoals Star Wars, Star Trek, The Wizard of Oz, en de Simpsons.

Spin-offs

De populariteit van Stargate SG-1 heeft 3 nieuwe series opgeleverd:

* De eerste, Stargate Infinity, was echter weinig succesvol en werd al snel stopgezet.
* De tweede spin-offserie Stargate Atlantis is een stuk succesvoller. In deze serie draait het om de verloren stad Atlantis, thuisbasis van de Ouden, de bouwers van de Stargates.
* Een derde serie, "Stargate Universe", debuteerde in 2009. Dit is een opzichzelfstaande serie.

De serie kreeg tevens twee direct-naar-video films:

* Stargate: The Ark of Truth
* Stargate: Continuum


En dat is nog maar de eerste serie... Want ik wil ook een tweede serie graag even bespreken... Stargate Atlantis... Ook hiervoor neem ik U weer even mee naar een Wikipedia pagina, namelijk die over Stargate Atlantis... Leest U weer even mee...???

Stargate Atlantis is een sciencefictionserie gebaseerd op Stargate SG-1 en de film Stargate. De serie liep van 2004 tot 2009, met een totaal van 100 afleveringen.

De serie gaat uit van de gedachte dat alle menselijke mythes voortkomen uit werkelijke contacten met buitenaardse wezens. Een team van onderzoekers en militaire eenheden reist naar Atlantis dat in een andere sterrenstelsel ligt, namelijk het Pegasus-sterrenstelsel, door middel van de Stargate. Hier aangekomen beleven ze avonturen en komen ze een ras genaamd The Wraith tegen.

De serie is een vervolg op het zevende seizoen van de serie Stargate SG-1. In dit seizoen wordt bij O'Neill opnieuw de kennis van de Ouden in zijn hersenen gedownload. Hij leidt SG-1 naar een verlaten stad waar een ZPM (Zero Point Module) wordt gevonden. Jack leidt ze naar een buitenpost van de Ouden op Antarctica waar de ZPM geïnstalleerd wordt. Hiermee wordt een wapen afgevuurd die Anubis en zijn invasievloot vernietigt.

Het Pentagon stuurt een expeditieteam naar de buitenpost om onderzoek te doen. Dr.Daniel Jackson ontdekt de poortcoördinaten van Atlantis en met behulp van de ZPM kan er eenmalig een wormhole gemaakt worden naar Atlantis. Onder leiding van dr. Elizabeth Weir en kolonel Sumner vertrekt een expeditieteam naar de stad Atlantis.

De stad waarin het team aankomt en die dient als thuisbasis voor het onderzoek in Pegasus. In deze stad woonden eens de Ouden. Ze moesten de stad verlaten omdat ze de oorlog verloren, ze hebben toen de stad laten zinken naar de bodem van de zee. Daar heeft deze 10.000 jaar gelegen totdat het team van de aarde arriveerde en de stad weer tot leven komt.

In de stad vindt men technologie die hen ver vooruit is.

Seizoen 1

Het Atlantisteam onder leiding van Dr. Weir arriveert in de stad Atlantis, en belandt al snel in een hachelijke situatie. Deze situatie dwingt hen ertoe nieuwe bondgenoten te vinden. Ze komen oog in oog te staan met een nieuwe vijand, de Wraith. Daar ze afgesloten zijn van de aarde moet het team het doen met de middelen die ze in dit nieuwe sterrenstelsel vinden. Ze maken kennis met een ras genaamd de Athosians.

Majoor Sheppard stelt een team samen van zichzelf, Dr. McKay, Lt. Ford en de Athosianse leidster Teyla. Zij zijn Atlantis’ primaire expeditieteam. In de finale vallen de Wraith de stad aan, en arriveert een bericht van de aarde dat ze een manier hebben gevonden om de stad te verdedigen tegen de Wraith.

Seizoen 2

Atlantis weet met succes de Wraithaanval af te slaan door hen te laten denken dat de stad is vernietigd. Dankzij de Daedalus en de nieuwe ZPM krijgt het team weer contact met de aarde. Sheppard krijgt promotie tot Lt. Kolonel.

De plot van dit seizoen draait om de ontwikkeling van Dr. Beckett's retrovirus, dat een Wraith in een mens kan veranderen. Het virus wordt na wat tegenslagen getest op de Wraith Michael. Hij en zijn team besluiten zich vervolgens bij het Atlantisteam aan te sluiten, maar verraden hen later. Aan het eind van het seizoen vertrekken de Wraith naar de aarde omdat het hen gelukt is Atlantis te bedotten.

Seizoen 3

De Wraith worden net op tijd gestopt en bereiken de aarde niet. Het team is echter nog niet van de Wraith verlost. De situatie wordt complexer wanneer een experiment verkeerd gaat en het team's enige ZPM van alle energie ontdoet. Hierdoor komt het team zonder krachtbron te zitten, en dus ook zonder schild voor de stad. Kort hierop vindt het team een oud schip van de Ouden. Dit schip blijkt nog een bemanning te bevatten, die de stad meteen inneemt. SGC stuurt general O'Neill en Richard Woolsey naar Atlantis voor onderhandelingen met de Ouden. Tevens wordt de stad aangevallen door de Asurans, een ras van intelligente nanobots(ver ontwikkelde replicators). Tegen hun bevelen in gaat het atlantisteam terug naar de stad, en red deze van de Asurans. De overige Asurans beginnen echter een vloot te bouwen om de aarde aan te vallen. Om aan de Asurans te ontkomen, laat het team de hele stad de ruimte in vliegen. Vlak voor het moment dat Atlantis de dampkring verlaten heeft wordt ze nog net getroffen door de energiestraal van de Asurans,net op het moment dat het krachtveld nog niet geheel is gesloten. Bij deze aanval wordt Dr. Weir levens gevaarlijk gewond. Eenmaal in de ruimte begeeft de hyperdrive het. Zo zweeft de stad doelloos door de ruimte met nog maar 1 dag aan energie.

Seizoen 4

Om de stad snel weer van energie te voorzien, gaat het team over op drastische middelen. Ze overvallen de Asurans en stelen een nieuwe ZPM. Dr. Weir wordt gevangen door de Asurans en kolonel Samantha Carter voegt zich bij het team. Atlantis landt op een nieuwe planeet. De rest van het seizoen focust zich op de strijd tegen zowel de Wraith als de Asurans.

Seizoen 5

Kolonel Samantha Carter wordt vervangen door Richard Woolsey. De strijd met de hybride mens-Wraiths gaat door en Teyla krijgt een zoon. Bij de aanval op de replicator planeet hebben de Wraith ook een ZPM buit gemaakt. Met deze ZPM bouwen zij een Super Hive.

Productie

Toen Stargate SG-1 producers Brad Wright ed Robert C. Cooper dachten dat de serie zou eindigen na seizoen 5, begonnen ze met het idee voor een nieuwe film. Toen de serie echter verhuisde naar Sci Fi Channel en daar succesvol genoeg bleek om door te gaan, werd dit idee naar achteren geschoven. Toen het zevende seizoen naderde werd nagedacht over een spin-offserie, wat de producers voor een dillemma stelde. Voor het zevende seizoen stond al een dubbele aflevering gepland waarin de stad Atlantis zou worden gevonden. Deze aflevering zou dan als brug dienen tussen SG-1 en de geplande film. Daarom pasten Wright en Cooper het script van de film wat aan. Ze verhuisden de stad Atlantis van Antarctica naar een andere planeet, en maakten plannen voor een nieuwe serie die zich hier zou afspelen. De keuze voor de pegasusmelkweg was om het team in deze nieuwe serie af te sluiten van de aarde, zodat men met een schone lei kon beginnen en de serie niet teveel een kopie van SG-1 zou worden.

De serie kreeg groen licht op 17 november 2003, en de opnames begonnen in februari 2004.

Het casten van de acteurs gaf wat problemen, vooral voor een personage genaamd Dr. Ingram. Dit personage werd uiteindelijk weggelaten en vervangen door Dr. Rodney McKay, die al een keer een gastrol had gespeeld in drie afleveringen van Stargate SG-1.

Elk seizoen van Stargate: Atlantis bevat 20 afleveringen. Elke aflevering is zowel een los verhaal als onderdeel van een grotere verhaallijn.

Op 20 Augustus 2008 is bekend gemaakt dat de productie van de serie stopt na 100 afleveringen en 5 seizoenen. Er zal minimaal één 2 uur durende film volgen. Executive Producer Joseph Mallozzi heeft bovenstaande bevestigd in zijn blog.

Personages

* Dr. Elizabeth Weir (Torri Higginson) - De leidster van de expeditie. Dr. Weir is een getraind diplomate die onderhandeld heeft in het Middenoosten. Ze spreekt 5 talen en is voor een geweldloze oplossing. Later wordt ze gevangen door De Replicators. Een replicator bevestigt later dat Dr. Weir dood is, het team is in schok. Maar Dr. Weir is niet helemaal uit de serie geschrapt, het karakter komt nog tweemaal terug als Replicator
* Kolonel Samantha "Sam" Carter (Amanda Tapping) - Nadat Dr. Elizabeth Weir gevangen werd heeft Sam Carter (Bekend van Stargate SG-1) de taak van leidster overgenomen. Een luchtmachtofficier met een graad in astrofysica die net als Dr. Rodney McKay niet terug deinst van een wetenschappelijke uitdaging.
* Majoor (Lt. Colonel) John Sheppard (Joe Flanigan) - Een officier bij de luchtmacht en de leider van een SG-team. Hij heeft een vervelende aantekening in zijn dossier, omdat hij een direct bevel heeft genegeerd in een mislukte poging om zijn mannen te redden in Afghanistan. Hij is toen overgeplaatst naar McMurdo. Hij kreeg de opdracht om generaal O'Neill naar de buitenpost van de Ouden te brengen. Daar weet hij een drone-wapen te ontwijken. In de buitenpost gaat hij even op de Ouden stoel zitten en hij blijkt het ATA-gen te bezitten en het concentratievermogen om Ouden technologie te bedienen. Op aanraden van dr. McKay en dr. Weir mag hij daarom mee naar Atlantis. Nadat Kolonel Sumner is gedood, is Sheppard de hoogste militair in rang. Hij is een bekwaam piloot en militair. Later wordt hij gepromoveerd tot Kolonel.
* Luitenant Aiden Ford (Rainbow Sun Franks) - Een 25-jarige enthousiaste, energieke militair die altijd klaar staat om mensen te helpen. Is na John Sheppard de tweede in rang. Na de slag om Atlantis, is Ford verslaafd geraakt aan Wraith enzymen en is vertrokken.
* Teyla Emmagan (Rachel Luttrell) - Een Athosiaan. Teyla is een begaafd diplomate en is bedreven in gevechtstechnieken met wapenstokken.
* Dr. Rodney McKay (David Hewlett) - Een Canadees en meesterbrein van het team. Hij is expert op het gebied van de technologie van de Ouden, maar heeft nogal een hoge eigendunk en komt vaak arrogant en bot over. In gespannen situaties is MacKay niet erg moedig uitgevallen. Hij heeft een zwak voor Samantha Carter.
* Dr. Radek Zelenka (David Nykl) - Een Tsjechische wetenschapper die net als McKay een expert is op het gebied van Ouden technieken.
* Dr. Carson Beckett (Paul McGillion) - Een uit Schotland afkomstige bioloog en het hoofd medische zaken en de dokter.
* Ronon Dex (Jason Momoa) - Is lang door de Wraith opgejaagd. Nadat Sheppard en Beckett hem bevrijdde van een Wraith zender, sloot Ronon zich aan bij Atlantis.
* Dr. Jennifer Keller (Jewel Staite) De nieuwe hoofd-dokter nadat Carson Beckett sterft
* Michael Kenmore (Connor Trinneer) Een mens-wraith hybride die het voorzien heeft op zowel de Wraith als de Atlantis bemanning, hij wil de totale Pegasusmelkweg veroveren.
* Major Evan Lorne (Kavan Smith)Tja, wederom erg interessant en spannend als je eenmaal in dit verhaal bent meegezogen... Ook wil ik nog wat aandacht besteden aan eenb derde serie van Stargate, namelijk die van Stargate Universe... Ik neem U weer even mee naar Wikipedia... Leest U weer even mee...???

Stargate Universe is een Amerikaans-Canadese sciencefictionserie, die deel uitmaakt van de Stargate-franchise. De serie is de derde televisieserie in deze franchise, en startte op 2 oktober 2009 met de driedelige episode "Air". SciFi Channel Nederland heeft aangekondigd de serie vanaf 7 mei uit te zenden.

Stargate Universe is een productie van MGM, die ook verantwoordelijk was voor Stargate SG-1 en Stargate Atlantis. De meeste scènes werden opgenomen in Vancouver, Canada. Het tweede seizoen is begonnen in de herfst van 2010.

SyFy maakte op 17 december 2010 bekend dat er geen derde seizoen zal komen voor de serie, dit betekent het einde van de serie

De serie geeft antwoord op de functie van de negende 'Chevron' op de Stargate, een mysterie dat in de voorgaande shows nog onbekend was.

Bij aanvang, in de episode "Air", blijkt dat het Amerikaanse leger in het geheim een basis gebouwd heeft op een andere planeet, omdat de negende chevron een enorme hoeveelheid energie nodig heeft die alleen te vinden is op dat type planeet. Wanneer de basis onder vuur komt te liggen door de Luciaanse Alliantie, waardoor de onstabiele planeet op ontploffen staat, lukt het een groep aanwezige militairen, wetenschappers en burgers om het enige bruikbare adres te 'draaien'. Men komt zo uit op een onbekend ruimteschip van de Ouden, genaamd "Destiny".

Dit schip werd samen met enkele andere schepen honderdduizenden jaren eerder erop uitgestuurd om overal in het universum Stargates te bouwen en te installeren. Om de stargate van het schip zelf te bereiken dient gebruik te worden gemaakt van de negende Chevron.

Veel van de systemen aan boord zijn net zoals bij de Stad Atlantis onbekend of zwaar beschadigd. Het is niet mogelijk voor de groep om naar de aarde terug te keren en men zit dus vast op het schip - enkele miljarden lichtjaren van huis. Wel legt Destiny van tijd tot tijd automatisch contact met stargates op de planeten waar de groep essentiële materialen kan vinden om het schip eventueel te repareren, samen met nieuwe voorraden voedsel en drinkwater.

Achtergrond

Stargate Universe is bedoeld om zowel fans van de oude series als een nieuw publiek aan te spreken. De serie is gemaakt om aan te sluiten op het reeds gevormde beeld van het Stargate-universum, maar om er niet teveel op te leunen. De bekende thema's van avontuur en ontdekkingsreizen zijn nog steeds aanwezig, maar centraal staat het leven van de mensen aan boord van het schip. Volgens Brad Wright zal de serie ook niet een centrale antagonist kennen zoals in de vorige twee series, maar meerdere losse tegenstanders.Tja een meer dan interessante opeenvolging van films en tv series met een rode draad...

QFF zou QFF niet zijn als we er niet ook wat download linkjes bij neer zouden knallen, dus hieronder de download links...

* Stargate SG1 - Alle seizoenen!! *
* Stargate Atlantis - Alle seizoenen!! *
* Stargate Universe - Seizoen 01 *
* Stargate Universe - Seizoen 02 *
* Stargate - De Films *
* Stargate Infinity - Compleet - Animatie *

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft verder...

1119 AD
Gebruikersavatar
wodan
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 900
Lid geworden op: ma 30 aug 2010, 15:08

di 09 aug 2011, 04:38

Heb alle dvd boxen van SG1 en Atlantis .. ben laatst toevallig begonnen met het opnieuw kijken van de hele SG1 serie en kwam er zomaar achter dat ik blijkbaar toch wat afleveringen gemist had uit het derde seizoen ..

Jammer dat alle series stop gezet zijn .. hoewel ik Universe toch wel de minste van de drie vond.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23311
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 10 aug 2011, 02:35

Ja Universe was inderdaad minder Wodan! Ik ben ook van plan de series weer opnieuw te gaan bekijken. Stargate Atlantis heb ik op 'legaal' gekopieerde DVD's hier nog ergens liggen en Stargate SG1 heb ik en nog als divx-files op CD-Roms staan die door het weer aangetast zijn en daarnaast ook als digitale AVI bestanden ergens op een USB harde schijf dus dat moet goed gaan komen...

Stargate Universe heb ik wel gevolgd maar het was gewoon beduidend minder leuk...
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23311
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 31 dec 2011, 01:29

Nice dat er nu weer een vervolg aan dit topic gegeven kan worden nu iedereen opeens weer in den StarGate is...
1119 AD
Gebruikersavatar
Druid_Donagh
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 7
Lid geworden op: ma 14 mei 2012, 17:14

wo 16 mei 2012, 04:11

Stargate Rocks
Jammer dat het maar fictie is
zou cool zijn als het echt zou bestaan. Ik heb een Stargate Whoniverse cruss over inb mijn hoofd borrelen. EEN universe waar U.N.I.T. de leiding krijgt over de SGC en Homeworld Command.

Staat nog in het idee segment, ben nog aan het broeien.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23311
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 16 mei 2012, 13:14

Er zijn dus zo al met al toch wel de nodige Stargate fans hier op QFF! Welkom op QFF trouwens Druid Donagh! Voel je hier vooral thuis!
1119 AD
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2587
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

wo 16 mei 2012, 18:16

[quote=""Druid_Donagh" post=55219"]Stargate Rocks
Jammer dat het maar fictie is
zou cool zijn als het echt zou bestaan. Ik heb een Stargate Whoniverse cruss over inb mijn hoofd borrelen. EEN universe waar U.N.I.T. de leiding krijgt over de SGC en Homeworld Command.

Staat nog in het idee segment, ben nog aan het broeien.[/quote]

voor de gein is naar aftiteling kijken :)

(special thanks to US Space Command)
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
Gebruikersavatar
Druid_Donagh
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 7
Lid geworden op: ma 14 mei 2012, 17:14

wo 16 mei 2012, 18:37

Dat was al langer bekend. ook de Area 51 shots zijn op locatie. Omdat ze liten zien wat het werkelijk is. Een R&D departement voor de USAF. (niet meer en niet minder)
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2587
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

wo 16 mei 2012, 19:07

[quote=""Druid_Donagh" post=55231"]Dat was al langer bekend. ook de Area 51 shots zijn op locatie. Omdat ze liten zien wat het werkelijk is. Een R&D departement voor de USAF. (niet meer en niet minder)[/quote]

ja dat zou ik ook zeggen ^^
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23311
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 19 jan 2013, 01:19

Bumperdebumperdebump!

:bump:
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23311
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 05 feb 2015, 02:26

Stargate-remake zal uit drie films bestaan

Gepubliceerd: 04 februari 2015 16:18
Laatste update: 04 februari 2015 16:18

De remake van Stargate krijgt steeds meer vorm. Zo is bekend geworden dat het een trilogie wordt.
Dat meldt de Hollywood Reporter.

De remake van de originele film uit 1994 zal in de toekomst uit drie films bestaan. Het was al bekend dat Roland Emmerich verantwoordelijk voor de regie zal zijn; Nicolas Wright en James A. Woods zijn de schrijvers van het script.

De twee zijn vrij onbekend, maar ze werken op het moment van schrijven al samen met de regisseur aan Independence Day 2. Blijkbaar is dat Emmerich goed bevallen.

Vooralsnog is niet bekend of acteurs Kurt Russell en James Spader, die in de originele film te zien waren, ook zullen terugkeren.

Door: NU.nl
via:-> http://www.nu.nl/film/3986178/stargate- ... staan.html
Plaats reactie

Terug naar “TV / Films / Documentaires”