Dromen redt Friesland

Hier tref je allerlei QFF materiaal aan uit de afgelopen jaren QFF.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15996
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

za 07 jan 2012, 23:16

Door het slechte weer hebben enkele plaatsen in Nederland te maken met hoog water. Bij het Groningse Tolbert dreigt zelfs een dijk door te breken. Een dijkdoorbraak doet denken aan het verhaal over Dromen. In dit verhaal stak een jongeman iets anders dan zijn vinger in een gat in een dijk en voorkwam hiermee een watersnoodramp.

Het verhaal is ook bekend als de held van Haarlem maar wij op QFF weten wel beter, dit verhaal heeft zich helemaal niet in Haarlem afgespeeld en ook niet in het verre verleden. Hoe kan dit nu weer denkt menig lezer inmiddels! is die combi helemaal geQ geworden? Nee hoor vaste Qff'erts weten wel beter, wij op QFF manipuleren tijd en ruimte zodat de sporen naar ... nooit echt te vinden zijn en zoals ingewijden weten is John Titor de verdwenen broer van onze eigen Baphomet of, is hij het toch zelf? Maar goed tijd voor het echte verhaal.
Lang geleden woonde er in Friesland, in één van de belangrijkste dorpen van Nederland, een blonde jongen. Zijn vader was boer, die er voor moest zorgen dat de mensen in de randstad op tijd hun eten kregen. De meeste mensen hier op QFF weten het niet maar Dromen is eigenlijk naast QFF ook nog een ZZP'er sluiswachter, zijn taak; hij moet er voor zorgen dat de sluizen geopend en gesloten worden en de waterstand in de kanalen op peil word gehouden. Zo'n sluiswachter doet de sluizen vaker of minder vaak open, afhankelijk van de hoeveelheid water die nodig is. 's Nachts sluit hij ze zorgvuldig af om te voorkomen dat het kanaal gevaar loopt en het teveel water ineens te moeten verwerken, of dat het zou overstromen, waardoor het land onder water zou komen te staan.
Een groot gedeelte van Holland ligt namelijk onder zeeniveau en het water kan enkel in bedwang worden gehouden met behulp van dijken en met deze sluizen, die bij hoog water enorm belast worden. Zelfs de kleinste kinderen weten dat men steeds waakzaam moet zijn, nu weten we inmiddels dat er bij de waterschappen mensen uit de politiek werken die deze kennis niet hebben, en Dromen moet hierdoor vaak eenzaam en alleen de rivieren of de zee in de gaten houden en daarmee heeft zzp sluiswachter Dromen dus een heel verantwoordelijke taak.  Eén ogenblik van onoplettendheid kan vele levens kosten.
"Goed zo Ninti," zei de leraar, "ga jij maar verder." Op een mooie herfstmiddag mocht deze jonge zzp sluiswachter, die toen bijna 24 jaar was, een paar koeken brengen naar een wijze oude grijze man die op het platteland aan de andere kant van de dijk woonde. Vol goede moed ging Dromen op pad. Hij bleef een uurtje bij zijn oude vriend rondhangen en begaf zich toen op de terugweg. Terwijl hij langs het kanaal liep, ontdekte hij dat de herfstregens het water hadden doen stijgen. Hij neuriede een liedje en dacht intussen trots aan de oude sluisdeuren van zijn sluis en hoe sterk die wel waren. Als die er niet zouden zijn, zouden al die mooie velden onder water komen te staan, en wat moesten zijn vader en moeder dan beginnen? Vader sprak altijd over het boze water en Dromen had het idee dat het water boos op zijn vader was, omdat hij zzp sluiswachter Dromen het in bedwang kon houden.
Intussen plukte Dromen een heel grote bos bloemen en blies hij verlieft als hij altijd was de pluisjes in de lucht. Hij luisterde naar de konijntjes die door het gras renden en dacht nog eens na over zijn wens om een konijntje te zijn en zelf vele kleine konijntjes te maken.
"Free Electron, jouw beurt," knikte de onderwijzer naar de volgende lezer. Plotseling schrok Dromen op uit zijn gepeins. Hij had niet gemerkt dat de zon verdwenen was en zag nu dat zijn schaduw niet langer te zien was. Het werd donker en hij was nog een heel eind van huis, alleen met zijn bloemen, die er ook al grijs uitzagen. Hij ging sneller lopen en herinnerde zich ineens allerlei verhalen over mensen die verdwaald waren in een donker bos. Hij wilde net beginnen te rennen toen hij opschrok door het geluid van sijpelend water. Waar kwam dat vandaan? Hij keek in het rond en zag een kleine opening in de dijk, waar een dun straaltje door stroomde. Iedereen in Holland zou rillen bij de gedachte aan een lek in de dijk. Dromen begreep meteen dat er gevaar dreigde, zag slechts een gat en een kans. Dat kleine gaatje waar het water nu nog doorheen druppelde, zou spoedig groter zijn en leiden tot een grote overstroming. In een flits begreep hij wat hem te doen stond. Hij smeet de bloemen weg en klom omhoog totdat hij het gat had bereikt. Hij duwde zijn penis er in om het gat dicht te houden. De straal was gestopt. "Zo," dacht hij met jongensachtig plezier, "nu houd ik dat boze water tegen, zal ik allemaal kleine dijkjes maken en zal Friesland niet onderlopen zolang ik hier lig."
Dat ging in het begin allemaal prima, maar toen het avond begon te worden, werd het kil in de lucht. Onze Friese held begon van kou en angst te bibberen. Hij riep luid: "Kom hier, mensen! Kom hier!", maar er was geen levende ziel te bekennen. Hij werd steeds kouder en zijn penis werd gevoelloos, daarna zijn benen en zijn tenen en tenslotte deed zijn hele lichaam zeer van de kou. Hij riep nog eens: "Hoort dan niemand mij? Moeder! Moe!" Maar zijn moeder had de deuren al op slot gedaan en liep in zichzelf te mopperen, omdat ze dacht dat haar zoon bij de oude, wijze Baphomet bleef slapen, zonder eerst om haar toestemming te hebben gevraagd. De jongen probeerde te fluiten, in de hoop dat dat de aandacht zou trekken, maar hij beefde zo, dat hij niet meer fluiten kon. Toen smeekte hij God om hulp, terwijl hij besefte dat hij daar tot de volgende ochtend zou moeten staan.
"De volgende: Wodan," zei de onderwijzer. Wodan had al tranen in de ogen, maar haalde eens diep adem voordat hij begon: De maan keek neer op dat kleine, eenzame figuurtje, dat halverwege de dijk op een steen zat. Zijn hoofd bungelde omlaag, maar hij sliep niet, want af en toe wreef hij met zijn ene hand over zijn penis die aan de dijk vast leek te zijn gekleefd. Vaak keek zijn angstige, bleke gezichtje ook op als hij een geluid meende te horen. We zullen nooit weten hoe dat jongetje heeft geleden tijdens zijn angstige wacht, welke angsten hij moest doorstaan, en hoe vaak hij heeft gedacht aan zijn warme bedje thuis, aan zijn ouders en zijn mede Qff'erts, terwijl hij daar in die koude nacht alleen was! Als hij zijn penis weg zou trekken, zou dat boze water, dat nog steeds steeg, het land binnenstromen en niet ophouden voordat de hele stad verdronken zou zijn. Nee, hij zou het volhouden tot het weer licht werd, als hij tenminste nog leefde! Wat dat laatste betreft, was hij nog niet zo zeker. Hij hoorde zo'n vreemd gesuis in zijn oren en het leek alsof er messen dwars door zijn lichaam werden gestoken. Hij wist niet eens of hij zijn penis nog wel terug kon trekken, als hij dat zou willen. Bij het aanbreken van de dag keerde een dominee die had gewaakt bij het ziekbed van een parochiaan over de dijk terug naar huis, toen hij gesnik hoorde beneden zich. Hij boog zich omlaag en zag halverwege de dijk een jongen zitten vechten tegen de pijn van de kou. "In hemelsnaam, wat ben jij daar aan het doen, ventje?" riep hij uit. "Ik zit het water tegen te houden," was het simpele antwoord van de Friese held. "Zorg er voor dat er gauw iemand komt." Natuurlijk kwam er toen gauw hulp en . . . "Wodan," zei de onderwijzer een beetje ongeduldig, "als je jezelf onder het lezen niet kunt beheersen, wachten we wel even tot je je tranen gedroogd hebt." "Neemt u me niet kwalijk, meneer," zei Wodan snotterend. [.......].
 
En dit is het ware verhaal van onze held Dromen die zowel Friesland als Groningen gered heeft.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

zo 08 jan 2012, 00:31

ROFL!!!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
henkfdgsdfhffgfg
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 97
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 19:06

zo 08 jan 2012, 01:18

Prachtig verwoord Comi. Heerlijk verhaaltje voor bij de qoffie!! ROFL.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
ddww

zo 08 jan 2012, 01:23

LOL
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
wodan
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 900
Lid geworden op: ma 30 aug 2010, 15:08

zo 08 jan 2012, 02:47

Meh :P
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

zo 08 jan 2012, 03:51

hahhaha, hij is weer leuk hoor! Nou, jullie kunnen wel raden wat die dominee heeft gedaan, die wou mijn taak meteen overnemen :P

Daarnaast vertelde die dat ik alle kinderen van de zondagskerk meteen naar hem toe moest sturen :P
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
ninti
Administrator
Administrator
Berichten: 992
Lid geworden op: di 11 jan 2011, 23:28

zo 08 jan 2012, 07:33

:cheer: hij is weer brilliant combi!

En nu snap ik waarom dromen niet op kwam dagen vd week !:silly: de HELD! *smak*
"The presence of those seeking the truth is infinitely to be preferred to the presence of those
who think they've found it."
Sir Terry Pratchett
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Vortex
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 730
Lid geworden op: zo 14 nov 2010, 21:17

zo 08 jan 2012, 16:48

<img src=" class="emoji smilies" draggable="false" src="//cdn.jsdelivr.net/emojione/assets/3.1/png/64/1f923.png">
nosce te ipsum
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15996
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 13 apr 2012, 18:59

DROMEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Serviër dreigt met aanslag op Nederlandse dijken

www.metronieuws.nl


De Serviër Miroljub Petrovic zegt in een video dat de Nederlandse dijken opblazen worden. Hij zegt dat er een groep “Servische intellectuelen” een plan heeft voor de bevrijding van de “vaderlandslievende personen Seselj, Mladic en Karadzic” die worden verdacht van oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië.......
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2587
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

vr 13 apr 2012, 19:07

gooi is ff wat napalm op die mongolen en heel snel !
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Dromen, baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15996
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 11 mei 2012, 03:02

Serviër die dreigde met dijkexplosie opgepakt
Laatste update: 10 mei 2012 20:26
http://www.nu.nl/binnenland/2808056/ser ... epakt.html


BELGRADO - Op verzoek van de Nederlandse justitie heeft de politie in Servië een man aangehouden die in een filmpje op YouTube had gedreigd Nederlandse dijken op te blazen.

Miroljub Petrovic werd opgepakt in de Servische hoofdstad Belgrado. Dat meldden Servische media donderdag. Petrovic dreigde in het filmpje, staand op een Wassenaars duin, Nederland onder water te zetten door de zeeweringen op te blazen.

Het dreigement zou worden uitgevoerd als bij de verkiezingen van afgelopen zondag ''patriottische partijen'' in Servië aan de macht zouden komen.

Nederland kon volgens Petrovic slechts aan de ramp ontkomen door ervoor te zorgen dat Radovan Karadzic, Ratko Mladic en Vojislav Seselj worden vrijgelaten.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15996
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 19 sep 2012, 16:21

Daar heeft dromen zich verstopt :woohoo:

Afbeelding

Edit:
Krijg net binnen via de S11 dat hij gekidnapt was door de rozenkruisers, hij is ontsnapt. Zit nu klem met zijn nieuwe boekje de zeven bouwwerken in een soort van filosofische denkspiraal, wat weer komt door de m3t2. :masonic:
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, fr3bzy
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15996
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 25 dec 2012, 15:46

Gemalen ingezet tegen hoogwater
Update: maandag 24 dec 2012, 07:00
http://nos.nl/artikel/454869-gemalen-in ... water.html


Het waterschap Wetterskip Fryslân zet morgen het Woudagemaal in Lemmer aan om te voorkomen dat de waterstand in de Friese meren en kanalen te hoog wordt. De komende dagen wordt nog veel regen verwacht.

Normaal gesproken wordt het water via spuisluizen afgevoerd naar het Lauwersmeer en de Waddenzee. Maar het waterschap verwacht dat die hun werk niet kunnen doen door de hoge waterstand in het Lauwersmeer en de Waddenzee. Daarom pompen het Woudagemaal, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, en het Hooglandgemaal vanaf maandag overtollig water naar het IJsselmeer.

Door de regen zijn de waterstanden in de rivieren ook hoog. Bij Tiel zijn delen van de uiterwaarden van de Waal ondergelopen. Volgens Omroep Gelderland zijn onder meer de veerboten tussen Bronkhorst en Brummen en tussen Tiel en Wamel uit de vaart genomen.

Zuid-Limburg
In Zuid-Limburg is de Geul volgens L1 op een aantal plekken bij Epen en Mechelen buiten de oevers getreden. De politie in Zuid-Limburg heeft nog geen meldingen van wateroverlast gehad. Wel heeft Rijkswaterstaat een voorwaarschuwing afgegeven. De hulpdiensten zijn daarom waakzaam.

De waterstand in de Nederlandse rivieren is hoog door de regenval in Duitsland en Zwitserland. Het water stroomt via Nederland naar zee.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15996
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 31 jan 2013, 12:29

Stoomgemaal weer in actie dankzij hoogwater
31 januari 2013 10:36
http://www.nu.nl/binnenland/3044429/sto ... water.html


LEMMER - Het monumentale stoomgemaal in Lemmer wordt donderdag aangezet om overtollig water in Friesland richting het IJsselmeer te pompen.

Bekijk video

De inzet van het Woudagemaal is volgens het waterschap Wetterskip Fryslân nodig, omdat er veel neerslag is gevallen en er meer regen wordt verwacht.

Bovendien is er onvoldoende capaciteit om het water via de spuisluizen af te voeren vanwege de hoge waterstand in de Waddenzee.

meer hier: http://www.nu.nl/binnenland/3044429/sto ... water.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15996
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 28 mar 2014, 19:45

'Miljoenen Nederlanders achter zwakke dijken'
28 maart 2014 18:40
http://www.nu.nl/binnenland/3738663/mil ... ijken.html


Drie miljoen Nederlanders zullen in de toekomst te maken krijgen met zwakke dijken.

Dat meldt RTL Nieuws http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenla ... nze-dijken vrijdag. De zender deed onderzoek op basis van gegevens van Rijkswaterstaat.

Veel rivierdijken moeten extra versterkt worden, zegt Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) in het RTL Nieuws.

Het zou om de gebieden Zwolle, Krimpen aan de IJssel en delen van de provincies Groningen en Friesland en ook delen van Zeeland gaan.

Een gevaar vormt de ontwikkeling die piping wordt genoemd en waarbij water onder de dijken door stroomt en op die manier gaten laat ontstaan. Deze bedreiging werd in eerder onderzoek niet meegenomen en heeft betrekking op honderden kilometers aan dijken.

"Het is onvoorstelbaar groot, wat de gevolgen zijn van een overstroming. Iedereen onderschat dat. Iedereen is bang voor chemische fabrieken, maar dit is veel erger", zegt Han Vrijling, emeritus hoogleraar Waterbouwkunde aan de TU Delft, tegen RTL Nieuws.

Studies van Rijkswaterstaat zouden en bovendien laten zien dat dijkdoorbraken miljarden euro's aan economische schade kunnen opleveren.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “QFF Materie”