Gladio en de Oranjes

Hier meer over de Oranjes, onze Royals, het tuig van Oranje.
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4228
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

di 26 nov 2013, 22:16

baphomet schreef:Heb jij trouwens afgelopen week ook die voormalige Gladio man gezien bij DWDD Toxo?
Ton Herstel?
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23168
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 27 nov 2013, 02:22

Gebruikersavatar
ThaViking
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 528
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:10

zo 01 dec 2013, 17:41

Niet perse Gladio en de oranjes maar wel Gladio.

n this ground-breaking interview, famed FBI whistleblower and Boiling Frogs Post founder Sibel Edmonds lays out the thread connecting NATO's Gladio operations to Turkish paramilitaries and ultra-nationalists, and how the operation continues through cooperation with terrorists and the Islamization of Central Asia and the Caucasus. From Abdullah Çatlı's remarkable life (and death) to the rise of Fethullah Gulen's $25 billion (CIA-supported) Islamic network to the NATO takeover of the Afghan poppy crop in the wake of 9/11, you won't want to miss a moment of this riveting conversation.

Pt. 1:
Pt. 2:
Pt. 3:
Pt. 4:

Zelf nog niet helemaal gezien maar leek me wel interessant.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

do 05 dec 2013, 04:06

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 14 feb 2014, 17:48

combi schreef:Gladiolen in Venezuela (2)
donderdag 21 november 2013
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 22102.html


Alles loopt op skaterolletjes. Geheel volgens plan wordt de economie in Venezuela naar de kloten geholpen (1). De inflatie giert naar de hoogste verdieping en wil je nog wat inslaan bij de buurtsuper moet je opstaan bij het kukelen van de haan. Anders vis je achter je boodschappennetje.
Om de vanuit Colombia en de USSA geregisseerde problemen het hoofd te bieden heeft president Maduro voor een jaar alle macht naar zich toegetrokken en dat bood oppositieleider Capriles de gelegenheid om “het volk” op te roepen de straat op te gaan. Mochten de te verwachten demonstraties ernstig uit de rails lopen en de slachtoffers niet zijn weg te slepen, dan kan Capriles zoals gepland de hulp inroepen van de NATO. Om de burgers te beschermen. De Libië-variant. Met als uitvalsbasis onze westelijke buitengemeentes. En wie worden er vooruitgestuurd? Billy en Maxi! Met aan hun zijde Bilderfransie. Dat kan geen toeval zijn. Orange rules the waves.

(1) Zie deel 1 http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 21460.html dd. 7 november 2013.

Gladiolen in Venezuela (4)
donderdag 13 februari 2014
www.stelling.nl/kleintje/actueel/ELES1392306542.html


Prachtig! Er zijn twee dooien gevallen in Venezuela. Bij “spontane” betogingen tegen de regering. Er waren gisteren in Caracas vijftigduizend demonstranten op straat, die het aftreden eisen van de democratisch gekozen president Maduro. Hij zou te weinig doen aan de corruptie en de misdaad in het land. En bij de buurtsupers is zelfs het schijtpapier schaars geworden. Niet voldoende om Maduro te bewegen om op te zouten, maar met die twee dooien begint het “Strategisch plan voor Venezuela” van CIA-stooge Frank L. Holder en een paar rechtse Colombiaanse clubjes eindelijk op stoom te raken (1).

De volgende stap zou bijvoorbeeld kunnen zijn om een zootje rommel neer te gooien op het plein voor het presidentiële paleis en daar met een flinke knokploeg onder leiding van een ouwe bokser of zo achter te gaan zitten. En dan maar hopen dat er stevig de beuk ingaat en dat wij dan dat meisje van Nuland naar Caracas kunnen sturen met een zak koekjes (2). Als opmaat tot eventueel militair ingrijpen om de democratie te redden. Goh, wat kan polletiek toch eenvoudig zijn. Stay tuned.

(1) Zie voor Holder aflevering 7 van de serie “Don't cry” dd. 3 februari 2014
(2) Zie voor het meisje Nuland het artikeltje “Fuck” dd. 7 februari 2014


========================
========================The Revolution Will Not Be Televised - Chavez: Inside the Coup

Geupload op 5 nov 2009

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Revolu ... mentary%29
2002 documentary about the April 2002 Venezuelan coup attempt which briefly deposed Venezuelan President Hugo Chávez. A television crew from Ireland's national broadcaster, RTÉ happened to be recording a documentary about Chávez during the events of April 11, 2002. Shifting focus, they followed the events as they occurred. During their filming, the crew recorded images of the events that they say contradict explanations given by Chávez's opposition, the private media, the US State Department, and then White House Press Secretary Ari Fleischer. The documentary says that the coup was the result of a conspiracy between various old guard and anti-Chávez factions within Venezuela and the United States.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, BL@DE, NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 20 feb 2014, 00:27

??? Gladio een beetje bende van Nijvel stijl ??? ???
Overvallers supermarkt schieten om zich heen
19 februari 2014 21:22
http://www.nu.nl/binnenland/3707035/ove ... -heen.html


Met bivakmutsen gemaskerde overvallers hebben woensdagavond binnen en buiten een supermarkt in Roermond schoten gelost. Daarbij raakte niemand gewond.

Dat maakt de politie bekend.

Rond kwart voor negen, vlak voor sluitingstijd, vielen de overvallers binnen in Albert Heijn aan de Faunasingel in de wijk Hoogvonderen. Onbekend is of zij iets hebben buitgemaakt en hoeveel mensen in de winkel waren. De daders verdwenen op een scooter.
'pinnen moet' reclame gladio stijl, zeker teveel geld van de rekeningen gehaald of gewoon achterstandswijk met dank aan de PvvdA
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ThaViking, BL@DE
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 21 feb 2014, 13:11

Toch lijkt het erop dat 'we' nog even voor de verkiezingen herinnerd moeten worden om vooral te stemmen op de 'strenger aanpakken' partijen
Schiphol moet volgens VS alert zijn op bomschoen
21 februari 2014 10:28
http://www.nu.nl/binnenland/3708113/sch ... choen.html


Luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol naar de VS vliegen, zijn gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen met bomschoenen.

Dat hebben bronnen binnen de Amerikaanse veiligheidsdiensten tegen persbureau Reuters gezegd.

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) maakte woensdag bekend recente inlichtingen te hebben over een mogelijke aanslag. Die waarschuwing gold niet voor een specifieke luchtvaartmaatschappij, plaats of tijd.

Volgens de bronnen van Reuters donderdag heeft de huidige waarschuwing te maken met zorgen over al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland in Jemen. De belangrijkste bommenmaker van die terreurorganisatie, Ibrahim Hassan al-Asiri zou nieuwe bomontwerpen hebben ontwikkeld om veiligheidsmaatregelen op vliegvelden mee te omzeilen.

NCTV
Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) geeft het huidige dreigingsbeeld ''geen aanleiding voor extra maatregelen bovenop de aangescherpte maatregelen die al gelden voor vluchten naar de Verenigde Staten''. De NCTV laat verder weten dat er altijd contact is met de internationale partners over de veiligheid.

In totaal zijn luchtvaartmaatschappijen wereldwijd op zo'n dertig luchthavens door de Amerikanen gewaarschuwd. In Europa gaat het onder meer om de Londense vliegvelden Heathrow en Gatwick en de luchthaven van Manchester. Ook in Afrika en het Midden-Oosten zijn waarschuwingen gegeven.

Jasper Schuringa
De 'bomschoen' is geen nieuw fenomeen. In 2001 werd de Brit Richard Reid aangehouden toen hij een een poging wilde doen een vliegtuig van American Airlines te laten ontploffen met zo'n wapen.

Op 25 december 2009 mislukte een aanslag met een kledingstuk in de hoofdrol op een vliegtuig van Northwest Airlines van Schiphol naar Detroit. De Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab probeerde kort voor de landing een explosief te laten ontploffen dat hij in zijn onderbroek had verstopt. De Nederlandse passagier Jasper Schuringa wist de 'onderbroekterrorist' samen met anderen te overmeesteren.

Al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland wordt voor die aanslagpoging verantwoordelijk gehouden.

Kutsmoes is uiteraard de dreiging van het internazionale terrorisme. En om die smoes hard te maken wordt met name één hot case naar voren geschoven. Die van de Nigeriaanse ballenbomber Umar Farouk Abdulmutallab.
Hoe brutaal kan je wezen? Die hot case was namelijk van het begin tot het eind geënsceneerd door Amerikaanse geheimsmurfen. Met als absoluut dieptepunt het door de douane loodsen van Umar door een tandoriliefhebber met een Brenninkmeijerpak op Schiphol. Onder het wakend oog van Israëlische camera’s (1) en de slogan “Als er geen terrorist is, moeten we hem maken”.

viewtopic.php?f=74&t=54744&p=63890&hili ... ouk#p63890
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 07 mar 2014, 13:57

Gladiolen in Venezuela (8)
vrijdag 7 maart 2014
www.stelling.nl/kleintje/actueel/AYDG1394180176.html


Si. Gracias. Alles gaat volgens plan. Gisteren zijn bij een door demonstranten opgeworpen barricade een handhaver en een motorrijder voor hun klus geschoten. Door een sniper vanuit een aanpalend gebouw. Kusje erop hielp niet. Ze waren allebei dood. Hoe zat het ook weer in Kiev? O ja, daar schoten snipers zowel op handhavers als op demonstranten. De gevolgen zijn bekend. Nu Venezuela nog. Gladio is alive and kicking. Stay tuned.

Meer over de Krim hier: viewtopic.php?f=37&t=75393#p77869
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 17 mar 2014, 18:09

Fuck (8)
maandag 17 maart 2014
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 43142.html


Aha. Al jaren voor de coup in Kiev bestond er een “Open Ukraine Foundation”. Met een pagina op Smoelenboek. Exact op de dag waarop de Stephan Bandera-lovers de boel overnamen werd de boel gesloten (1). Weg. Verdwenen. Waarom? Leuk dat u dat vraagt. Kent u de uitspraak “Zeg me wat je leest en ik zal zeggen wie je bent” ? Nou, in het geval van de Open Ukraine Foundation zou “Zeg me wie je steunt en ik zal zeggen wie je bent” valide zijn. De Foundation werd/wordt namelijk warmpjes gestiekt. Onder andere door het “Duitse” Marshall Fund, het “Britse” Chatham House, het NATO Informatie- en Documentatie Centrum, het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Amerikaanse National Endowment voor Democracy (2), het Amerikaanse hedgefonds Horizon Capital en de Zweedse Swerdbank.

Het Marshall Fonds is een zionistisch getinte organisatie onder leiding van Guido Goldman, een troetelkind van Zbigniew Brzezinski en Henry Kissinger (2). Chatham House is een soort Bilderclub, waar jaarlijks door 2770 westerse hotemetoten en hun vazallen wordt gekeuveld over de problemen in de wereld en hoe die profijtelijk op te lossen via allerlei projecten. Die moeten nog wel voorgefinancierd worden, maar de Rockefeller Foundation, de Bill & Melinda Gates Foundation, de Konrad Adenauer Foundation, de NATO, de EU en een hele reeks van giga-ondernemingen zijn graag bereid te doneren als het om lekkere hapjes gaat. Zoals de “Open Ukraine Foundation”.

Oh, btw. Weet u wie het baasje is binnen die Foundation? Arseniy Yatsenyuk. De huidige puppetpremier, die je haast uitnodigt tot de uitspraak “Zeg me hoe je voornaam luidt en ik zal zeggen wie je bent”. Vraagje voor groep vier op de basisschool: “Wie zaten er achter de coup in Oekraïne? ”. Allemaal goed. Stay tuned.

(1) Voor Bandera zie “De bal en de neo's” dd. 15 juni 2012.
(2) Voor Zbig zie het artikeltje “Ouwe koek” van gisteren en elders op onze site. Kissinger is een Schreibtischmörder, die al jaren in Scheveningen had moeten zitten. Gelukkig voor hem hoort ie bij “ons”.
De bal en de neo’s
vrijdag 15 juni 2012
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 49338.html


En boos dat ze waren. Onze Europese regeringsleiders. O ja? Ja. Over de blauwe plekken die ex-premier Joelia Timosjenko in de petoet had opgelopen. Ze gingen meteen niet meer naar de Oekraïne om naar foeballuh te kijken. Die kon Poetin-lover Janukowich mooi in zijn zak steken.
Wat is ie weer flink hè, onze eurodirectie. Maar toen “vlechtje nooitgenoeg” in januari 2010, net voordat ze op democratische wijze werd uitgerangeerd, ene Stepan Bandera tot “held van de Oekraïne” verhief hield diezelfde directie wel stijf zijn bek op elkaar. Nou zal de naam van Bandera bij de gemiddelde voetballiefhebber geen Albert Heijn Erlebnis veroorzaken. Maar vriend Stepan was een van de aanvoerders van de OUN/B. Een radicale nationalistische beweging, die werd gestiekt door de Nederlandse Shell-Führer Henry Deterding en zich al ruim voor het uitbreken van WO II encanailleerde met de club van Adolf. Na het binnentrekken van diens mobiele slagerij wierp Bandera’s spierballenvereniging zich op als filiaalhouder en legde in die hoedanigheid ijverig Joden, Russen, homo’s, Roma en andere Untermenschen op het hakblok (1). Na de oorlog nam Bandera de kuierlatten en behoorde tot oktober 1959 tot een inlichtingencel van de CIA, die vanuit München opereerde. Toen overleed hij als gevolg van een buitje binnenvliegende kogels van Russische makelij.

Dat Joelia nou juist deze Stepan tot “held” promoveerde is een gotspe van mega-formaat, die dan ook als een schicht door haar opvolger werd rechtgezet. Neemt niet weg, dat het in de Oekraïne en dan met name in Lviv aka Lvov aka Lemberg wiemelt van de neo-nazi’s, die de boel daar opvrolijken met T-shirts van hun held en muren volkalken met “Jude, verrecke” en hakenkruisen. Verder bezet de ultra-rechtse partij Swoboda in de regio een derde van de volksvertegenwoordiging, liggen er in de Lembergse boekwinkels talloze jubelende biografische bijdrages over het heroïeke leven van Bandera en zorgen zijn neo-nazistische volgelingen ervoor, dat op de EK-tribunes geen vulles als Roma’s en ander herkenbare Oekraïense lowlives plaatsnemen.
En Joelia? Die kan bij dit soort lieden uiteraard nooit meer stuk. Dat moet bij de leiding van het in zijn voegen krakende Vierde Rijk toch hoop voor de toekomst geven.

(1) Een collega van Bandera binnen de leiding van de OUN/B was Jaroslav Stetsko. Een ellendeling, die na de oorlog onder andere contacten onderhield met BVD-baasje Cees van den Heuvel en diens Zweeds-Amerikaanse Gladio-coryfee Graaf Carl Armfelt. Voor de nieuwsgierigen: deze bak met wurmen is terug te vinden in verschillende artikelen in “De Morgenster”.

Meer Krim hier: viewtopic.php?f=37&t=75393#p77869
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 05 mei 2014, 10:26

De Belgische recherche onderzoekt sporen van de Bende van Nijvel middels graafwerkzaamheden op een oud mijnterrein in Hornu. Dit was indertijd eigendom van Georges H., een in 1989 overleden militair met extreemrechtse contacten.
D. Frankenhuis

5 mei 2014 10:09
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... ijvel.html


De speurders zoeken volgens De Morgen sinds maart in een oude mijnsite vlakbij de Franse grens naar een lijk en een autowrak.

De bende pleegde in totaal 28 moorden en verdween na 1985 in het niets.

H. was oud-rijkswachter en tevens agent van de militaire veiligheidsdienst. De man was bevriend met ene majoor Bougerol, die volgens sommige experts de in de VS uitgedachte 'strategie van de spanning' hielp coördineren. Dit kwam neer op het plegen van aanslagen, veelal via extreemrechtse groepen, om de publieke opinie te manipuleren. Dergelijke 'stay behind networks' worden veelal aangeduid met de naam Gladio, waarvan de Nederlandse tak 'Operatiën & Inlichtingen' heette.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ThaViking
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4228
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

vr 16 mei 2014, 18:00

Arrestatie in België rond Bende van Nijvel

De Belgische politie heeft vrijdag een man aangehouden die in de jaren tachtig mogelijk betrokken was bij de Bende van Nijvel. Dat meldden Belgische media.

De Bende van Nijvel pleegde tussen 1982 en 1985 een aantal bloedige aanslagen op onder meer supermarkten. Dat gebeurde in de wijde omgeving van de stad Nijvel, ten zuiden van Brussel. Bij de aanslagen vielen 28 doden en zeker 20 gewonden.
Justitie heeft nooit kunnen achterhalen wie de bendeleden waren en wat hen dreef. Volgens complottheorieën zouden ze van hogerhand zijn beschermd.

Volgens Vlaamse media gaat het bij de verdachte om een man van rond de 70 jaar die mogelijk deelnam aan de tweede en dodelijkste golf overvallen in 1985. Hij zou maandag in Brussel zijn aangehouden na een tip uit Frankrijk.
Het is niet de eerste arrestatie in het slepende onderzoek. Maar de personen die eerder werden aangehouden, moesten allemaal worden vrijgelaten door gebrek aan bewijs.

Door: Novum
http://www.nu.nl/buitenland/3777587/arr ... ijvel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ThaViking
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4228
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

vr 16 mei 2014, 22:02

OPERATIE OESLING
Mei 1984

Vielsalm, zondagmorgen 13 mei 1984. De kazerne van de Ardeense Jagers heeft een desolaat maar vredig aanzien. Kort na middernacht dringt een commando van een drietal man de kazerne binnen. De indringers knippen de prikkeldraadversperring stuk, zagen de tralies van het wapendepot door, overmeesteren en boeien de jonge dienstplichtige Pascal Moreau. Adjudant Carl Freches, die verantwoordelijk is voor de nachtdienst, hoort een verdacht gerucht. Hij gaat kijken, maar een overvaller opent het vuur met een Thompson machinepistool en Freches wordt genadeloos neergemaaid met 4 .45 kogels.

De overvallers gaan aan de haal met zo'n 20 FAL-geweren, vijf Vigneron-machinepistolen, drie Lee Ensfield-geweren en een FALO-machinepistool. Vijf kilometer verderop laden ze de buit in een Minerva-jeep en een Mercedes en verdwijnen spoorloos in de nachtelijke duisternis. Het militaire auditoraat van Luik stelt een onderzoek in naar deze tot in de puntjes uitgevoerde commando-actie, maar speelt spoedig het dossier door naar het parket van Marche-en-Famenne, omdat het leger niets met de overval te maken heeft. De rechercheurs staan voor een raadsel. Officieel heet het dat de overval met bijna dodelijke afloop het werk van gangsters of terroristen is geweest.

Was het de CCC?
Is de medestander van Pierre Carette, Bertrand Sassoye, niet soldaat geweest in de kazerne van Vielsalm tot hij in maart 1982 deserteerde? Het vervolg schijnt de speurders aanvankelijk gelijk te geven. Op 23 augustus 1985 ontdekt de gerechtelijke politie bij een huiszoeking in een conspiratief appartement aan de Landhuisjesstraat 73 te Ukkel een tamelijk indrukwekkend wapenarsenaal, waaronder een FAL-geweer en een FALO-machinepistool, afkomstig van de diefstal in Vielsalm. Daarnaast vinden de speurders vingeeafdrukken van Nathalie Ménigon, Jean-Marc Rouillan, Joëlle en Cipriani, stuk voor stuk topfiguren van Action Directe. Tenslotte beweren ze een fragment van een vingerafdruk van de een week eerder aangehouden Chantal Paternostre aan te treffen. Medio 1985 overheerst de indruk dat Action Directe, CCC of FRAP achter de aanslag op de kazerne van Vielsalm zitten. Op 12 september 1985 haalt een onbekende, Lucien Dislaire, de voorpagina van Le Soir.

Dislaire, een gewezen para-commando, vocht in de jaren zestig als huurling in de Zaïrese diamantprovincie Kasai. Terug in België wordt hij het prototype van twaalf ambachten, dertien ongelukken. Hij is achtereenvolgens caféhouder, houthakker, filiaalhouder van een bank en exploitant van een hotel in Houfalize. Wegens zij aandeel aan twee roofovervallen veroordeelt de rechtbank van Neufchâteau Dislaire begin 1985 tot vier jaar cel. Eind juli 1985 krijgt hij van de gevangenisdirectie van Saint-Hubert voor het eerst penitentiair verlof. Dislaire poetst de plaat, licht in de gauwte nog een een bank op en duikt met een slordige elf miljoen onder in de omgeving van Parijs. In Parijs doet hij begin 1986 een journalist van Le Soir, René Haquin, de geheime NAVO-oefening 'Oesling 84' uit de doeken. Haquin valt van de ene verbazing in de andere. Dislaire zegt er zeker van te zijn dat Belgische para-commando's op aanstichting van instructeurs van de Amerikaanse Special Forces tijdens de anti-terreuroefening 'Oesling 84' de overval in Vielsalm pleegden.

Of was het iemand anders?
Als Haquin het verhaal hoort, wrijft hij zijn ogen uit, want een avonturier als Dislaire is van zijn eerste leugen niet gebarsten. Haquin trekt echter het verhaal zorgvuldig na en het blijkt in de verste verte niet uit Fabeltjeskrant te komen. Hoe zit 'Oesling 84' in elkaar? Deze NAVO-oefening speelt zich af tussen 24 april en 18 mei en wordt geleid vanuit een hoofdkwartier in Groot-Brittannië, dat in verbinding staat met twee lokale commandoposten in Vielsalm en het Luxemburgse Diekirch. Volgens het scenario moeten verzet- of terreurgroepen sabotage- en guerrilla-acties ondernemen tegen vijandelijke militaire doelwitten, met name rijkswachtposten en kazernes in de provincie Luxemburg.

Om als terroristen te opereren wordt een beroep gedaan op commando's van de basis in Flawinne. Naar aanleiding van de aanslagen van de CCC en de Bende van Nijvel zullen ze in november 1985 gemobiliseerd worden om de rijkswacht te helpen orde en rust te herstellen. Begin mei '84 worden de Belgische commando's versterkt met twaalf instructeurs van de Special Forces uit North Carolina. Leger en rijkswacht moeten proberen de terreuraanslagen te verijdelen en de terroristen in hun kraag te vatten. De commandopost van deze terroristenjagers is gevestigd in de kazerne van de Ardeense Jagers in Vielsalm. De terroristen of partizanen moeten sympathiserende burgers ronselen voor het verlenen van logistieke steun.

De commando's van Flawinne wenden zich om hulp tot een tiental ex-para's, waaronder Dislaire in wiens strafregister ze geen bezwaar zien. Dislaire zorgt voor voedsel, logies en munitie. Tevens vervoert hij de terroristen naar de doelwitten met zijn Volvo of met een gehuurde vrachtwagen en autobus. Hij staat in radiocontact met de bevelvoerder en pendelt als een soort verbindingsofficier tussen de terreurgroepen in het noorden en het zuiden van de provincie Luxemburg om orders en informatie over te brengen. Begin mei 1984 worden de twaalf deskundigen van de Special Forces gedropt in de bossen ten noorden van Houffalize waar ze zich vervoegen bij 24 Belgische commando's. De Ardeense Jagers houden meteen een klopjacht op de terroristen.

De Special Forces
De Special Forces geven zich graag uit voor de hardste gevechtseenheid van het Amerikaanse leger en ze zijn vastbesloten dat ook te laten zien. De Amerikanen hebben de in het scenario voorziene aanvallen zorgvuldig voorbereid. Voor hen is de oefening klaarblijkelijk geen 'Kriegspiel', ze sturen aan op echte terreuracties. Op een nacht doen vijf 'burgers' een verrassingsaanval op een rijkswachtpost in Neufchâteau. In werkelijkheid gaat het om een Amerikaans-Belgisch commando van terroristen. Bij de aanval explodeert een oefengranaat. Ook werkelijke aanvallen worden ondernomen tegen een rijkswachtpost in Longlier, een benzinedepot in de kazerne van Bastogne en een relaisstation van de RTBF in het bos van Anlier.

In de nacht van 12 op 13 mei staat een aanval op het programma tegen het hoofdkwartier van de Ardeense Jagers in Vielsalm. Dislaire krijgt de opdracht de terroristen op zaterdag 12 mei naar het doelwit te brengen. Zijn relaas: "Op 12 mei, voor het vallen van de avond, vervoerde ik een groep naar Beho en een andere naar de omgeving van de kazerne van Vielsalm. Ze verscholen zich en wachtten de nacht af om het helikopterpark aan te vallen. De operatieleiding gaf echter zijn fiat niet; ik verliet ze omstreeks 19 uur en waarschuwde hen ervoor dat ik de volgende dag niet zou komen. Ik ben dan met mijn vrouw naar de buurt van Spontin vertrokken."

"Zondagmorgen 13 mei vernam ik via een nieuwsuitzending van RTL dat een aanslag was gepleegd tegen de kazerne van Vielsalm. Ik keerde terug naar huis en probeerde omstreeks 18 uur vruchteloos radiocontact te krijgen met mijn groepen. Ik ging dan maar naar de plaats waar ze gebivakkeerd en waar ik ze had verlaten. Van niemand was nog een spoor te bekennen. Maandagmorgen kreeg ik een telefoontje van een officier van de kazerne van Vielsalm die me vroeg de bevelhebber van de commando's te melden 'dat de 's nachts gerecupereerde militair een ernstige oogwonde had opgelopen maar niet langer in levensgevaar verkeerde, en dat zijn wapen zoek was."

"Rond 11 uur kwamen de Belgische commando's bij mij aan en een van hen vertelde me dat er een dode was gevallen. Ik stelde de luitenant gerust, waarop hij repliceerde dat 'we een kwalijke grap achter de rug hebben'. De Amerikanen moesten volgens onze afspraak de volgende dag komen, maar ze daagden niet op. Achteraf vernam ik dat ze waren opgepikt door een helikopter en overgevlogen naar de Westduitse basis van Bitburg. Nochtans was gepland dat de oefening zich tot 18 mei zou uitstrekken."

De conclusie
Dislaire concludeert: "Volgens mij hebben de Belgische commando's de aanslag tegen de wapenopslagplaats van Vielsalm op hun geweten. Ze handelden daarbij in strijd met de orders en op aanstichting van de Amerikanen die Thompson-machinepistolen droegen." De Belgische legerleiding heeft een jaar lang de justitie een rad voor de ogen gedraaid, zogenaamd omwille van de militaire veiligheid. Ze kan het verhaal van Dislaire niet ontkrachten en geeft toe dat er 'betreurenswaardige incidenten' plaatsvonden, maar niet in de kazerne van Vielsalm.

Ze loochent met klem dat de Belgische en Amerikaanse militairen tijdens de oefening voorzien waren van echte munitie en Thompson-machinepistolen. Begin november 1985 komt een vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Defensie speciaal naar Brussel om de versie van de Belgische legerleiding te beamen. Inmiddels is Dislaire eind september in Luxemburg aangehouden wegens de in augustus 1985 gepleegde oplichting, waarvoor onderzoeksrechter Pochet van Marche-en-Famenne een aanhoudingsbevel had uitgevaardigd.

De militaire autoriteiten fluisteren hardop dat Dislaire misschien zelf de aanslag in Vielsalm heeft gepleegd of althans echte terroristen een helpende hand geboden heeft. Op 21 november levert Luxemburg Dislaire uit en onderzoeksrechter Pochet stelt hem prompt in staat van beschuldiging voor de affaire Vielsalm. Voor oplichting krijgt Dislaire op 17 december 1986 twee jaar cel. Begin 1987 beslist het gerecht de wapendiefstal aan het CCC-dossier toe te voegen. Maar daarmee is de kous niet af. Op 21 februari 1987 worden de historische leiders van Action Directe in Vitry-aux-Loges gearresteerd. In de boerderij van Rouillan, Cipran, Ménigon en Aubron vindt de politie een van de wapens afkomstig van de diefstal in Vielsalm. Is daarmee de wapendiefstal volledig opgehelderd? Het valt te betwijfelen. Wel is duidelijk dat zonder de openbare biecht van Dislaire geen haan had gekraaid naar de supergeheime Ardeense anti-terreuroefening van de NAVO.De getuigenis van Lucien Dislaire
Begin jaren '90 maakte de Britse zender BBC een driedelige documentaire over Gladio in West-Europa. Ook België kwam hierin uitgebreid aan bod. Het ging in de reeks onder andere over de Bende van Nijvel en de aanslag op de kazerne in Vielsalm. In deze documentaire doet Dislaire hetzelfde verhaal uit de doeken dat hij jaren voordien aan René Haquin had verteld.

Bron: http://www.bendevannijvel.com/daders/gladio_belgie.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4228
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

vr 16 mei 2014, 22:08

GLADIO EN DE CCC

Het spiegelpaleis van de Gladiotoren
In het boek van de Zwitserse onderzoeker Daniele Ganser, Nato's Secret Armies, vindt men een onthullend portret van Gladio. Het clandestiene netwerk was van na de Tweede Wereldoorlog tot eind jaren tachtig in heel West-Europa en dus ook in België actief. Het doel? De linkerzijde in diskrediet brengen en, zo schrijft Ganser, "de indruk wekken dat het comfortabele en weldoorvoede koninkrijk België op de rand van een rode revolutie stond".

Op een maanloze nacht duikt een Britse onderzeeër op, ergens voor de kust van Noorwegen. Met een rubberbootje wordt een man discreet aan wal gebracht, gegidst door de lichtsignalen van een agent van het lokale netwerk op het strand. Terwijl de rubberboot terugkeert naar de duikboot, wordt de 'bezoeker' ondervraagd en volgens de regels van de kunst gefouilleerd, om zeker te zijn dat het wel degelijk om de aangekondigde persoon gaat. Vervolgens wordt de 'bezoeker' getransporteerd. Te voet, te paard of met de auto, van netwerk naar netwerk, tot hij aankomt in Kristiansand aan de zuidkust van Noorwegen. Daar wordt hij opgepikt door een visser die met de filière samenwerkt en hem overbrengt naar Alborg, waar het Deense netwerk hem overneemt. Op die manier gaat het verder, door Nederland, België en Frankrijk, om op een mooie ochtend te arriveren in het Italiaanse Friuli.

De reis heeft een maand geduurd en de 'bezoeker' heeft al die tijd geen enkele controle van douane of politie ondergaan, wat een van de bedoelingen van de oefening was. Deze oefening werd beschreven door Michel Van Ussel, codenaam Georges 723, onderbureauchef bij de NMBS en gewezen burgeragent van SDRA-8, de militaire tak van het voormalige Belgische stay behindnetwerk, beter bekend als Gladio. Een organisatie die over dergelijke middelen beschikt, heeft een formidabel clandestien instrument in handen en is in staat om gelijk welke nationale politiedienst of gerechtelijk apparaat een neus te zetten en het nakijken te geven.

Wapens voor de CCC
In het boek Nato's Secret Armies geeft de Zwitserse onderzoeker Daniele Ganser, senior researcher aan het Center for Security Studies en het Federal Institute of Technology in Zürich, tientallen voorbeelden van dergelijke clandestiene operaties, waarbij Gladio-agenten van het ene land actief waren in een ander land. Zwitserse 'Gladiatoren', die hun opleiding kregen in Groot-Brittannië, werden bijvoorbeeld ingezet voor operaties in Noord-Ierland tegen het Ira. De Zwitserse Gladio-instructeur Alois Hürlimann vertelde bijna achteloos hoe hij in mei 1984 geheime trainingen had gevolgd in Engeland. Een onderdeel daarvan bleek een echte, niet-gesimuleerdeaanval op een IRA-wapendepot waarbij minstens één IRA-lid werd gedood.

Dichter bij huis was er de raadselachtige overval op de kazerne van de Ardeense Jagers in Vielsalm, eveneens in 1984, die uitgebreid in het boek van Ganser ter sprake komt. Tijdens deze operatie, die de codenaam Oesling - naar een dorpje in Luxemburg - droeg, vertrok een groep van twaalf Amerikaanse mariniers van de special forces vanop een vliegveld ten noorden van Londen. Ze werden gedropt boven een vooraf aangeduide zone in de buurt van Houffalize, waar ze werden opgevangen en gegidst door Belgische paracommando's en Gladio-agenten. Twee dagen lang leefden ze ondergedoken in de bossen. Bij de verrassingsaanval op de legerkazerne werd een Belgische onderofficier neergeschoten en verloor een Amerikaanse marinier een oog. Nog dezelfde nacht werden de Amerikaanse militairen halsoverkop met een helikopter, die vanuit een Amerikaanse basis in Duitsland kwam overgevlogen, naar Bitburg in Duitsland geëvacueerd. Ze konden bijgevolg nooit door de Belgische justitie ondervraagd worden.

Jaren na het incident verklaarde Lucien Dislaire, een Belgische ex-paracommando en gewezen huurling, hoe hij de Amerikanen naar de omgeving van de kazerne had gebracht. Daar hadden ze zich verscholen in afwachting van de nachtelijke raid. De volgende ochtend bleken de Amerikanen verdwenen en kon Dislaire ook geen radiocontact met hen meer krijgen. Volgens Dislaire kon het niet anders dan dat de Amerikanen de daders van de overval waren. Nog mooier: de overvallers van de kazerne in Vielsalm gingen aan de haal met een grote partij wapens, onder meer twintig automatische FAL-geweren, drie Lee Ensfield-geweren en vijf Vigneron-mitrailleurs. Vreemd genoeg werden een aantal van die wapens later teruggevonden bij de extreem-linkse terreurgroepen CCC (Cellules Communistes Combattantes) en Action Directe. De eerste vondst, in een appartement van de CCC in Ukkel, dateerde van 1985 (toen de terreurorganisatie volop bomaanslagen pleegde) en gaf zuurstof aan de hypothese dat de overval in Vielsalm wel eens het werk zou kunnen geweest zijn van de Belgische terreurgroep. Had een van de CCC-kopstukken, Bernard Sassoye, kort voordien zijn legerdienst niet gedaan bij de Ardeense Jagers in Vielsalm?

De allereerste 'linkse' aanslag
Een tweede, nog grotere vondst van wapens volgde in 1998, toen de CCC'ers al lang achter de tralies zaten. In een garagebox in Ukkel, die werd gehuurd door de groep, ontdekte het gerecht vijf FAL-geweren die volgens de serienummers afkomstig waren uit de kazerne van Vielsalm. Geen toeval, meent Ganser, want de geheime anticommunistische stay behind-groepen waren gespecialiseerd in zogenaamde false flag-operaties: het plegen van terreurdaden die in de schoenen geschoven werden van extreem-links, om de linkerzijde op die manier in diskrediet te brengen. Het is een tactiek die ook veelvuldig in Italië werd toegepast. "Het doel van de Oesling-oefening was tweevoudig", citeert Ganser een Britse journalist. "De lokale Belgische politie in een hogere graad van alertheid brengen en, niet minder belangrijk, bij brede lagen van de bevolking de indruk wekken dat het comfortabele en weldoorvoede koninkrijk België op de rand van een rode revolutie stond."

Tussen neus en lippen wijst Ganser er ook op dat Marc De Laever, een van de belangrijkste luitenanten van CCC-leider Pierre Carette, van de ene dag op de andere overstapte van extreem-links naar extreem-rechts en lid werd van een Duitse neonazigroep. De Laever was in de jaren zeventig samen met Carette en advocaat Michel Graindorge een van de initiatiefnemers geweest van de steuncomités voor de gevangen leden van de Rote Armee Fraktion (RAF) in Duitsland. Er bestonden zware vermoedens dat De Laever meer wist van de mislukte aanslag op de Amerikaanse generaal en toenmalige Navo-opperbevelhebber Alexander Haig. Die aanslag, de allereerste 'linkse' terreuraanslag in België, had plaats op 25 juni 1979 in de omgeving van Bergen. Datzelfde jaar werden Carette en De Laever trouwens gearresteerd in Zwitserland wegens een wapentransactie, maar ze gingen vreemd genoeg vrijuit.

De aanslag op Haig werd opgeëist door de Brigade Julien Lahaut, een groepering waar niemand ooit van had gehoord. De naam verwees naar de door Gladio-achtige figuren vermoorde leider van de Belgische communistische partij, die "Vive la république!" geroepen had bij de eedaflegging van koning Boudewijn. "De opeising werd toegeschreven aan De Laever, die kort daarop de wijk neemt naar Parijs, waar hij onderduikt aan de Boulevard Magenta", schreef Jos Vander Velpen in zijn boek over de CCC. "Sindsdien zoekt het parket van Bergen hem 'onverpoosd' in verband met de aanslag op Haig. Carette versierde zijn kamer lang met een levensgrote foto van de aanslag, maar in tegenstelling tot De Laever wordt hij niet verdacht. Hij wordt niet eens aan de tand gevoeld. Insiders hebben wel eens het vermoeden geuit dat De Laever met zijn opeising de justitie en politie uit hun egelstellingen wilde lokken en op het spoor van advocaat Graindorge zetten."

De Laever werd door het gerecht ook opgespoord en zelfs bij verstek tot een jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in de zaak-Graindorge. In de aanloopfase naar de CCC leverden een aantal Belgische RAF-sympathisanten hand- en spandiensten aan misdadigers van gemeen recht, in de hoop de gangsters zover te brengen dat ze politieke aanslagen zouden plegen. Die veroordeling leek De Laever niet te deren. Hij bleef politiek actief als linkse activist vanuit zijn onderduikadres in Parijs, dat algemeen bekend was bij zijn Belgische kennissen maar kennelijk niet bij het gerecht. Tot Carette zelf in 1982 in zijn blad Subversion bekendmaakte dat De Laever was overgestapt naar de West-Duitse neonaziterreurgroep Aktionsfront Nationaler Sozialisten (ANS). Deze groep profileerde zich als het extreem-rechtse spiegelbeeld van de RAF en werd in Duitsland buiten de wet gesteld. Sterker nog: wijlen ANS-leider Michael Kühnen, gewezen luitenant in het Duitse leger en een van de bekendste en fanatiekste Duitse neonazi's, kwam oorspronkelijk uit de maoïstische beweging. Hetzelfde geldt voor zijn Nederlandse evenknie, Eite Homan, leider van het Aktiefront Nationale Socialisten, de Nederlands-Vlaamse tak van het ANS.

De communistische vijand
Uit Gansers boek blijkt dat Gladio in vrijwel alle West-Europese landen intensief en structureel heeft samengewerkt met gevaarlijke extreem-rechtse organisaties. "Ik heb me gedurende tien jaar in mijn vakgebied gespecialiseerd in thema's als geheime oorlogsvoering, terreur, staatsgrepen, counter insurgency, enzovoort", zei Ganser onlangs in een interview. "Ik verbaas me over niets meer." Meer dan veertig jaar lang hebben de stay behind-netwerken, die opgericht werden op initiatief van de CIA en gecoördineerd werden vanuit een commandocentrum bij de Navo, in het diepste geheim kunnen opereren in heel West-Europa, ook in landen die geen lid waren van de Navo.

Aanvankelijk, eind jaren veertig en begin jaren vijftig, toen nog ernstig rekening werd gehouden met een invasie door de Sovjet-Unie, was het de bedoeling om het slapende netwerk na zo'n invasie te activeren. Net als het verzet in de Tweede Wereldoorlog moesten de Gladiatoren dan inlichtingen verzamelen en sabotagedaden plegen. Voorts waren de groepen bedoeld om staatshoofden en belangrijke politici in geval van een Russische invasie naar veiliger oorden te brengen. De Belgische regering beschikte bijvoorbeeld tot 1960 over een geheim toevluchtsoord, een zogenaamde 'réduit nationale', in de luchtmachtbasis van Kamina, in de Kongolese provincie Katanga.

Van bij de start werden de stay behind-groepen echter ook ingezet tegen de binnenlandse 'communistische' vijand en daarbij werden de grove middelen niet geschuwd. Het arsenaal ging van manipulatie van het politieke klimaat en beïnvloeding van de verkiezingsresultaten over doelgerichte moorden, terreuraanslagen, op het nippertje geaborteerde of verijdelde rechtse staatsgrepen in Italië en Frankrijk, tot geslaagde staatsgrepen, die militaire dictaturen installeerden in Griekenland en Turkije. Ganser, die voor het eerst een overzicht heeft gemaakt van de Gladio-activiteiten in veertien landen, toont overtuigend aan dat Gladio een zeer efficiënt instrument was in de strijd tegen de (vermeende) linkse subversie. De internationale structuur van de clandestiene organisatie leende zich perfect tot het grensoverschrijdend inzetten van Gladiatoren, een gesofistikeerde techniek waartegen de nationaal georganiseerde politie- en justitiediensten geen enkel verweer hadden.

Zijn boek schildert een huiveringwekkend fresco van de zwartste bladzijden van de Koude Oorlog en geeft meteen aan waar zich de limieten bevinden van onze parlementaire democratie en de rechtstaat. Na de onthullingen over het bestaan van Gladio, eerst in Italië in 1990 en later in de andere landen, werd de organisatie officieel opgedoekt. Maar in het licht van de nieuwe oorlog, dit keer tegen het moslimterrorisme, blijft de geschiedenis van Gladio wel bijzonder leerzaam en relevant.

Bron » De Morgen | Georges Timmerman | 14 Mei 2005
http://www.bendevannijvel.com/daders/gladio_belgie.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4228
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

vr 16 mei 2014, 22:17

Gladio was in België heel erg actief, getuige de aanslagen van de CCC en heel veel zeer professionele overvallen naast die van de Bende van Nijvel. Het NATO hoofdkwartier stond er immers ook en België had en/of heeft een magistraat wat nou niet echt als integer en betrouwbaar wordt geacht. Zodoende kon men dus in België lekker "oefenen".
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4228
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

ma 19 mei 2014, 02:42

http://operation-gladio.net/nl

Gruwelijk veel info hierover!
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Das Tuig von Oranje”