Dag van de Privacy

Hier tref je alle overige topics aan met betrekking tot nieuws en discussie over onderwerpen die niet thuis pasten in een van de andere sub-fora.
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Privacy, niks aan de hand

zaterdag 15 maart 2014
“Ik heb niks te verbergen” is het mantra van mensen die het allemaal wel OK vinden dat zoiets als “privacy” niet of nauwelijks meer bestaat. Ook zo'n goeie is “kunnen we toch niks aan doen”. Nou van de politiek hoef je wat dit betreft inderdaad niks te verwachten, die weten hoe de wind waait en zo waait hun jasje. Meer markt en minder burger.
Hoe aardig het is om minder privacy te hebben? Nou kijk het is mogelijk voor providers om de telefonische contacten tussen een mobiel en de gebelde nummers te analyseren. Op de Stanford Universiteit hebben ze hiervoor een aardig systeempje ontwikkelde, waarmee in de brei van telefooncontacten aardige visjes gevangen konden worden. Makkelijk is om uiteraard zaakjes als ziekenhuizen, abortuskliniek, anonieme alcoholisten en dergelijke eruit te halen. Maar nog aardiger is om uit die brei precies diegene te vinden die hartklachten hebben en dergelijke. Iets waarmee de verzekeraar (of de nieuwe verzekeraar) wel wat voor wil neertellen, en jou uiteraard een hogere premie in rekening brengt. Transparantie, maar dan wel transparante burgers en niks transparante ondernemingen, laat staan de overheid...

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Nu worden kentekenregistraties nog direct vernietigd als u niets verkeerd heeft gedaan, maar binnenkort worden uw gegevens vier weken bewaard.
V. van den Broek

3 apr 2014 11:40
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... _bewa.html


Een meerderheid van de Tweede Kamer zal donderdag instemmen met een voorstel daarover van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), meldt het RTL Nieuws.

De politie in Nederland gebruikt zo’'n vijfhonderd camera’s om kentekens te registeren. Onderzocht wordt vervolgens of u boetes heeft openstaan, met een gestolen auto rijdt of onverzekerd bent. U bent straks dus makkelijker op te sporen.

Privacyorganisaties maken zich grote zorgen. "Op deze manier maak je van elke Nederlander een potentiële verdachte", stelt Bas Felippini van Stichting Privacy First. De organisatie stapt daarom naar de rechter om de maatregel tegen te houden.

De Kamer denkt echter dat het opsporen van criminelen belangrijker is dan de privacy van burgers. Ze benadrukt dat de politie niet lukraak in de database mag zoeken, maar dat de gegevens alleen als hulpmiddel dienen bij een onderzoek.
Ja maar! de criminaliteit daalt juist de afgelopen 9 jaar waarom dan nog meer privacy door de tweede kamer naar de klote helpen ?
DATA - In negen jaar tijd is de geregistreerde criminaliteit per 1000 inwoners in Nederland met twintig procent gedaald. Ook in 2013 daalde de criminaliteit door. Helaas daalde ook het percentage opgeloste misdrijven.
http://sargasso.nl/criminaliteit-daalt- ... ar-op-rij/
Of zou de tweede Kamerleden ook zo slim zijn dat ze het verschil zien tussen 'geregistreerde criminaliteit' of criminaliteit ;)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Europees Hof veegt vloer aan met bewaarplicht data
Door: Michael Persson

08/04/14, 11:45
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... data.dhtml


De Europese bewaarplicht, de wet die het bewaren van communicatiegegevens voorschrijft, is volkomen ongeldig. Dat heeft het Europese Hof van Justitie vandaag geoordeeld. De uitspraak zet het gebruik van metadata op losse schroeven.

Het Hof veegt in zijn arrest de vloer aan met de bewaarplicht. Het is een 'bijzonder ernstige inmenging in de fundamentele rechten op eerbiediging van het privéleven'. Het Hof erkent wel dat metadata kunnen helpen bij de strijd tegen criminaliteit, maar oordeelt dat het middel nu veel te zwaar wordt ingezet. Dit mede omdat 'iedereen, zonder enig onderscheid', doelwit wordt.

De opslag van die gegevens (wie met wie belt of mailt, en wanneer, en waar) staat al jaren ter discussie, maar werd door de onthullingen van NSA-klokkenluider Edward Snowden nog discutabeler.

De Europese richtlijn dient 'met terugwerkende kracht' te worden vernietigd. Dat betekent dat hij juridisch nooit heeft bestaan. Volgens een woordvoerder van het Hof is zo'n harde uitspraak zeer uitzonderlijk. 'De afgelopen tien jaar is zoiets in elk geval niet gebeurd.' De nationale wetten (die op de Europese richtlijn zijn gebaseerd) lijken door de uitspraak van het Hof onhoudbaar te worden. Het ziet ernaar uit dat die in elk geval moeten worden aangepast en waarschijnlijk moeten worden afgezwakt.

Nederlandse wet 'rammelt'
'De Nederlandse wet rammelt aan alle kanten, als je naar dit arrest kijkt', zegt een woordvoerder van burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. 'Elke strafzaak die op metadata is gebaseerd, wordt nu wankel.'

Andere genoemde bezwaren: mogelijk misbruik door de autoriteiten, ongefundeerde bewaartermijn, en de mogelijkheid dat de data buiten de Europese Unie worden opgeslagen (en daar kunnen worden afgetapt).

Justitie laat weten dat ze het arrest bestudeert. Kamerlid Gerard Schouw van D66 liet al weten dat zijn partij eist dat de bewaarplicht in Nederland wordt aangepast.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Teeven wil telefoon- en internetgegevens blijven opslaan
8 april 2014 14:28
http://www.nu.nl/internet/3746863/teeve ... slaan.html


Ondanks het schrappen van de Europese bewaarplicht door het Hof van Justitie van de Europese Unie, wil staatssecretaris Teeven (Justitie) telefoongegevens in de toekomst blijven bewaren.

Dat zei hij dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

"Het is belangrijk dat je verkeersgegevens over internet en telefoongegevens over een bepaalde periode kan bewaren", zei Teeven. Volgens hem zijn zulke data onder meer nodig voor het terugvinden van gestolen telefoons.

De staatssecretaris zei dat het ministerie de uitspraak van het Europese Hof nog bestudeert. Daarom wilde hij nog niet uitgebreid op het vonnis reageren en gaat de opslag van telecomgegevens voorlopig nog door.

Acht weken
Hij beloofde de Kamer binnen acht weken te informeren over de gevolgen voor de Nederlandse bewaarplicht, die providers verplicht om telefoongegevens twaalf maanden en gegevens over internetverkeer zes maanden te bewaren.

Die termijn van acht weken stuitte op verzet van verschillende partijen, waaronder Groenlinks. "Het gaat over een hele belangrijke zaak en het kan geen verrassing zijn dat deze uitspraak er nu ligt", zei Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Inlichtingendiensten
Teeven zei ook dat de uitspraak geen gevolgen heeft voor strafzaken waarbij telecomgegevens zijn gebruikt, of voor de werkwijze van de inlichtingendiensten. Volgens Teeven is gebruik van opgeslagen gegevens op die manier geregeld onder andere wetten, "dus ook dat kan gewoon doorgaan op dit moment".

Daarmee spreekt hij CBP-voorzitter Jacob Kohnstamm tegen. Hij zei dinsdag tegen NU.nl dat de uitspraak van het Europese Hof ook vergaande gevolgen heeft voor de werkwijze van inlichtingendiensten, omdat de rechtbank zeer kritisch was over het grootschalig verzamelen van 'metadata'.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: BL@DE, FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

The United States of Secrets (Frontline PBS Docu)Aanrader dit!!

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline ... f-secrets/
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Onder je huid raak je hem tenminste niet kwijt ;D
Dromen: Jongeren hoeven zich in 34 kroegen in Eindhoven niet langer te legitimeren met een identiteitskaart. Vanaf 1 mei kunnen ze aantonen of ze 18 jaar of ouder zijn met een armband met een chip erin. «linQ»

http://www.nieuws.nl/algemeen/20140403/ ... -Eindhoven
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, wodan, BL@DE
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Facebook gaat microfoon gebruiken om gesprekken op te nemen

Facebook is van plan om smartphone-microfoons te gebruiken om mee te luisteren met gebruikers. Dat maakte Facebook gisteren zelf bekend. Het bedrijf wil via de microfoon meeluisteren met wat er op de achtergrond gebeurd, bijvoorbeeld om spelende muziek of een tv-show te identificeren. De functie moet in de volgende update voor de app worden geïmplementeerd.
Zodra een liedje of een show is geïdentificeerd, krijgt de gebruiker de keus dat te delen met zijn vrienden.

Niet opslaan
Voorlopig zegt Facebook dat het de microfoondata niet zal opslaan op de servers, maar het bedrijf meldt ook dat het dat in de toekomst wel van plan is. Sowieso zal niet alle data worden opgeslagen, maar dat gebeurt wel als er een match is en Facebook met zekerheid een nummer weet te identificeren. Die data wordt volgens Facebook wel anoniem opgeslagen.

Persoonlijke gesprekken afluisteren
Het zou nu nog alleen maar moeten gaan om het geluid van multimedia, dus films of muziek. Het is in de toekomst echter wel mogelijk dat het bedrijf persoonlijke gesprekken gaat opvangen en verwerken. Dat kan voor nare verrassingen zorgen, als je bijvoorbeeld via de app met je familie praat over je medicatie of andere gevoelige zaken.

Discussie
De nieuwe functie zal ongetwijfeld zorgen voor een flinke discussie over de privacy van gebruikers. Facebook ligt daarvoor al vaker onder vuur, zeker nu smartphonefabrikanten en app-bouwers steeds nieuwere manieren krijgen om hun gebruikers te volgen. Wat denken jullie? Ga jij hierna stoppen met Facebook?

Bron: http://www.computeridee.nl/nieuws/faceb ... +Nieuws%29

============================================================================================
Facebook wordt Earbook

vrijdag 23 mei 2014
Vorig jaar gaven CIA en FBI al toe uitgebreid gebruik te maken van socialmedia sites voor het vergaren van inlichtingen. Kennelijk is Facebook opperhoofd Zuckerberg hiermee zo verguld, dat hij deze diensten nog meer mogelijkheden wil schenken. Het plan is om binnenkort smartphone gebruikers via de ingebouwde microfoon af te luisteren! Volgens Zuckerberg zou het hierbij "slechts" gaan om achtergrondgeluiden, zoals muziek of tv-geluiden, waarna er vervolgens passende links worden aangeboden. Maar waar ook andere mogelijkheden aanwezig zijn zullen deze zeker niet ongebruikt blijven. Eens afwachten wat de Europese Commissie met deze wetenschap gaat doen.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: combi, wodan, FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
wodan
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 900
Lid geworden op: ma 30 aug 2010, 15:08

Zowel Google als Apple zijn geïnteresseerd in de 'veiligheid' van de mensen thuis, beiden hebben interesse in het plaatsen van camera's en maken van beelden bij de mensen thuis, om deze vervolgens zonder verdere bijbedoelingen op te slaan op hun servers in 'de cloud'.

http://www.nu.nl/tech/3786454/google-st ... opcam.html
'Google stapt in huisbeveiliging met overname Dropcam'

Google zou overwegen om de startup Dropcam over te nemen. Het bedrijf maakt beveiligingscamera's die via wifi beelden naar computers en mobiele apparaten streamen.

Volgens bronnen van The Information zijn de bedrijven in gesprek geweest over een overname. Hoeveel geld Google daarvoor neer zou moeten leggen, is niet bekend.

De overname zou Google helpen sneller de woonkamers van gebruikers te veroveren. De laatste grote aankoop van Google was Nest, een bedrijf dat slimme thermostaten en rookmelders maakt. De zoekgigant betaalde hiervoor 3,2 miljard dollar.

Door ook Dropcam te kopen zou Google zich nog meer willen richten op het 'internet of things', het idee dat veel huishoudelijke apparaten in de toekomst aan het internet zullen worden verbonden.


Apple

De Financial Times meldde maandag dat Apple ook dergelijke plannen heeft. Het bedrijf zou volgende week een softwareplatform aankondigen dat zich richt op het besturen van huishoudelijke apparaten met de iPhone. De telefoon zou bijvoorbeeld lampen aan en uit kunnen zetten, maar ook beveiligingssystemen zouden aan de iPhone kunnen worden gekoppeld.

De camera's van Dropcam, die in de VS verkrijgbaar zijn voor 149 en 199 dollar, slaan versleutelde video's op in de cloud. Gebruikers kunnen deze beelden vervolgens opvragen, om te zien wat er in hun huis gebeurt. Door een infraroodsensor werken de camera's ook in het donker.

In augustus wil Dropcam ook een optionele bewegingssensor introduceren, die nog eens 29 dollar kost. Ook wordt het dan mogelijk om automatisch mensen te laten herkennen op de video's die in de cloud staan opgeslagen. Gebruikers kunnen op hun telefoon een notificatie krijgen als er een beweging wordt geregistreerd.ter herinnering, het meegluren dat al gebeurt/gebeurde:

https://www.security.nl/posting/379815/ ... hannel=rss
Britse geheime dienst onderschepte miljoenen webcambeelden

De Britse geheime dienst GCHQ heeft van miljoenen onschuldige Yahoo-gebruikers de webcambeelden onderschept en opgeslagen, zo blijkt uit geheime documenten van klokkenluider Edward Snowden waar de Guardian vandaag over bericht.

Het GCHQ had een speciaal programma genaamd 'Optic Nerve' dat op grote schaal de beelden van Yahoo-webcamchats in databases van de geheime dienst opsloeg, ongeacht of ze een inlichtingendoelwit waren of niet. Het programma sloeg niet de hele videochat op, maar maakte elke vijf minuten een afbeelding, om zo aan mensenrechtenwetgeving te voldoen en te voorkomen dat de servers van het GCHQ de datastroom niet aan konden.

In alleen een periode van zes maanden in 2008 werden de beelden van 1,8 miljoen Yahoo-gebruikersaccounts wereldwijd verzameld. Om de data op te slaan werden op grote schaal internetkabels getapt. De verzamelde data werd vervolgens verwerkt en aan de systemen van de NSA toegevoegd, zoals de XKeyscore zoektool.


Ongewenst bloot

Uit de documenten blijkt verder dat de Britse geheime dienst moeite had om de verzamelde seksueel expliciete beelden voor het personeel weg te houden. Zo waren er maatregelen genomen om de mogelijkheid van analisten te beperken om de webcambeelden te doorzoeken. Uit schattingen in de documenten blijkt dat 3% tot 11% van de verzamelde beelden "ongewenst bloot" bevatte. Yahoo zegt niets van het programma te weten en stelt dat de privacy van gebruikers op een geheel 'nieuw niveau' is geschonden.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Omhoog
FreeElectron
Sun God
Sun God
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

Och, ik hoorde gisteren (of was het nou eergisteren) nog iemand uit volle overtuiging roepen dat er niks mis is met Google (en Facebook) dus waar maken we ons druk om mensen?

Niet dat ik nu denk dat bv. een Skype niet meegluurt en opslaat, hoor.
Volgens mij doen alle diensten dat, als ze er al niet direct aan verdienen dan geven ze de data wel af als een overheid erom vraagt.

En als iets "gratis" is dan mag je ervan uitgaan dat JIJ het product bent.
In die zin vraag ik me ook af of het hele Linux-gebeuren nu wel zo te vertrouwen is.
Niemand die mij kan vertellen of er daar niet ook bepaalde backdoors ingebouwd zitten of met een update meekomen.

Privacy op het net is een illusie, ook al zit je achter 7 proxies.
Het is misschien wel goed om dat altijd in je achterhoofd te houden.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, wodan
Omhoog
Gebruikersavatar
wodan
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 900
Lid geworden op: ma 30 aug 2010, 15:08

Iedereen weet dat de grootste voorvechters voor het behoud van privacy te vinden zijn in Iran ;)

http://www.nu.nl/tech/3787162/iran-daag ... chter.html
Iran daagt Facebook-oprichter Mark Zuckerberg voor de rechter

Een Iraanse rechter heeft Facebook-oprichter Mark Zuckerberg gesommeerd om voor de rechtbank te verschijnen. De apps Whatsapp en Instagram, beide eigendom van Facebook, zouden de privacy schenden.

Dat meldt persbureau AP dinsdag.

Verschillende personen dienden een klacht in bij de rechtbank, over de apps Instagram en Whatsapp. De apps zouden hun privacy schenden.

De kans dat Zuckerberg zich richting Iran beweegt is echter vrij klein, aangezien Iran en de VS geen uitleveringsverdrag hebben.

De Iraanse rechter verbood beide apps ook meteen. In het land geldt ook een verbod op andere sociale media, zoals Facebook en Twitter. Desondanks weten hooggeplaatste ambtenaren alsnog gebruik te maken van onder meer Twitter, terwijl veel Iraniërs proxy's gebruiken om de blokkades te omzeilen.

De gematigde president Hassan Rouhani is overigens tegen blokkades van de internetdiensten, zolang er geen lokale alternatieven zijn.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
FreeElectron
Sun God
Sun God
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

Och ja, in Iran gebeurt het openlijk en hier in het geniep.

Resultaat is hetzelfde.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: wodan
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Geloven in je eigen leugens ;)
Europese privacyregels gelden ook voor internetbedrijven uit VS
6 juni 2014 15:52
http://www.nu.nl/internet/3796052/europ ... en-vs.html


Amerikaanse internetbedrijven moeten zich aan Europese databeschermings- en privacyregels houden. Dat hebben ministers uit Europese lidstaten vrijdag beslist tijdens een bijeenkomst in Luxemburg.

Eerder stelde ook het Europees Hof van Justitie al dat de Europese regels van toepassing zijn als Amerikaanse bedrijven zich op Europeanen richten.

"Alle bedrijven die op Europese bodem actief zijn moeten de regels toepassen", zei eurocommissaris Viviane Reding (Justitie) vrijdag, zo meldt Reuters.

Er is vanuit het Europees Parlement en lidstaten als Duitsland veel kritiek geweest op de manier waarop Amerikaanse inlichtingendiensten gegevens van Europeanen kunnen opvragen. Een Amerikaanse rechter ordeelde onlangs nog dat overheidsdiensten deze gegevens mogen opvragen, ook als ze binnen de EU staan opgeslagen.

"Nu is het moment dat Europese ministers een positief antwoord moeten geven op de 'wake-up call' van Edward Snowden", aldus Reding. Ook de onthulling dat Vodafone in verschillende landen onbeperkt toegang tot zijn netwerk geeft aan overheden wijst volgens de eurocommissaris op het belang van databescherming.

Databescherming
Tot Europese afspraken over precieze databeschermingsregels zijn de ministers echter nog niet gekomen. Het Europees Parlement stemde in maart voor eenduidige wetgeving die internetbedrijven onder meer zou verplichten om duidelijke informatie te geven over de manieren waarop gebruikersgegevens worden gebruikt.

Alleen met expliciete toestemming zouden gegevens nog mogen worden verzameld en opgeslagen. Als bedrijven zich daar niet aan houden, zouden hoge boetes kunnen volgen.

Hoewel het voorstel met een ruime meerderheid werd aangenomen door het Europees Parlement, is er onder de lidstaten nog geen overeenkomst over zo'n hervorming.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: wodan
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Opsporingsdiensten tappen meer XS4ALL-telefoonlijnen af
7 juni 2014 12:53
http://www.nu.nl/tech/3796622/opsporing ... en-af.html


Opsporingsdiensten hebben over 2013 veertig telefoontaps geplaatst bij klanten van XS4ALL, dat is bijna twee keer zoveel als het jaar daarvoor.

Dat blijkt uit het Transparantierapport 2013 van de telecomprovider. Met opsporingsdiensten worden instanties als politiekorpsen, de Fiscale Inlichten- en Opsporingsdienst en de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdiensten bedoeld.

Het is niet bekend door welke dienst welk verzoek werd ingediend. Bevragingen van de AIVD en de MIVD zijn helemaal niet weergegeven in het rapport, vanwege het staatsgeheim.

In totaal werd er door de opsporingsdiensten 61 keer afgetapt bij XS4ALL. Naast de telefoontaps werd er twintig keer een internetverbinding afgetapt, een maal werd het e-mailverkeer onderschept. Die laatste twee aantallen zijn vergeleken met vorig jaar weinig veranderd.

Klantgegevens
Klantgegevens, zoals bijvoorbeeld NAW-informatie, bankgegevens, telefoonnummers en IP-adressen werden 68 keer opgevraagd, achttien keer minder dan vorig jaar. Verkeersgegevens, bijvoorbeeld over wie met wie mailt en belt, werden negentien keer opgevraagd. Twee keer moest er een kopie van een hele harde schijf worden overhandigd.

XS4ALL moet net als andere providers dagelijks zijn hele klantenbestand doorgeven aan het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT). Gegevens van minder dan een dag oud kunnen door de opsporingsdiensten direct daaruit worden opgevraagd. Mogelijk worden daar dus nog vaker klantgegevens uit gehaald.

De opvragingen betreffen minder dan 0,03 procent van het klantenbestand, aldus XS4ALL.
Al in de post hierboven 'geloven in je eigen leugens'
;D
"Het lijkt er misschien op dat we langzamerhand in een totalitaire staat met volledige controle wonen, maar dat beeld klopt niet.

knip

Niet de Amerikaanse NSA, maar de Nederlandse inlichtingendiensten blijken metadata te hebben vastgelegd van 1,8 miljoen telefoongesprekken.
http://www.nutech.nl/internet/3695756/v ... nsten.html
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Faculteit RUG moeten Gmail gebruiken

De faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) moet toch overstappen op de maildienst van Google, Gmail.

Dat heeft het universiteitsbestuur van de Rijksuniversiteit Groningen besloten. FWN had bezwaar aangetekend, maar dat is afgewezen.
De faculteit vreest miljoenencontracten mis te lopen omdat mailen via Gmail niet veilig genoeg zou zijn. FWN is bang dat gevoelige informatie over patenten of onderzoeksresultaten op straat komen te liggen. Het bestuur van de RUG denkt niet dat het zo’n vaart zal lopen.

Bedrijven waar de faculteit mee samenwerkt, willen niet dat de onderzoekers Gmail gebruiken. Grote concerns als IBM en DSM zijn bang voor bedrijfsspionage. Ze vinden het niet veilig om via Gmail te corresponderen. Vooral ook niet omdat de status van het eventueel gestolen materiaal onduidelijk is.
Normaal zouden de documenten niet gebruikt mogen worden omdat het om gestolen goed gaat, maar het zou juridisch staande gehouden kunnen worden dat de informatie via internet gedeeld is.

Door: ANP
http://www.nu.nl/groningen/3799636/facu ... uiken.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
Har-o-bed
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 259
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 21:15

HET WORDT BLIJKBAAR SERIEUS:
Over de RFID-chip, de correlatie met het super Wi-Fi-veld en mannelijke plicht....

De FDA, een van 's werelds meest criminele fascistische organisaties, op handen gedragen door de Nederlandse Gezondheidsraad, GGD, RIVM, ministers van Volksgezondheid (en ongetwijfeld Tros Radar) beoogt i.s.m. Obama chip-implantatie voor elke Amerikaan. Zogenaamd voor de gezondheid. Wat er niet bij wordt verteld, los van de NWO strategie er achter van totaalcontrole, is dat de randvoorwaarde voor het laten functioneren van RFID-chips het in stand houden van een giga-stralingsdeken van microgolven is. Bijna niemand snapt dit verband, deze correlatie Wi-Fi (e.a.) - RFID-chip.

Wi-Fi wordt niet voor niets zo agressief opgedrongen. Deze straling veroorzaakt spin-inversie > mitochondropatie > de wortel van ongeveer alle denkbare gezondheidsklachten van obesitas tot hypersensitiviteit, van alle soorten kanker tot talloze psychische problemen.

En zo speelt met dank aan Oprah Winfries en Zbigniew Brzezinski's lieveling Obama de bal straks rond: Iedereen (want de EU-commissarissen zullen de VS-lees Bilderberg/Zbigniew Brzezinski- klakkeloos volgen, zeker nu ze vingerafdruk-in-paspoort-Pechtold naar voren schuiven) wordt gechipt met als smoes dat het voor verbetering van de gezondheid is > dat kan alleen i.s.m. een giga-stralingsveld dat een giga-gezondheidsschade aanricht > de media weigeren al 10 jaar structureel serieus over stralingrisico's te publiceren/uit te zenden onder druk van grote adverteerders als telecom en farmacie en Den Haag > de zorgmaffia, die al jaren een agressieve gepolitiseerde en liefst gemilitariseerde "gezondheidszorg" oplegt wordt door al die gezondheidsklachten nog steeds machtiger en daarmee de NWO-elite die iedereen als ruwe grondstof voor hun zieke psychopate aberratiebevrediging gebruikt en wil blijven gebruiken. Vermeldenswaard is dat Alexander Pechtold, die boos wegloopt als je hem vraagt waarom hij met belastinggeld op een privereisje naar Bilderberg gaat, in een radio-uitzending ooit zei dat hij er trots op was zo aan ons nieuwe zorgstelsel te hebben bijgedragen. Jullie weten wel, dat zorgstelsel dat hoge winsten voor verzekeraars beoogt die nu als het aan Bilderberger Schippers ligt ook voor iedereen de arts gaan uitkiezen.

Als cultuurfilosoof ben ik een groot voorstander van zaken in rede en met gezond verstand en gevoel naar menselijke oplossingen leiden. In ogenschijnlijk groot contrast hiermee garandeer ik echter dat ik mijn hele Krav Maga-examen nog eens over zal doen op de eerste de beste GGD-er die mij of mijn kind zo'n chip probeert in te planten. Ik hoop dat alle vaders in NL en elders zo zullen reageren: een keer je mannelijkheid tonen! Onverschillig wat de persoonlijke risico's of gevolgen zijn, want het is de laatste kans die je zult krijgen. Er is niets te verliezen, want de geschiedenis zal uitwijzen dat je beter dood kunt zijn dan gechipt door het systeem. Dat laatste zal geen menselijk leven meer toelaten en helemaal geen mannelijk leven voor mannen die een totale identiteitsvernietiging zullen ondergaan na de afkalving van mannelijkheid die het consumentisme al voor haar rekening nam. (welke zak gaat er nu voor de deur van een winkel liggen om de nieuwste iPad te bemachtigen???) De meeste mannen zijn duffe slappe laffe systeemwatjes geworden, maar mannen hebben meer dan ooit de plicht hun mannelijke homeostase in te nemen en in te zien dat je achter dit systeem scharen het toppunt van onmannelijkheid is, het toppunt van lafheid en obsceniteit. Mannelijkheid ligt in het kunnen staan voor een ethische keuze en plicht en de bescherming van een humane toekomst voor onze kinderen en een leefbare Aarde. Onwrikbaar, Oncurrumpeerbaar. Angstloos. Een lul hebben is niet genoeg om man te zijn.

Mensen zijn prachtig. Menselijke samenleving met alle kleur, talent en bruisende diversiteit is prachtig. De Aarde en leven is schitterend en een ongekend wonder. Kinderen zijn heilig. Helaas moet dat soms verdedigd. worden...

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus, Mec, NoMore
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Overig Nieuws”