Disco in Damascus

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Op deze Woensdagochtend wil ik toch graag even aftrappen met wat aandacht voor de steeds hevigere gevechten in Syrië. De situatie in Syrië hebben we al eens trachten te belichten hier op QFF, maar nadat vannacht in alle hevigheid soldaten van het Syrische leger zijn aangevallen door gedeserteerde soldaten die zich hebben verzameld en nu vechten voor het volk en een vrij Syrië tegen de troepen van Assad.Het moet een soort van Disco geweest zijn de afgelopen nacht in en om de voorsteden van Damascus. Bij een aanval van vrije soldaten van het vrije Syrische leger op een commandopost en een gebouw van de Syrische luchtmacht zijn vele soldaten van het leger van Assad omgekomen. Een enorme explosie zou een gebouw van de Syrische luchtmacht verwoest hebben en sinds de explosie wordt er al uren lang hevig gevochten. In Damascus zelf zouden inmiddels op meerdere plekken kraaiennesten staan met machinegeweren en in de voorsteden van Damascus was er de hele nacht geratel van machinegeweren te horen als een soort maat van een snelle discoplaat.

Tel daar bij op dat mortieren en kleine raketten die over en weer insloegen een soort van baslijn gevormd moeten hebben en dan weet je dat het vannacht daar tekeer gegaan moet zijn als in een ouderwetse boeren disco met schelle van bas overlopende luidsprekers...

Dan Turkije dat van plan is de stroomtoevoer naar Syrië stil te leggen en zo dus een deel van Syrië af te sluiten van elektriciteit...

Zijn dit de laatste dagen van Assad...???
En vanuit Iran druppelen er berichten binnen dat de NAVO van plan zou zijn de oppositie in Syrië te bewapenen. Maar goed vanuit datzelfde Iran komen ook geluiden dat Israël en de VS afgelopen zaterdag de explosies in Iran veroorzaakt zouden hebben... En er zijn nu ook al geruchten opgedoken die zouden suggereren dat de aanval op het Syrische leger vannacht ook door Israël en de VS uitgevoerd zouden zijn... Tja...

Ik tik daar nu misschien wel heel erg luchtig een verhaaltje over alsof het een grap is, maar als U even door deze cynische en sarcastische ondertoon heen leest dan zult U snel genoeg constateren dat me dit wel degelijk heel erg aan het hart gaat. Ik tikte gisteren nog een artikel over de fundamenten van dat wat wij vrijheid noemen, en dan lees k vanmorgen de gruwelijke verslagen van een nachtje Damascus... En met name de uit Syrië afkomstige beelden die her en der op het web opduiken maken een paar heel erg diepe krassen op de lak die de buitenzijde van mijn ziel normaliter beschermen moet...

WAARSCHUWING: DE VOLGENDE BEELDEN ZIJN ZÉÉR SCHOKKEND! ZWAAR NSFW!!!


En meer laat ik maar even niet zien, er zijn nog veel meer van dit soort video's uit Syrië en pftt... hoe meer ik van dit soort shit zie hoe bozer en kwader ik begin te worden! Wat geeft anderen het recht zoiets fucking gruwelijks te doen? Dit MOET gestopt worden! Ik ben absoluut geen voorstander van een oorlog! Maar de afgelopen maand alleen al vielen er meer dan 3.500 doden in Syrië door geweld van de troepen van Assad!

Zoiets hakt er bij mij dan oprecht even hard in op zo'n Woensdagochtend onder het genot van een bakje QoFFie...

Ik zet er maar even een muziekje bij op...Hieronder in de comments kan het verder...
1119 AD
Gebruikersavatar
mesa
Antonaki
Antonaki
Berichten: 36
Lid geworden op: do 27 okt 2011, 15:45

denk dat de druppel die 15jarige jongen is die afgeslacht werd door assad zn manetjes

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... mars.dhtml


Het oplaaiende geweld in Syrië lokt in de hele wereld heel afwijzende reacties uit. Het regime van president Assad vergrijpt zich dan ook ronduit barbaarse repressie. Zo werd een onschuldige student (15) die niet wilde deelnemen aan een mars voor het regime door een militair op gruwelijke wijze afgeslacht voor de ogen van andere jonge studenten (zie choquerende video onder dit artikel).


© afp

© ap

© photo news

© afp
Buurlanden als Turkije en Jordanië nemen met de dag meer afstand van Assad en zijn regime en de Arabische Liga heeft Syrië ook al aan de deur gezet. Zo geraakt het in de regio machtige land steeds meer geïsoleerd.

Uit klas geplukt
Het vreselijke verhaal van de moord op een student brengt Assad nog meer in nauwe schoentjes voor de internationale gemeenschap. Samen met zijn klasgenoten werd de 15-jarige Mohammed Al Mella Eissa in de oostelijke stad Deir ez Zor (een broeihaard van het verzet nabij de Iraakse grens) uit de klas geplukt en gedwongen aan te sluiten bij een mars voor Assad. Mohammed waagde het om te weigeren deel te nemen aan de verplichte optocht en vroeg of hij naar huis mocht gaan.

Twee kogels
Als antwoord werd de jonge student brutaal afgeslacht. Hij werd van dichtbij getroffen door twee kogels (een in de borst en een in de zij), hij zeeg voor dood neer en zelfs toen kreeg hij nog een pak slag van de wapenstok. Een commandant van de ordediensten beval zijn soldaten nog om na te kijken of het slachtoffer zeker dood was.

45.000 op begrafenis
Het was een mensenrechtenorganisatie die deze overduidelijke misdaad tegen de mensheid naar buiten heeft gebracht. Op deze manier wil het regime blijkbaar een voorbeeld stellen voor andere dissidente studenten, die vaak op de eerste rij lopen van massale protestdemonstraties en daarom zo gevreesd worden door het regime. Op de begrafenis van Mohammed Al Mella Eissa kwamen liefst 45.000 Syriërs mee rouwen met de familie. De optocht werd brutaal door de ordetroepen uit elkaar geslagen met elektrische stokken die tijdelijke verlamming veroorzaken. Daarbij zouden opnieuw doden zijn gevallen. (kh)
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4298
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Verschrikkelijke toestand daar! :sick:
Maar wel heel dapper van die burgers!
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4298
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

http://www.nu.nl/buitenland/2672511/ass ... ddafi.html

'Assad wacht zelfde lot als Kaddafi'


HALIFAX - De Israëlische regering heeft zaterdag hard uitgehaald naar Bashar al-Assad, de dictator van het buurland Syrië.
Assad wacht volgens de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak hetzelfde lot als Muammar Kaddafi en Saddam Hussein. De dictators van respectievelijk Libië en Irak werden afgezet en gedood.

Kaddafi vond vorige maand de dood tijdens de slag om Sirte, het laatste bolwerk van zijn regime. Hij werd mishandeld en doodgeschoten. Saddam Hussein werd berecht en eind 2006 opgehangen, nadat zijn bewind in 2003 ten val was gebracht door een internationale troepenmacht onder leiding van de Verenigde Staten.

Barak zei zaterdag tijdens een defensietop in de Canadese stad Halifax dat er voor Assad geen weg terug meer is. De val van diens bewind zou een kwestie van maanden zijn.

Zaterdag zijn opnieuw mensen om het leven gebracht in Syrië. Zeker 24 mensen zouden zijn gedood. Het regime van Assad treedt al maanden keihard op tegen vreedzame betogers.
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Arab League finance ministers recommended Saturday that sanctions be levied against Syria for its part in ongoing violence within its borders, a senior Arab League official told CNN. Arab League foreign ministers will meet at 11 a.m. Sunday (4 a.m. Sunday ET) to consider the proposal.

Syria failed to respond to a Friday deadline to allow Arab League observers to monitor the government's response to civil unrest.

The 22-country Arab League suspended Syria from its membership this month after President Bashar al-Assad's regime ignored demands to end its crackdown on citizens.

Al-Assad has resisted mounting calls for his resignation in recent weeks. He says his government is battling armed terrorist groups.

The United Nations says more than 3,500 people have died in the course of an eight-month government crackdown on protests.


One CNN Center Atlanta, GA 30303
(c) & (r) 2011 Cable News Network
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

[video][/video]

Net buiten Horms...

:S
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

While we look for confirmation that defected soldiers have killed 40 in Deir Ez Zor, the Syrian regime is claiming that they killed 16 "terrorists" in al Rastan, Homs:

Syrian security forces bust a "terrorist gang" in the central province of Homs, killing 16 of its members, arresting dozens and seizing large quantities of arms, state television said on Friday.

The operation was carried out in the town of Rastan in Homs, one of the main hubs of protest against the regime of President Bashar al-Assad, the report said, without specifying when it was launched.
Bron: http://www.enduringamerica.com/home/201 ... econc.html
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Potential Threats To Israel: Syria

Afbeelding

Syria remains Israel’s principal immediate military threat. Since 2008, Syria has spent more than $3 billion on weapons, up from less than $100 million in 2002. Even as reports disclosed that Syrian and Israeli officials were engaged in peace talks mediated by Turkey, the Syrian Defense Minister was in Iran discussing strengthening military ties. “Iran and Syria share the same viewpoint regarding regional issues and efforts will be made to strengthen our shared interests and bilateral relations," said Hassan Turkmani, who was dispatched to Tehran after Iranian officials condemned the resumption of negotiations with Israel.

Syria reportedly received $1 billion from Iran in 2007-8 to buy surface-to-surface missiles, rockets, anti-tank missiles and anti-aircraft systems. According to Haaretz (March 21, 2008), “Israel has learned that Syria is buying more missiles than tanks, on the assumption that attacking the Israeli home front would deter Israel on the one hand, and help to determine the war on the other.”

A Syrian delegation visiting Moscow in May 2008 was reportedly seeking a variety of new weapons systems that Israel views as threatening. Israel is particularly concerned with a Syrian request for long-range S-300 surface-to-air missiles that could threaten IAF jets flying on the Israeli side of the Golan Heights. Syria also reportedly wants MiG 29 fighter jets and the Iskander surface-to-surface missile system, which is a longer range and more accurate missile than the ballistic missiles currently in Syria's arsenal. The Syrian navy, which currently has no submarines, is apparently also looking to purchase two Amur-1650 submarines from Russia. The dramatic increase in military spending and effort to significantly upgrade its military capability is one more reason Israelis are skeptical about Syrian intentions.
Weapons of Mass Destruction

On September 6, 2007, Israel bombed a site in northern Syria. Initial news reports suggested the raid was designed to either interdict a weapons shipment intended for Hezbollah in Lebanon or to destroy a site suspected of containing materials for a nuclear weapons program set up in collaboration with North Korea. The CIA subsequently said it was a plutonium reactor being built with the help of North Korea (NPR, April 24, 2008). The possibility that the site was related to a nuclear program is also supported by a U.S. intelligence report issued in May 2006 that said Pakistani investigators confirmed reports from the International Atomic Energy Agency (IAEA) that the covert Pakistani supplier group headed by A.Q. Khan “offered nuclear technology and hardware to Syria.” The IAEA also reported in February 2009 that samples taken from the site revealed traces of processed uranium.

Syria denied the site was for a nuclear facility. The IAEA sent investigators to Dair Alzour, but they were given restricted access to the area. Nevertheless, a report was issued on November 19, 2008, which said the team found a “significant number” of uranium particles and concluded, “While it cannot be excluded that the building in question was intended for non-nuclear use, the features of the building...are similar to what may be found in connection with a reactor site.”

In February 2011, commercial satellite photos published by Washington's Institute for Science and International Security identified another suspect nuclear installation in Syria. The photos provided evidence that Damascus may have been pursing atomic weapons prior to the 2007 Israeli strike and increased pressure for demands for a new round of expansive inspections of suspect Syrian facilities. Another IAEA report issued in May 2011, which cited both physical and photograhic evidence, confirmed that the Syrian project destroyed in the the Israeli air raid was a nuclear reactor intended for making material for nuclear bombs.

Syria was already known to conduct nuclear research at three facilities located at Dayr, Al Hajar and Dubaya. “In 2004, Syria continued to develop civilian nuclear capabilities, including uranium extraction technology and hot cell facilities, which may also be potentially applicable to a weapons program,” the report said. As a signatory to the nuclear Non-Proliferation Treaty, Syria is required to submit to IAEA safeguards and inspections. In January 2007, the United States froze the assets of three Syrian entities involved in the development of nonconventional weapons.

According to Gregory Schulte, former U.S. envoy to the IAEA, Syria may be operating more nuclear sites. In November 2011, an AP report seemingly confirmed those suspicions that Syria's nuclear weapons program was not confined only to the plutonium reactor destroyed by Israel in 2007. Rather, it seems that a suspect building in the northeastern town of Hasaka (about 100 miles from the destroyed reactor) was once a centrifuge plant where Syria intended to manufacture nuclear weapons. Though the building today houses a textile factory, its layout and blueprints match almost exactly with a centrifuge plant built by the Gaddafi regime in Libya. A working centrifuge plant could have produced highly enriched uranium which would have given the Syrian's an entirely separate route to an atomic bomb other than the destoryed plutonium reactor.

Israel's attack raised tensions along the Golan Heights where Syrian actions had already provoked concern about the possibility of conflict. In March 2007, it was reported that Syria has positioned along the border with Israel thousands of medium and long-range rockets capable of striking major towns across northern Israel, including Haifa. A division was added to the Syrian army’s forward deployment on the Heights and the production of Scud missiles has been accelerated. Many of the rockets are hidden in underground chambers and in camouflaged silos. This deployment, coupled with other reports of Syrian troop mobilization and television broadcasts during May 2007 dedicated to “Golan Month,” may be an indication that Damascus is preparing for a future war.

Syria also continues to expand its arsenal of weapons of mass destruction. The Syrians can now manufacture several hundred tons of chemical warfare agents per year at four separate production facilities. In late 2005, Jane's Defence Weekly reported that Iran is providing technical assistance to help Syria develop the means to produce VX and Sarin nerve agents and mustard blister agent. According to a February 2009 report by Jane's, Syria has been constructing a new chemical weapons facility in Al-Safir, the home of an existing chemical weapons production facility and a missile base with long-range Scud D ballistic missiles.
Syria and Iran

Under a mutual defense pact signed between Syria and Iran in 2005, Syria agreed to allow the deployment of Iranian weapons on its territory. On June 15, 2006, Syria’s defense minister, Hassan Turkmani, signed an agreement with his Iranian counterpart for military cooperation against what they called the “common threats” presented by Israel and the United States. “Our cooperation is based on a strategic pact and unity against common threats,” said Turkmani. “We can have a common front against Israel’s threats.” In December 2009, Syria and Iran signed an additional defense agreement aimed to face “common enemies and challenges.” In praising the agreement, Iranian Defense Minister Ahmad Vahidi said, “it is natural for a country like Syria - which has an inhumane and menacing predator like Israel in its neighborhood - to be always prepared [against possible foreign aggression].”

UN officials said in June 2007 the Iranians were preparing to transfer medium-range Shahab-3, Russian-made Scud-C missiles and Scud-B missiles in preparation for military action if it is attacked over its nuclear program. Many of these missiles can be fired from mobile launchers and are capable of hitting targets throughout Israel. Syria has already received, via Iran, hundreds of extended-range North Korean Scud-C missiles, and is reportedly building its own ballistic missiles from imported technology. North Korea has supplied complete Scuds and production equipment to Syria. In 2003, Syria was said to have a new Scud-D missile, developed with Korean assistance, which has a range of 300 miles (sufficient to cover all of Israel). The missile is also capable of carrying chemical weapons. The May 2006 U.S. intelligence report said Syria continues to seek help in building solid-propellant rocket motors, and that North Korea supplied equipment and assistance to the missile program. Syria is building its own liquid-fueled Scud missiles and is developing a 500-mile-range Scud D and other variants with help from North Korea and Iran, the report said.

“Syria test-fired three Scud missiles on May 27, 2005, including one that broke up over Turkey,” the New York Times reported. “These were the first such Syrian missile tests since 2001, and were part of a Syrian missile development project using North Korean technology and designed to deliver air-burst chemical weapons. The missiles included one Scud B with a range of 185 miles, and two Scud Ds with a range of 435 miles.” Months later, Western experts who examined the remains of the missile that fell in Turkey concluded Syria had introduced significant changes in the advanced model of the Scud D missile that gives it greater guidance capability and accuracy.

Over the objections of Israel and the United States, Russia announced plans in early 2005 to sell Syria advanced SA-18 anti-aircraft missiles. Russian President Vladimir Putin told Prime Minister Ariel Sharon that the weapons were not shoulder-missiles favored by the terror organizations, but rather they would be mounted on vehicles, and therefore they would not endanger Israel. Putin also said Syria's placement of the missiles would be designed to avoid a change in the balance of power in the area, but would prevent Israeli war planes from being able to fly over Syrian President Bashar Assad's presidential palace in Damascus. Israeli defense officials still expressed concern that the mounted version could be modified into a shoulder-held version in a relatively simple process. From that point, the officials said, the missiles could easily reach insurgents in Iran or Hezbollah operatives in Lebanon.

Syria now has more troops and tanks, and nearly as many aircraft as Israel. The Assad regime fields armed forces totaling more than 380,000 men, with another 130,000 troops in reserve. Syria's arsenal includes approximately 3,700 tanks and some 510 combat aircraft.

Though the quality of Syrian forces is regarded as inferior to that of Israel, the deployment of these forces facing the Golan indicates Assad is keeping his military options open.

Afbeelding

The Terror Connection

Syria harbors in Damascus representatives of ten Palestinian terrorist organizations including Hamas, Islamic Jihad, the Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP), and the Popular Front for the Liberation of Palestine all of which are opposed to advances in the peace process between Israel and the Palestinian Authority. These groups have launched terrible attacks against innocent Israeli citizens, which have resulted in hundreds of deaths. Syria also supports the Iranian-funded Hezbollah.

For more than 30 years, Lebanon was essentially controlled by Syria. With Syrian acquiescence, Lebanon became the home to a number of the most radical and violent Islamic organizations. Hezbollah (Party of God), in particular, has been used by the Syrians as a proxy to fight Israel.

On October 19, 2004, the UN Security Council released a demand that Syria should abide by a resolution calling on Damascus to withdraw its 14,000 troops from Lebanon, dismantle the Hezbollah organization and respect Lebanon’s independence. Buoyed by the UN intervention, the opposition in Lebanon grew more vocal demanding an end to Syrian hegemony. After former Lebanese Prime Minister Rafik Hariri was assassinated on February 14, 2005, the pressure on Syria intensified and its troops were finally withdrawn in April.

Nevertheless, Syria continues to exercise great influence in Lebanon. Syria and its allies are believed responsible for a series of assassinations to undermine Lebanese democracy that have eliminated anti-Syrian members of the Lebanese parliament, the most recent attack coming in September 2007. Syria supplied Hezbollah with weapons used in the war fought with Israel in July 2006 and has been resupplying the organization in defiance of the UN since the war ended. Those rockets used in 2006 had ranges of 20 to 60 miles. In April 2010, the U.S. and Israel accused Syria of delivering shipments of long-range Scud missiles to Hezbollah in Lebanon. The Scuds have a range of more than 435 miles - placing Jerusalem, Tel Aviv and Israel's nuclear installations at risk.
Bron en alle links naar andere bronnen: http://www.jewishvirtuallibrary.org/jso ... Syria.html
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

"Syria turns missiles towards Turkey"

Afbeelding

Turkish sources say that Syria has turned its Russian-made SCUD missiles towards Turkey, Press TV reports.


The sources said that the missiles have been deployed in Syria's Kamisili and Ayn Diwar regions, Press TV's Ankara correspondent reported on Saturday.

The two regions are close to the borders of Turkey and Iraq.

This comes as Turkey has recently stepped up its rhetoric against the Syrian government. Reports have also emerged suggesting that Turkey is harboring Syrian armed opposition groups.

Syria has been experiencing unrest since mid-March, with demonstrations being held both against and in support of President Assad.

Damascus says the unrest has been largely incited by elements that are well-paid and armed by foreign powers. Hundreds of people, including members of the security forces, have been killed in the turmoil.

The opposition and Western countries accuse Syrian security forces of being behind the killings in the country, but the government blames what it describes as outlaws, saboteurs and armed terrorist groups for the deadly violence, stressing that the unrest is being orchestrated from abroad.
Bron: http://www.presstv.ir/detail/212313.html
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

NSFW! NSFW!
Video: WARNING: Graphic: Homs: Difficulties while burying a martyr

A collection of video shots of men atttempting to bury the martyr Imad Maher in Homs, Bab Sibaa. Securty forces opened fire on the funeral procession and the few men who stayed behind resorted to dragging the casket and crawling to the graveyard in order to properly bury the body. Security forces continued to open fire on the men.

[video][/video]
Bron: http://mar15.info/2011/11/video-warning ... -a-martyr/
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

[video][/video]
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

[video][/video]
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

[video][/video]
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

[video][/video]
1119 AD
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”